Η ομιλία μέ τήν μεγαλύτερη ακροαματικότιτα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ομιλίες) ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ... ...{κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ... https://apokalipsistora.blogspot.com/2017/05/blog-post_18.html

< ΟΛΑ, ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ >

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018

ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣΟΝΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Διαχωρισμός τώρα Μασονίας – Κράτους , η Δημοκρατία κινδυνεύει. Ζητάμε πληροφορίες για πολιτικούς , πολιτειακούς παράγοντες και δημόσια πρόσωπα που είναι τέκτονες

Ένα κράτος Φασιστικό, μία κυβέρνηση Άθεων πολιτικών...  Εντάξει ρέ φασίστα... έν ονόματι τής δημοκρατίας τό 10-20% θέλει νά επιβάλει τό άθρησκο κράτος στό 80% τού λαού καί επιβάλει διαχωρισμό κράτους- Εκκλησίας... Εμένα δέν μέ αφορά είμαι παλιοημερολογήτης δέν έχω σχέση μέ τό κράτος καί τήν μισθοδοσία τους, αλλά κι'εγώ απαιτώ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΊΑ ΤΩΡΑ... κανένας δημοκράτης θά τό ακούσει αυτό...; ΡΕΕΕΕ... ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ! 
*Ακόμα και το βιβλίο του Μιλτιάδη Βιτάλη (τ.διευθυντής πολιτικών γραφείων και σύμβουλος υπουργών) με τίτλο «Η Μασονία διοικεί την Ελλάδα» στο οποίο περιγράφονται πρωτοφανείς και μοναδικές μαρτυρίες και αποκαλύψεις, που αφορούν τη σύνδεση της Μασονίας με την πολιτική, δικαστική και θρησκευτική ηγεσία του τόπου , δεν μπορεί να δείξει το τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα .* *Ακόμα και το ότι , σιγοψιθυρίζεται ότι ΑΥΤΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ  εκείνοι το επιτρέπουν ώστε , να το κάνουν καλύτερα . Κάθε αναφορά στα πεπραγμένα τους (αρνητική ή θετική ) , είναι από αυτούς καλοδεχούμεν... περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ καί ΟΦΕΙΛΩΜΕΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ...

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...
Η γενιά του Πολυτεχνείου πίστεψε προφανώς πως μόνο εκείνη είχε το προνόμιο της αντίστασης... Η ιστορία όμως θά γράψει *ώς πρός τίς πρόσφατες εξελίξεις πρέπει νά παρατηρήσουμε ό,τι...**ΠΡΟΣΟΧΗ:Οδηγούμαστε σε Εθνική Τραγωδία...* *πατέρας ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΙΤΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ...* *Λίγα 24ωρα μετά την υποδοχή Ομπάμα ο Ελληνισμός θα εισπράξει δύο ηχηρά χαστούκια: To ένα είναι το ναυάγιο στο Κυπριακό-παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και το μοναχικό αγώνα του Νίκου Αναστασιάδη-και το άλλο είναι το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τ... περισσότερα »

ο Τούρκος Οικουμενιστής Πατριάρχης Βαρθολομαίος

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...
ή αγάπη τού αιρετικού πατριάρχη... Πήγε στον Αρχιραββίνο και στον μονοφυσίτη ο Βαρθολομαίος αλλά όχι στους φυλακισμένους Έλληνες στρατιωτικούς ... *Εν τῳ Κοντοσκαλίῳ και εν τῇ Εβραϊκῇ παροικίᾳ τον κ. İshak Haleva...!* *Πήγε στον Αρχιραββίνο και στον μονοφυσίτη ο Βαρθολομαίος αλλά όχι στους φυλακισμένους Έλληνες στρατιωτικούς* *Ό*πως αναφέραμε και προχθές τσουνάμι αντιδράσεων έχει προκαλέσει το προ ημερών άρθρο του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ για την απαράδεκτη στάση του Φαναρίου και συγκεκριμένα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τους δύο φυλακισμένους Έλληνες στρατιωτικούς. Κι ενώ ολόκληρη η ελληνική... περισσότερα »


ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ...

