Η ομιλία μέ τήν μεγαλύτερη ακροαματικότιτα

ΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ομιλίες) ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ... ...{κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ... https://apokalipsistora.blogspot.com/2017/05/blog-post_18.html

< ΟΛΑ, ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ >

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΝ ΗΓΕΤΗ

Κωνσταντίνος Γρίβας: Χρειαζόμαστε αλλαγή του πολιτικού συστήματος, σε ένα άλλο, με πυρήνα εθνοκεντρικό

Η Τουρκία συνέτριψε τις κόκκινες γραμμές που έθεσε η κυβέρνηση. Αποδόμησε εμπράκτως και δια της στρατιωτικής ισχύος την ελληνική εθνική κυριαρχία σε ελληνική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο. *Το πολιτικό μας σύστημα προσπάθησε να παραπληροφορήσει το λαό* ότι το Ορούτς Ρέις δεν κάνει έρευνες. *Χρειαζόμαστε αλλαγή του πολιτικού συστήματος, σε ένα άλλο, με πυρήνα εθνοκεντρικό.* Από την εκπομπή «Αυτή είναι η λύση» με τον Βαγγέλη Φανίδη, της 16-9-2020. Η εκπομπή προβάλλεται κάθε Τετάρτη 20:00 – 21.00 στον τηλεσταθμό Alert. Κωνσταντίνος Γρίβας: Το πολιτικό μας σύστημα προσπάθησε να... περισσότερα »epilekta.com

«Ο ηγεμών είναι για τον λαό και όχι ο λαός για τον ηγεμόνα»

Από τους σημαντικότερους ρωμαίους αυτοκράτορες, γνωστός για τα φιλελληνικά του αισθήματα. Γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 76 στην πόλη Ιταλική, κοντά στη σημερινή Σεβίλλη της Ισπανίας. Καταγόταν από την πόλη Αδρία της Ιταλίας (σημερινό Άτρι), εξ ου και το όνομά του Αδριανός. Ήταν γιος συγκλητικού κι εξάδελφος του αυτοκράτορα Τραϊανού. Το πλήρες όνομά του ήταν Πόπλιος Αίλιος Τραϊανός Αδριανός. Έλαβε άρτια εκπαίδευση και από μικρός είχε γνώση της ελληνικής γραμματείας, γι’ αυτό του δόθηκε το προσωνύμιο «Γκρεκούλους» (Ελληνάκι). Επί βασιλείας Δομητιανού, ο Αδριανός κατατάχθηκε στο στρατό... περισσότερα »The Secret Real Truth

Εφαρμογή τού Άρθρου 120 Καί καταγγελία κατά τού διαρκούς κακουργήματος τής βίαιης καταπάτησης του Συντάγματος

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ
Στὸ ΣτῈ προσέφυγαν 4 δικηγόροι κατὰ τῆς προσωρινῆς ἀπαγόρευσης τῶν λειτουργιῶν στὶς ἐκκλησίες *Οἱ δικηγόροι ζητοῦν νὰ ἀκυρωθεῖ ὡς ἀντισυνταγματικὴ καὶ παράνομη ἡ κοινὴ ὑπουργικὴ ἀπόφαση μὲ τὴν ὁποία πανελλαδικὰ απαγορεύθηκαν προσωρινὰ οἱ λειτουργίες καὶ οἱ ιεροπραξίες στὶς Ἐκκλησίες καὶ τοὺς ἄλλους θρησκευτικοὺς χώρους λατρείας* Τὴν 5η Μαίου 2020 θὰ συζητηθεῖ στὸ Συμβούλιο τῆς Ἐπικρατείας ἡ αἴτηση 4 πολιτῶν-νομικῶν μὲ τὶς ὁποῖες ζητοῦν νὰ ἀκυρωθεῖ ὡς ἀντισυνταγματικὴ καὶ παράνομη ἡ κοινὴ ὑπουργικὴ ἀπόφαση μὲ τὴν ὁποία πανελλαδικὰ απαγορεύθηκαν προσωρινὰ οἱ λειτουργίες καὶ οἱ ιεροπρα... περισσότερα »

προσοχή... γιά όλα όσα έχουν γίνει επί σκοπό τήν καταπάτηση τού Συντάγματος ήρθε η ώρα νά εφαρμοσθεί αυτό τό οποίο προανήγγειλα πρίν από 20 χρόνια... δέν υπάρχει άλλος τρόπος... εδώ καί τώρα...

