Η ομιλία μέ τήν μεγαλύτερη ακροαματικότιτα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ομιλίες) ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ... ...{κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ... https://apokalipsistora.blogspot.com/2017/05/blog-post_18.html

< ΟΛΑ, ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ >

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

Η Ορθοδοξία απέναντι στήν αίρεση... καί η ώρα τής ομολογίας...

Οι εχθροι της Πιστεως με την βια, τα ΜΑΤ και τα ΡΟΠΑΛΑ κατελαβαν ενα κονακι της Κανονικης Μονης Εσφιγμενου

*ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ, ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΥΡΑΝΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΝ ΕΝΟΙΚΟΝ ΤΟΥΣ, ος εστιν ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ * *O AΡΧΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΑΦΡΩΝ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ, ΔΙΟΙΚΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΡΟΠΑΛΑ.* Εφερε κατι ξενοφερτους απο το πουθενα και τους ονομασε πραξικοπηματικα "μονη Εσφιγμενου". Και τα τσιρακια του οι ηγουμενοι και τα κοπελια του της Κοινοτητας του ποτε Αγιου Ορους, εκλιναν την κεφαλη και εκυψαν την μεση τους...περισσότερα »

Αυτή η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ξηλωθει εκ βάθρων!

*Εμείς δεν είμαστε παρανοϊκοί, ώστε να αμφισβητούμε τον Ιερό ρόλο της Δικαιοσύνης για τη λειτουργία μιας κοινωνίας και ενός κράτους. * * Εμείς δεν είμαστε φασίστες, ώστε να αμφισβητούμε το Σύνταγμα, το οποίο την αναγνωρίζει ως μία από τις τρεις κυρίαρχες Εξουσίες του κράτους. Εμείς αμφισβητούμε τα ΠΡΟΣΩΠΑ, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση έχουν καταλάβει όλα τα πόστα της και την έχουν μετατρέψει στο πιο αποτελεσματικό "εργαλείο" της χειρότερης συμμορίας στον τόπο.* * Εμείς αμφισβητούμε τους διεφθαρμένους και ανίκανους "ιερείς" ενός αναμφισβήτητου "Θεού"

 Η παρασυναγωγή τών οικουμενιστών στήν Ελλάδα είναι μία Εκκλησία πού έχει αγάπη γιά όλους τούς αιρετικούς... καί παράλληλα έχει μίσος γιά τήν ιστορική μονή Εσφιγμένου... θεωρεί αδελφούς όλους τούς αιρετικούς, καί παράλληλα τούς ζηλωτές τού αγίου όρους τούς αντιμετωπίζει ώς άσπονδους εχθρούς...!
η διαίρεση αυτή στό Α.Όρος είναι σημείο τών καιρών!τέτοια δημοκρατία ούτε στήν περίοδο τής χούντας δέν είχαμε... νά χαίρεστε λοιπόν ψευτορωμιοί τό μασονικό σας καθεστώς... όπως καί τήν ψευτοεκκλησία τού μίσους ρέ γιαούριδες.... 

Πανικόβλητο το σύστημα από τη «στάση πληρωμών» των πολιτών.

Η στάση των Αγίων έναντι των αιρετικών και η στάση των σύγχρονων ψευδεπισκόπων

*Ὑπάρχει στὰ* Πρακτικὰ τῆς Δ΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου ἕνα χαρακτηριστικὸ παράδειγμα ποὺ δείχνει, πῶς οἱ ἀληθινοὶ Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας ἐφαρμόζουν τὴν Ἐντολὴ τῆς διαφυλάξεως τῆς ἀκεραιότητος τῆς Πίστεως καὶ τῆς καθαρότητος τοῦ Δόγματος. Δὲν ἐπέτρεπαν οἱ Ἅγιοι καὶ δὲν ἄφηναν περιθώριο στοὺς κοσμικοὺς ἄρχοντες νὰ ρυθμίζουν τὰ τῆς Πίστεως, δὲν ὑπέκυπταν σὲ συναδελφικοὺς συναισθηματισμοὺς καὶ «φιλάδελφες» καταστάσεις, δὲν ἐφάρμοζαν τὴν Οἰκονομία ἐκεῖ ποὺ χρειαζόταν ἡ Ἀκρίβεια, δὲν γνώριζαν τὴν οἰκουμενιστικὴ "*ἀρετὴ*" τῆς ἀνοχῆς καὶ τῆς "*διακρίσεως*" εἰς τὰ τῆς Πίστεως. *Οἱ ἄρχο...περισσότερα »

ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...
*Σχόλιον **τού Πατρός **Ιωάννου Γλιόγκου **Πρωτοπρεσβυτέρου Πνευματικού Συγγραφέως *Όταν πρέπει νά βγάλουμε τά κάστανα από τήν φωτιά, ανάγκη είναι γιά νά μή καούμε νά έχουμε γνώση καί κατάλληλο εργαλείο, πόσο μάλλον όταν πρέπει νά ξεχωρίσουμε τήν ακρίβεια από τήν ανακρίβεια σέ θέματα δογματικά – εκκλησιολογικά – πνευματικά, δεδομένου πώς δέν είναι υλικής φύσεως όπως τά κάρβουνα καί τά κάστανα ώστε νά βλέπεις τί δέν μπορείς νά αγγίξεις καί πιό από τά δύο είναι τό ωφέλιμο… Αυτό πού κατά πρώτον πρέπει νά τονίσω είναι, πώς η Εκκλησία τού Χριστού είναι μία, καί όχι δύο – τρείς κατά τό τ...περισσότερα »


Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ ΚΛΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.  
ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ;   
ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΔΟΥΡΕΙΩΝ ΙΠΠΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΩΤΙΚΩΝ 
ΣΕΡΒΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΨΕΥΤΟΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΟΥ Π.Σ.Ε...  