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ... Γεμίσαμε με θεολόγους της πολυθρόνας, με "πατέρες" του σαλονιού, του Οικουμενισμού, και του Συγκρητισμού, γι'αυτό φτάσαμε σ'αυτό ο αίσχος.. Εεφημερίδα "ΑΞΙΑ" (φ. της 25/11/2015) σε περισπούδαστο άρθρο του ο κ. Ηρακλής Ρεράκης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π. Θεσσαλονικης, καταγγέλλει, ότι "τα νέα Θρησκευτικά θα είναι ένα σούπερ μάρκετ θρησκειών"!!! Και συμπληρώνει: "Πρόκειται για ένα μεθοδευμένο σχέδιο, με απρόβλεπτες παιδαγωγικές συνέπειες, που θα αποδομήσει την ορθόδοξη πίστη και θα καταργήσει τη διαφορετικότητα"!... περισσότερα »

Δημοψήφισμα <ΤΩΡΑ> για το Μακεδονικό: Η μοναδική λύση αποτροπής της εθνικής μας συρρίκνωσης... 

*Ηρακλής Ρεράκης,*Καθηγητής Παιδαγωγικής – Χριστιανικής Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ...  Μετά από τα τρία ιστορικά και μεγαλειώδη συλλαλητήρια του ελληνικού λαού - ένα στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη- και όλα τα άλλα που πραγματοποιήθηκαν σε όλες σχεδόν της πόλεις της Ελλάδας,οι πολιτικοί παράγοντες της χώρας πήραν το μήνυμα,πρώτον ότι δεν μπορούν να παραχωρήσουν αυτά που υπογράφτηκαν στις Πρέσπες και, επομένως, το δημοψήφισμα αποτελεί μια διέξοδο ανάγκης και,δεύτερον, ότι,αν αρνηθούν τ...περισσότερα »

«Αυτοί, οι πολιτικοί εκατάστρεψαν το Έθνος, ανάθεμα τους...» (Παπαδιαμάντης)

**Διαχρονικός και επίκαιρος ο λόγος του «αγίου» των γραμμάτων...* *Ὁ Παπαδιαμάντης μιλάει γιὰ τὴν χρεωκοπία* *«. Τίς ἠμύνθη περὶ πάτρης; Καὶ τί πταίει ἡ γλαῦξ, ἡ θρηνοῦσα ἐπὶ ἐρειπίων; Πταίουν οἱ πλάσαντες τὰ ἐρείπια. Καὶ τὰ ἐρείπια τὰ ἔπλασαν οἱ ἀνίκανοι κυβερνῆται τῆς Ἑλλάδος.* *. Αὐτοὶ οἱ πολιτικοί, αὐτοὶ οἱ βουλευταί, ἐκατάστρεψαν τὸ ἔθνος, ἀνάθεμά τους. Κάψιμο θέλουν ὅλοι τους! Τότε σ’ ἐξεθέωναν οἱ προεστοὶ κ’ οἱ «γυφτοχαρατζῆδες», τώρα σὲ «ἀθεώνουν» οἱ βουλευταὶ κ’ οἱ δήμαρχοι.* *. Αὐτοὶ ποὺ εἶχαν τὸ λύειν καὶ τὸ δεσμεῖν εἰς τὰ δύο κόμματα, τοὺς ἔταζαν «φούρνους μὲ καρβέλια», ... περισσότερα »

Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Θεσσαλονίκης - Δελτίο Τύπου για το επαίσχυντο Νομοσχέδιο αναδοχής παιδιών από ζεύγη ομοφυλοφίλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΟΧΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΖΕΥΓΗ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ* Τά 22 Ὀρθόδοξα Χριστιανικά Σωματεῖα Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται ἔντονα γιά τό ἀνοσιούργημα πού ψηφίστηκε πρόσφατα ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, σχετικά μέ τή δυνατότητα ἀναδοχῆς(κατ’ ἀρχήν) παιδιῶν καί ἀπό ζευγάρια ὁμοφυλοφίλων. Μᾶς θλίβει τό γεγονός ὅτι περιφρονεῖται ὠμά ἀπό τήν πλειοψηφία τῆς Βουλῆς τόσο τό Εὐαγγέλιο ὅσο καί ἡ φυσική τάξη τῶν πραγμάτων, πού ὁρίζει ὡς πυρήνα τῆς οἰκογένειας τήν ἕνωση ἑνός ἄνδρα καί μίας γυναίκας. Μᾶς προσβάλλει βαθύτατα ἡ ὑποκρισία τῶν δῆθεν «προοδευτικῶν» ἀντιπροσώπ... περισσότερα » 

Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ "ΑΦΟΡΙΖΕΙ" ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ: "ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ Ο,ΤΙ ΕΘΝΙΚΟ, Ο,ΤΙ ΙΕΡΟ, Ο,ΤΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ, Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ ΜΕ ΑΙΜΑ! ΑΝΤΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ, ΓΕΙΑΣ ΣΑΣ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ"!

*Στο στόχαστρο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου βρίσκεται για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας και με αφορμή την έλευση του Τούρκου πρωθυπουργού στην **Ελλάδα και την πρόσφατη συμφωνία με τους εταίρους τονίζει πως «ξεπουλά» τα πάντα...* Διαβάστε περισσότερα »

Οφείλετε κύριε Υπουργέ να υπακούσετε το Σύνταγμα και η Εκκλησία να έχει τον τελικό λόγο στο μάθημα των Θρησκευτικών

Tο Σύνταγμα και η Εκκλησία να έχει τον τελικό λόγο στο μάθημα των Θρησκευτικών* Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος υπενθυμίζει στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου την υποχρέωση του να είναι εναρμονισμένο τα μάθημα των Θρησκευτικών με το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους. Ήδη, ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής έχει καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό, μετά τις διαπιστώσεις που έκανε, σύμφωνα με τις οποίε... περισσότερα »

Ο Κοτζιάς επιβεβαίωσε την επικείμενη προδοσία: “Τους πρότεινα το «Άνω Μακεδονία»!”

*Την ώρα που οι σκοπιανοί κορυφώνουν τις προκλήσεις τους, μιλώντας ακόμα και για «παράλογες ελληνικές απαιτήσεις», ο Κοτζιάς στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. αποκάλυψε ότι έχει στείλει μέχρι και προσύμφωνο στους σκοπιανούς, όπου τους δίνει τα πάντα...* *«Έχουμε φτιάξει ένα κείμενο που είναι το σύνολο των προτάσεών μας όσον αφορά και τα προβλήματα που έχουμε ανοικτά με την ΠΓΔΜ, όσο και με μια μελλοντική ατζέντα συνεργασίας που να φέρει κέρδη και στις δύο πλευρές. Αυτήν την ατζέντα την έχω στείλει εδώ και πολλές ημέρες στα Σκόπια», είπε ο Κοτζιάς και επεσήμανε ... περισσότερα »

Καμαρώστε τους..!

Όλοι χαμογελούν και μοιάζουν ευτυχείς. Ακόμη και ο κ. Παυλόπουλος που λέει το "Πιστεύω" στο ναό και παρασημοφορήθηκε, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, με την ανώτατη τιμή της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Παύλου. Και όμως όλοι αυτοί οι...ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι τα νέα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι ορκίστηκαν δίχως ευαγγέλιο και ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ιστορία της χώρας, *χωρίς εκπρόσωπο της Εκκλησίας*! Καλορίζικα λοιπόν, να τους χαιρόμαστε τους άθεους με την βούλα που έδωσαν τον εξής "όρκο" : «Διαβεβαιώνω στην τιμή ( οί άτιμοι έχουν τιμή..; )  και υπόληψή μου ότι θα τηρώ τ... περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΟ... ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ... 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΕΠΕΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΕΘΟΔΙΟ, ΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ... ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ.... ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ....