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...
ΑΡΘΡΟ 120 - Πατρίδα και έθνος κατά το Σύνταγμα. Η έννοια του έθνους και της Πατρίδος συνιστούν θεμελιώδες Συνταγματικά κατοχυρωμένες ακατάλυτες Αξίες, καθότι αναβλύζουν εκ των διαχρονικών και αναλλοίωτων επίμοχθων αγώνων των,με αυταπάρνηση θυσιασθέντων αγωνισαμένων προγόνων μας, δια την Ελευθερία, την ζώσα Ορθόδοξη παράδοση και την Εθνική μας Ανεξαρτησία. Ούτως εις το πρώτο Συνταγματικό κείμενο της Επαναστατημένης Ελλάδας το καλούμενο ως «Προσωρινόν πολίτευμα της Επιδαύρου» γίνεται εμμέσως πλην σαφώς ρητή μνεία περί του έθνους αναφερόμενη ως εξής ... περισσότερα »TheSecretRealTruth ... περισσότερα »

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΑΠΟ ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΣΕ «ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ»

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ
*ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΦΑΣΙΣΜΟ...* Αγαπητά μου Ελληνόπουλα Μετά την είσοδο της Ελλάδος το 2010, στους διεθνείς τοκογλύφους, αρχίσαμε να βιώνουμε μία εντελώς ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΉ πραγματικότητα. Άλλο μας έλεγαν ότι «είναι» και άλλο βλέπαμε εμείς. Ξεκίνησαν και τα μεγάλα ψέματα , που προσπαθούσαν να τα κάνουν πιστευτά. Έβαζαν λοιπόν .. «σοβαρούς» ανθρώπους να τα λένε στον λαό, μέσα από τον χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, και οικονομολόγους της Τ.V. Φόραγαν ένα «σοβαρό» πρόσωπο, φόραγαν και ένα κουστούμι και έλεγαν δημοσίως στον ελληνικό λαό, τα μεγαλύτερα ψέματα, αρχ... περισσότερα »ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...ΣΕ ΟΛΑ !

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ;

Βλέποντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών με πρώτη ματιά, αντιλαμβάνεται κανείς τα πενιχρά ποσοστά των λίγων πραγματικά πατριωτικών κομμάτων, που δυστυχώς θέλησαν τα το παίξουν μοναδικοί σωτήρες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Το πρόβλημα είναι από τώρα και στο εξής τι δέον γενέσθαι, γιατί οι επόμενοι μήνες θα είναι το λιτότερο τραγικοί για την ίδια την ύπαρξη αυτής της χώρας. Το χειρότερο σε αυτό το πλαίσιο είναι η εμφάνιση διάφορων τυχοδιωκτών πατριδοκάπηλων, που προσπάθησαν με κάθε μέσο να εκμεταλλευτούν τον αγνό πατριωτισμό όσων καίγονται για την π... περισσότερα »

Πια είναι η διαφορά μεταξύ ηγέτη και επαγγελματία πολιτικού;
Ο Ηγέτης πρέπει να έχει χαρακτήρα ο οποίος θα συνθέτει τις αξίες και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που υποδηλώνουν την ικανότητα του να αντιλαμβάνεται τι απαιτείται να γίνει, να αποφασίζει τι θα πράξει και να επηρεάζει τους άλλους να τον ακολουθήσουν.
Πρέπει να είναι ικανός, να έχει γνώσεις και επιδεξιότητες που απαιτούνται για να εκπληρώσει σωστά την αποστολή του.

Η λέξη Ηγέτης προέρχεται από το αρχαίο ρήμα  Ηγέομαι- Ηγούμαι, είμαι επικεφαλής, είμαι αρχηγός. Είναι στη φύση του ανθρώπου να ανήκει σε ομάδες και να συγκροτεί κοινωνίες.

Είναι, για παράδειγμα, εκείνος ο πατέρας ή ο δάσκαλος που κάνει το παιδί να διαβάζει με κέφι, μεράκι, ενθουσιασμό, ζήλο και αφοσίωση.
Είναι εκείνος ο προϊστάμενος που, ανεξάρτητα από την οργάνωση και το ιεραρχικό επίπεδο που βρίσκεται, καταφέρνει να πετυχαίνει εξαιρετικά αποτελέσματα με τη βοήθεια ικανοποιημένων συνεργατών.

Εκτός αυτού βέβαια ο καλός ηγέτης στο χώρο του καθοδηγεί, παίρνει πρωτοβουλίες, ανοίγει ορίζοντες και βελτιώνει συνεχώς τα πράγματα. Η έννοια του ηγέτη μπορεί να γίνει περισσότερο κατανοητή, αν σκεφτεί κανείς τις διαφορές μεταξύ ενός προϊσταμένου και ενός ηγέτη.
Ο άνθρωπος όµως εξελίσσεται και µε το πέρασμα των αιώνων αναζητεί τον Ηγέτη του, τον άνθρωπο που θα τον καθοδηγεί στους στόχους του
Στην πρωτόγονη μορφή κοινωνίας ο Ηγέτης διακρινόταν από τα µέλη της ομάδας του για τα φυσικά και τα σωματικά του προσόντα.