 

Συμπροσευχή, του συμμετοχου της ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ του Βελιγραδιου, Ζεν Πρεμιε και εκατομυριουχου μητρ. Ερζεγοβινης Γρηγοριου, τεκνου του Σατανασιου Γιεφτιτς, μετά των Φραγκολατινων, στην Εβδομάδα Προσευχής για την ....Σατανική Ενότητά τους.   - Δεν αρκούν οι συμπροσευχές, χρειάζονται και τα αρχιερατικά άμφια;
- Από τον Σατανάσιο (οπως τον αποκαλουν στην Σερβια) Γιέφτιτς, διαμένοντα άλλωστε μαζί με τον νύν Ερτζεγοβίνης, ούτε μία φωνή διαμαρτυρίας; Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Προσευχής για τη Σατανική Ενότητα (Ιανουάριος 2013) στον ορθόδοξο ναό του Ευαγγελισμού (Μητρόπολη Ερζεγοβίνης) στην πόλη Dubrovnik, πραγματοποίηθηκε συμπροσευχή Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, επικεφαλής της οποίας ήταν ο ορθόδοξος επίσκοπος Ερτζεγοβίνης Γρηγόριος και oρωμαιοκαθολικός "επίσκοπος" του Dubrovnik Mato Uzinic. 
Ύστερα από περσινή συμπροσευχή για την ενότητα η οποία έγινε σε παπικό ναό του Dubrovnik, η φετινή διεξήχθη μέσα σε ορξόδοξο ναό. Και οι δυό όμως αυτή τη φορά φορούσαν το αρχιερατικόωμοφόριο κατά τη διάρκεια της συμπροσευχής. 
Χρήζει ιδιαιτέρας προσοχής με ποιό τρόπο ονόμασε ο επίσκοπος Γρηγόριος τον εαυτό του, κάτι που ακούγεται ξεκάθαρα στο σχετικό βίντεο. 
Γνωστόν τυγχάνει ότι στη Σερβία, και γενικά στις πρώην Γιουγκοσλάβικες χώρες, ο ορθόδοξος επίσκοπος, προσφωνείται με τον τίτλο episkop ή vladyka, ενώ ο ρωμαιοκαθολικός με τον τίτλο biskup. Και μια ματιά στους τίτλους ειδήσεων που αναφέρονται σ΄ αυτό το γεγονός συμπροσευχής να ρίξει κανείς θα διαπιστώσει το λεγόμενο. Μόλις ακουστεί η λέξι biskup σε κανέναν δεν χωράει αμφιβολία ότι λόγος γίνεται για το ρωμαιοκαθολικό "επίσκοπο". Και το αντίστροφο.
 Ο νύν Ερτζεγοβίνης όμως σε δήλωσή του τόνισε ότι ο Mato Uzinic ώς "biskup του Dubrovnik και εγώ ως biskup της Ερτζεγοβίνης", δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν και να ολοκληρώσουν την ένωση των Εκκλησιών. 
Από τον πρώην Ερτζεγοβίνης Σατανασιο Γιέφτιτς εντούτοις, που άλλωστε μένει μαζί του στην Μητρόπολη από την παραίτησή του το 1999, δεν ακούστηκε ούτε μια φωνή διαμαρτυρίας ποτέ μέχρι τώρα, παρόλο που τέτοιες ασχημίες του επ. Γρηγορίου σαν την τελευταία δεν είναι σπάνιες. Εύκολα κανείς μπορεί να καταλάβει ότι ούτε συμβουλές πρός την κατεύθυνση αποχής από τον οικουμενισμό, με το κύρος που βέβαια έχει και ειδικά με την ιδιότητα του πνευματικού πατρός, δεν του δίνει, αλλά μάλλον συμφωνεί, καλύπτει (προτρέπει;) και ευλογεί τον οικουμενιστικό δρόμο που πήρε το τέκνο του.. 
Κοινή πεποίθηση όλων στην Σερβική Εκκλησία είναι πώς ο πνευματικός του πατέρας Σατανασιος Γιέφτιτς είναι ο κυριώτερος εμπνευστής και διδάσκαλος της οικουμενιστικής του ολίσθησης. 
Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι το πιο σκανδαλώδες και το πιο προκλητικό για τους Ορθοδόξους πιστούς της Σερβικής Εκκλησίας είναι το γεγονός ότι ο επίσκοπος Ερζεγοβίνηςαποκαλεί τον εαυτό του biskup! 
Αυτό είναι κάτι πρωτοφανές και πρωτάκουστο στη Σερβική Εκκλησία, και ήδη προκάλεσε μεγάλο σάλο. 
Τι άλλο μπορεί να σημαίνει και πως άλλιώς να το εκλαμβάνουν οι πιστοί παρά να συγκαταλέγει τον εαυτό του ο νύν Ερτζεγοβίνης με τους Παπικούς.
***********************************
"Εξορκίζω όλους τους λαϊκούς, όσοι είστε γνήσια τέκνα της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας, να φεύγετε ολοταχώς από τους ιερείς που υπέπεσαν στην υποταγή στους Λατίνους, και μήτε σε εκκλησία να συγκεντρώνεστε μαζί τους, μήτε να παίρνετε οποιαδήποτε ευλογία από τα χέρια τους. Είναι καλύτερα να προσεύχεσθε στο Θεό στα σπίτια σας μόνοι, παρά να συγκεντρώνεσθε στην εκκλησία μαζί με τους Λατινόφρονες. Ει’ δ’ άλλως, θα υποστήτε την ίδια κόλασι μ’ αυτούς". Αγιος Γερμανός Β΄ Κωνσταντινουπόλεως (1222-1240)

ΑΠΛΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ...
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.232577463504778&type=1