 Δίωξη κατά των Εσφιγμενιτών Πατέρων, η απόφαση Κατάνυξις Ιστολόγιο αποκλειστικό ρεπορτάζ: *Κλιμακώνεται ο πόλεμος του Οικουμενικού Πατριαρχείου*, κατά της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, που έχει ρίξει το βάρος της εξόντωσής της, στα πολιτικά δικαστήρια, ενώ είναι ξεκάθαρο, 45 χρόνια τώρα, πως οι πατέρες της Ι.Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους, διώκονται για θέματα πίστεως. Οι εξελίξεις: Αργά σήμερα το απόγευμα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, εξέδωσε απόφαση για τους Εσφιγμενίτες πατέρες. Αναλυτικά η απόφαση είναι η εξής + *Γέροντας Μεθόδιος *(ηθικός αυ... περισσότερα »

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΕ ΜΑΤ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ! ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ!

*Οι προδοτες άφησαν εκατοντάδες πλημυροπαθείς μέσα στην λάσπη, χωρίς σπίτι, χωρίς ένα μπουκάλι νερό, ένα κομμάτι ψωμί, δεν τους ενδιαφέρει για τον Ελληνικό πληθυσμό, δηλώνουν με τις πράξεις τους να πεθάνουμε, δεν μας θέλουν!!!* *Και μας συλλαμβάνουν γιατί αντιστεκόμαστε πατριωτικά για να μην ...* Διαβάστε περισσότερα »ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ: ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ NΟΝΙΜΟΤΗΤΑ Ή ΜΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΠΕΤΑ! ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ....

*Όλα όσα κάνουν είναι παράνομα. Σπεύδουν στη δημιουργία του τεμένους πριν καν αποφανθεί το ΣτΕ για το νόμιμο της πράξης τους ή όχι! Και δεν μιλάει κανείς από τους προδότες. Διότι αν το Ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποφανθεί ότι είναι μη νόμιμος η ενέργεια της δημιουργία τεμένους στον Βοτανικό θα σταματήσουν τα έργα; Όχι! Γι' αυτό παρανομούν όλοι μαζί οι της βουλής, αγνοώντας τις πράξεις ακυρώσεως που θα συζητηθούν στο ΣτΕ! * *Η δικηγόρος Αικατερίνη Παντελάκη, μετά τη σημερινή επέμβαση των ΜΑΤ έστειλε την πιο κάτω εξώδικη διαμαρτυρία:* *ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ...περισσότερα »

Επιστολή της ΔΙΣ προς τον Πρωθυπουργό για τις επισκέψεις Μητροπολιτών στα σχολεία - Η ΔΙΣ κρίνει ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις περί αποτέφρωσης και χριστιανικής κηδείας

*Πρώτη συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Μάρτιο* *(1/3/2016).* Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάρτιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Κατά τη σημερινή Συνεδρία: Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως. - Με αφορμή την αναφορά του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι επισκέψεις του σε σχολεία της Μητροπολιτικής Περιφερείας του, έγινε έντονη συζήτηση σ... περισσότερα »


Σύμφωνο Συμβίωσης - Καλά, "Ανθρώπους δεν εντρέπονται... Θεόν δεν φοβούνται";

Αυτές τις μέρες γίναμε μάρτυρες πολλών γεγονότων που μας δίνουν την αφορμή να κάνουμε ανησυχιτικές σκέψεις για το παρόν και δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον.  Η υπόθεση του συμφώνου συμβίωσης και των ετεροφύλων ζευγαριών και των ομοφύλων προσώπων αποτελεί ένα πλήγμα κατά της παραδοσιακής οικογενείας και μία τορπίλλη στην ανανέωση του Έθνους μας. Πέραν του γεγονότος ότι είναι τελείως αντίθετο το Σύμφωνο Συμβίωσης και μάλιστα των ομοφυλοφίλων με την Αγία Γραφή και την Ιερή Παράδοση της Εκκλησίας μας, είναι απέναντι στην εθνική μας ιστορία και παράδοση, συγχρόνως δεν δίδει και ...περισσότερα »