Στην αρχαία στρατοκρατούμενη Σπάρτη ο Ηγέτης έπρεπε να είναι καλός πολεμιστής. Στην αρχαία Αθήνα όµως, η υποδομή της κοινωνίας δεν δικαιολογούσε έναν τέτοιο Ηγέτη.
Σε ένα τόπο όπου ανθούσαν οι τέχνες και τα γράμματα τα προσόντα του έπρεπε να είναι τελείως διαφορετικά. Οι ρητορικές του Ικανότητες κατείχαν πρωταγωνιστική θέση.

Ο Ηγέτης έπρεπε να συναρπάζει µε το φλογερό ύφος του τα πλήθη. Τα πλήθη, που ήταν έμπειρα των πολιτικών πραγμάτων, δε συγχωρούσαν τη ρητορική αδυναμία αλλά και την πολιτική και στρατιωτική ατολμία.

Ο Ηγέτης τους έπρεπε να είναι ένας ρήτορας αλλά και ένας εξέχων στρατιωτικός νους. Τα στρατηγικά σφάλματα πληρώνονταν µε εξοστρακισμό, µε εξορία.

Η µμεγαλύτερη πολιτική και στρατιωτική προσωπικότητα της κλασικής αρχαιότητας ήταν ο Περικλής του Ξανθίππου. Και µόνο η επωνυµία της εποχής του µε το όνοµά του βεβαιώνει την αλήθεια της άποψης αυτής. Ο χρυσός αιώνας του Περικλή.

Στο Βυζάντιο, µια άλλη λαµπρή σελίδα του Ελληνικού Έθνους, οι Ηγέτες ήταν σπουδαίοι ρήτορες αλλά και ριψοκίνδυνοι στρατιωτικοί. Η στρατιωτική ικανότητα συναγωνιζόταν τη ρητορική δεινότητα. Στον Ευρωπαϊκό Μεσαίωνα διακρίθηκαν οι έχοντες άφθονη γη και αριστοκρατική φλέβα.

Στα μεταγενέστερα χρόνια οι Ηγέτες καλούνται να ανταποκριθούν στα δεδομένα της κάθε εποχής και στις ανακύπτουσες ανάγκες.
Στην πληγωμένη από την εμφύλια διαμάχη Γαλλία ο Ναπολέων, γέννημα της Γαλλικής Επανάστασης είναι ο Ηγέτης που βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή να της προσδώσει το μεγαλείο της κατακτήτριας χώρας.

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε φαινόμενο μοναδικό για την Ευρώπη - και όχι µόνο - της εποχής και τούτο γιατί δεν αποσκοπούσε στην ανατροπή µιας πολιτειακής τάξης όπως η Γαλλική Επανάσταση του 1789 αλλά στην αποτίναξη του ζυγού ενός δυνάστη. Επιφανείς πρωταγωνιστές – Ηγέτες θυσιάζονται στα πεδία των µαχών µαζί µε αφανείς αγωνιστές δείχνοντας πρωτόγνωρες για το ανθρώπινο γένος εκδηλώσεις ηρωισμού, ανδρείας και αυτοθυσίας µε μοναδικό κίνητρο την ιδέα της ελευθερίας.
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Γεώργιος Καραϊσκάκης υπήρξαν αναντίρρητα οι δύο κορυφαίοι Ηγέτες της Ελληνικής Επανάστασης, ο πρώτος ως Αρχιστράτηγος του Μοριά και ο δεύτερος ως Αρχιστράτηγος της Ρούμελης.

Το προερχόμενο από Ιστορικά πρόσωπα πρότυπο του Ηγέτη έχει οδηγήσει στην άποψη ότι οι Ηγέτες γεννιούνται, δεν γίνονται.

Στο ερώτηµα, αν ο Ηγέτης γεννιέται ή γίνεται, η απάντηση είναι και γεννιέται και αναδεικνύεται και γίνεται – δηµιουργείται.

O Χαρισματικός Ηγέτης συνήθως γεννιέται και επιβεβαιώνει έτσι την προγονική του κληρονομικότητα, όπως ο Μ. Αλέξανδρος, ο οποίος εμφύσησε το πνεύμα του νικητή αρχικά στους Μακεδόνες και μετά στους Πανέλληνες.

Σε µερικές περιπτώσεις άτοµα αναδεικνύονται Ηγέτες από τις περιστάσεις. Υπάρχουν περιστατικά που ευνοούν την ανάδειξη κάποιου Ηγέτη από τη φυσική ροή των πραγμάτων ή από ορισμένες καταστάσεις.

