Η ομιλία μέ τήν μεγαλύτερη ακροαματικότιτα

ΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ομιλίες) ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ... ...{κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ... https://apokalipsistora.blogspot.com/2017/05/blog-post_18.html

< ΟΛΑ, ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ >

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Αλέξανδρος Υψηλάντης προς τον Εμμ. Παπά

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κοντινό πλάνοΣαν Σήμερα...1820 Επιστολή Αλέξανδρου Υψηλάντη προς τον Εμμ. Παπά
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης έγραφε από το Ισμαήλιο στον Εμμ. Παπά: «Φιλογενέσταε κύριε Εμμαν. Παπά. Πληροφορηθείς παρά πολλών και μάλιστα παρά του Κωνσταντίνου Παπαδάτου, πόσον η ευαίσθητος ψυχή σας καταφλέγεται από τον προς την Πατρίδα ένθεον έρωτα, εν ελπίζω, ότι θέλετε δείξει αδιαφορίαν νωθράν, τώρα ότε όλων των τάξεων του Ελληνικού Γένους τα μέλη αγωνίζονται υπέρ της κοινής ευδαιμονίας της Πατρίδος μας, αλλ' ότι θέλετε φιλοτιμηθή να συνεργήσετε εις τον ιερόν σκοπόν και να συγκαταλεχθήτε εις τον χορόν των Σωτήρων της Ελλάδος. Ακούσατε λοιπόν τάς συμβουλάς του κυρίου Παπαδάτου, όστις είναι διορισμένος να σας δείξη, εις τι πρέπει να ενεργήσητε, και στεφάνους αειθαλείς της ευκλείας θέλει ετοιμάση η πατρίς διά την αξιοσέβατον κεφαλήν σας. Υγιαίνετε».

15 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΡΕΝΤΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

*Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ! Ο Αρχιστράτηγος Εμμανουήλ Παπάς, μαζί με 1.000 Αγιορείτες Μοναχούς και μπροστάρη τον φλογερό χαλκιδικιώτη Μητροπολίτη Μαρωνείας Κωνστάντιο, τον "Παλαιών Πατρών Γερμανό του Βορρά", και τις ευλογίες του Μητροπολίτη Ιερισσού Ιγνατίου, προελαύνει με το Λάβαρο της Ι. Μονής Εσφιγμένου από δύο κατευθύνσεις προς τη Θεσσαλονίκη!...* *Η πρώτη ομάδα υπό τον γενναίο Καπετάν Χάψα βαδίζει προς Βασιλικά και πέφτει ηρωικά μαχόμενη στις 10 Ιουνίου 1821 στα ριζά της Ι. Μ. Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας, θυσιαζό...περισσότερα »