Ὁ Κωνσταντῖνος Γανωτὴς γιὰ τὸ τμῆμα Ἰσλαμικῶν Σπουδῶν

Ἀθήνα, 9/11/2015 Νομίζω ὅτι δέν σᾶς ἀνησυχοῦν οἱ ἰσλαμικές σπουδές, ἀλλά ἡ σπουδή τῶν μουσουλμάνων νά κατακτήσουν τόν κόσμο μέ τήν τρομοκρατία. Καί φαντάζεται κανείς ὅτι ἕνα κέντρο ἰσλαμικῶν σπουδῶν θά καταρτίζει καί θά παρακινεῖ τρομοκράτες. Αὐτή τήν ὥρα αὐτό συμβαίνει μέσα στίς μουσουλμανικές χῶρες. Αὐτοί πού σφάζουν, καταστρέφουν, λεηλατοῦν, βιάζουν καί ἀναγκάζουν τούς μετριοπαθεῖς μουσουλμάνους νά αὐτοεξορίζονται καί νά πνίγονται στίς θάλασσες εἶναι ἀκραιφνεῖς μουσουλμάνοι μέ σχολαστική ἰσλαμική μόρφωση, ζηλωτές τοῦ ἰσλαμισμοῦ. Οἱ Εὐρωπαῖοι συνέταιροί μας, πού ἐπισπεύδουν τέτοιε...περισσότερα »

Παρέμβαση του Αγίου Όρους για το Σύμφωνο Συμβίωσης

 Επείγουσα επιστολή έστειλε η Ι. Κοινότητα Αγίου Όρους στον Υπουργό Δικαιοσύνης και τους Βουλευτές για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων. Ζητείται η αναβολή της ψήφισης για να εκφρασθεί επαρκώς η βούληση όλων των Ελλήνων. Θερμή παράκληση των Αγιορειτών προς όλους τους Βουλευτές για να αποτρέψουν την «επείγουσα» νομοθέτηση. Αναμένεται η τοποθέτηση όλων των κομμάτων και των Βουλευτών. *Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.* ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΘΩ ΑΡ. ΠΡΩΤ. Φ.2/7/2807 ΚΑΡΥΑΙ ΤΗ 8η/21η Δεκεμβρίου 2015 *ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ* Εξοχώτατον Υπου... περισσότερα »

Απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης ζητά η ΠΕΘ

 Απόσυρση του νομοσχεδίου η ΠΕΘ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ Διεύθυνση: Χαλκοκονδύλη 37, 10432 Αθήνα Τηλέφωνο: 2105224180 Φαξ: 2105224420 Email: petheol@gmail.com Ιστοχώρος: www.petheol.gr Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2015 Αριθμ. Πρωτ. 220 Προς Τον αξιότιμον κύριον Νικόλαο Παρασκευόπουλο, Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Λεωφ. Μεσογείων 96 Τ.Κ 11527 Αθήνα ΘΕΜΑ: «Απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης» Αξιότιμοι κύριε Υπουργέ, Η Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων (ΠΕΘ... περισσότερα »

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ

*Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙ*Σ *Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ* Η σοφή προκαταρκτική μέθοδος προσεγγίσεως των εννοιών από τους αρχαίους έλληνες: *“δεί πρώτον η των ονομάτων επίσκεψις”* (εξέτασις) επιτάσσει πρωτίστως να ερευνούμε με κάθε υπευθυνότητα και εγκυρότητα τα ονόματα, τις ονομασίες, τους ορισμούς και τους όρους, τους συγκεκριμένους και επί τούτου επιλεγμένους, πονηρούς και πολύ ύποπτους όρους. Οι εκάστοτε προσδιορισμοί και ορισμοί της παγκοσμιοποιήσεως δεν είναι καθόλου τυχαίοι. Εξυπηρετούν σκο... περισσότερα »