Οι περιστάσεις ή περιπτώσεις αυτές μπορεί να αναδείξουν ικανούς και άξιους Ηγέτες. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο Αρχηγός, ο Ηγέτης είναι δημιούργημα εκπαίδευσης, κατάρτισης, εμπειρίας.

Ο εκπαιδευμένος Ηγέτης δηλαδή αυτός που απέκτησε την Ηγετική Ικανότητα ύστερα από σπουδές, μελέτη, κατάρτιση και εµπειρία έχει συνήθως ασφαλέστερη αναγνώριση γιατί έμαθε το Ηγετικό λειτούργημα µετά από εκπαιδευτική ή εμπειρική διαδικασία σε διάφορες θέσεις µε πρόσθετο πλεονέκτηµα ότι γνωρίζει και τις σύγχρονες τεχνικές.

Η εξέλιξη της κοινωνίας και η ανάγκη καλύτερης δόμησής της σε όλους τους τομείς των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων επιβάλει την παρουσία Ηγετών και μάλιστα Ηγετών που να διαθέτουν ευρύ φάσμα Ικανοτήτων για να αντεπεξέλθουν στις σύγχρονες, σύνθετες και μελλοντικές απαιτήσεις για αποτελεσματική Ηγεσία.

Ο σύγχρονος και μελλοντικός Ηγέτης θα πρέπει να γνωρίζει ότι η ΕΥΠΡΑΞΙΑ ξεκινά από την ΑΛΗΘΕΙΑ και τη ΓΝΩΣΗ. Χωρίς την ΕΥΠΡΑΞΙΑ, η ΔΡΑΣΗ γίνεται όχι µόνο αναποτελεσματική αλλά και ανήθικη.

«Η μεγαλύτερη ανηθικότητα είναι να ασκεί κάποιος την ανακρίβεια »
‘’Ναπολέων’’

Ηγέτης είναι το άτομο εκείνο το οποίο κάνοντας συγκεκριμένες ενέργειες καταφέρνει να κάνει τα άλλα άτομα να τον "ακολουθούν εθελοντικά και πρόθυμα". Ηγέτης μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε άνθρωπος στην ομάδα του.

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο Αρχηγός, ο Ηγέτης είναι δημιούργημα εκπαίδευσης, κατάρτισης,εμπειρίας.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΝ ΗΓΕΤΗ

Υπάρχει κάποιος Πολιτικός με αυτά τα χαρακτηριστικά ;

Η ηγετική του ψυχή ΠΡΕΠΕΙ να είναι προϋπόθεση.
Ο ρεαλισμός του Ηγέτη και το όραμα του να συνθέτουν την πολιτική του ιδιοφυΐα.
Όσο αρμονικότερα θα τα συνθέτει ο Ηγέτης τόσο και θα ανεβαίνει κα η αξία του.
Τρανό παράδειγμα οι σημερινοί πολιτικοί.

Είναι λοιπόν δυνατόν οι σημερινοί πολιτικοί να θυσιάσουν τα πολλά ... χάριν ΕΝΟΣ που από αυτή την θυσία θα προκύψει δύναμη , θα προκύψει πράξη για το Έθνος;;;
Π Ο Τ Ε !!!

….οι σημερινοί Ικέτες που παριστάνουν τους ηγέτες. Από αναβολή σε αναβολή και αφήνουν το Έθνος στη τύχη του.

κοινοποιήστε-ενημερώστε-μεταδώστε 
Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε
πατέρας Ιωάννης Αγ.Παρασκευή Οχτώβρης τού 2016

Πατρίδα και έθνος κατά το Σύνταγμα

Πατρίδα και έθνος κατά το Σύνταγμα Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς, Δικηγόρος Η έννοια του έθνους και της Πατρίδος συνιστούν θεμελιώδες Συνταγματικά κατοχυρωμένες ακατάλυτες Αξίες, καθότι αναβλύζουν εκ των διαχρονικών και αναλλοίωτων επίμοχθων αγώνων των,με αυταπάρνηση θυσιασθέντων αγωνισαμένων προγόνων μας, δια την Ελευθερία, την ζώσα Ορθόδοξη παράδοση και την Εθνική μας Ανεξαρτησία. Ούτως εις το πρώτο Συνταγματικό κείμενο της Επαναστατημένης Ελλάδας το καλούμενο ως «Προσωρινόν πολίτευμα της Επιδαύρου» γίνεται εμμέσως πλην σαφώς ρητή μνεία περί του έθνους αναφερόμενη ως εξής : «Όσοι αυ... περισσότερα »