Video streaming by Ustream ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ομιλίες) ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ... http://apokalipsistora.blogspot.gr/2011/12/blog-post_21.html ...{κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ...

< ΟΛΑ, ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ >

Παρασκευή, 1 Μαΐου 2015

7 τροφές που καταπολεμούν τον διαβήτη

Ο διαβήτης μετατρέπεται σε επιδημία

Αν έχετε πρόσφατα διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 2, δεν είστε οι μόνοι. Σύμφωνα με το διαδικτυακό περιοδικό της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ «The Nutrition Source», 24 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ υποφέρουν από αυτή τη σοβαρή ασθένεια και περίπου 6 εκατομμύρια από αυτούς δεν γνωρίζουν καν ότι πάσχουν. Σε περίπτωση που το ποσοστό των νέων περιπτώσεων συνεχίσει να αυξάνεται με τον συγκεκριμένο ρυθμό, μέχρι το έτος 2050 περίπου 48 εκατομμύρια Αμερικανοί θα έχουν διαβήτη. Σύμφωνα με το περιοδικό, ο διαβήτης είναι η κύρια αιτία τύφλωσης και νεφρικής ανεπάρκειας στους ενήλικες.

Συνήθης θεραπευτική αγωγή

Η ινσουλίνη, όταν ανακαλύφτηκε, θεωρούνταν ένα θαυματουργό φάρμακο. Εκείνη την εποχή οι γνώσεις για τον διαβήτη ήταν λίγες και οι άνθρωποι πέθαιναν από την ασθένεια. Όπως όμως συμβαίνει και με διάφορα άλλα φάρμακα, ακόμη και αν η ινσουλίνη κατάφερε να σώσει ζωές, είχε ταυτόχρονα πολλές παρενέργειες. Μάλιστα, μερικές από αυτές ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες, όπως και η ίδια η ασθένεια.

Ποιες άλλες επιλογές θεραπείας υπάρχουν;

Δεν θα ήταν καλύτερα αν οι βλάβες που προκαλούνται από τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα αντιμετωπίζονταν ως μέρος της προσπάθειας για τη βελτίωση της υγείας συνολικά κι όχι μόνο ως μια ασθένεια που πρέπει να θεραπευτεί με φάρμακα; Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι πολλά τρόφιμα ασκούν σταθεροποιητική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου. Παρακάτω περιγράφονται 7 από αυτά:
1. Κανέλα. Όλοι γνωρίζετε το συγκεκριμένο μπαχαρικό, ξέρατε όμως ότι η κανέλα μπορεί να ρυθμίσει το σάκχαρο στο αίμα σε άτομα με διαβήτη; Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Diabetes Care» της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας, έδειξε ότι μετά από 40 ημέρες κατανάλωσης η κανέλα μείωσε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα των συμμετεχόντων σε ποσοστό 26%.
2. Σπόροι τριγωνέλλας. Η τριγωνέλλα είναι ένα μπαχαρικό με έντονη γεύση και ορισμένοι ισχυρίζονται ότι μοιάζει λίγο με γλυκόριζα. Καταναλώνεται μαγειρεμένη και προστίθεται σε σαλάτες ή δημητριακά ή λαμβάνεται σε μορφή σκόνης. Έχει την ικανότητα να μειώσει τα επίπεδα γλυκόζης αλλά μπορεί επίσης να αραιώσει το αίμα, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικοί αν χρησιμοποιείτε αντιπηκτικά φάρμακα, όπως βαρφαρίνη ή ασπιρίνη.
3. Τζίνσενγκ. Όπως αναφέρεται σε μια μελέτη στο ιατρικό περιοδικό «ECAM» με τίτλο «Τζίνσενγκ και υπεργλυκαιμία: επιδράσεις και μηχανισμοί» (Ginseng on Hyperglycemia: Effects and Mechanisms), το αμερικανικό τζίνσενγκ μπορεί να μειώσει και μετά το γεύμα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Ο τρόπος λειτουργίας του δεν είναι εντελώς ξεκάθαρος, αλλά οι πρώτες μελέτες δείχνουν ότι το βότανο αυξάνει την παραγωγή ινσουλίνης και επιβραδύνει τον θάνατο των παγκρεατικών β-κυττάρων. Η ρίζα τζίνσενγκ μπορεί να ληφθεί ως συμπλήρωμα ή μπορεί να προστεθεί στη διατροφή ως ρόφημα. Επειδή κι αυτό όμως αραιώνει το αίμα, πρέπει να λαμβάνεται με προσοχή από άτομα που χρησιμοποιούν αντιπηκτικά φάρμακα ή πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα.
4. Μπρόκολο. Έχει αποδειχτεί ότι το χρώμιο βοηθά στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «World’s Healthiest Foods» μία μόνο μερίδα μπρόκολο παρέχει το 53% της συνιστώμενης διαιτητικής πρόσληψης (DRI) χρωμίου. Το μπρόκολο διαθέτει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, γεγονός ιδιαίτερα ωφέλιμο για όσους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον διαβήτη.
5. Βρώμη. Οι ίνες βρίσκονται ψηλά στη λίστα των φυσικών ουσιών που σταθεροποιούν τη γλυκόζη στο αίμα και οι ολόκληροι σπόροι βρώμης περιέχουν 16 γραμμάρια φυτικών ινών σε ένα μόνο φλιτζάνι. Επίσης, διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο. Ένα τέταρτο του φλιτζανιού περιέχει πάνω από το 17% της συνιστώμενης διαιτητικής πρόσληψης.
6. Φιστίκια. Τα φιστίκια και το φυστικοβούτυρο έχει αποδειχτεί ότι μειώνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Η σταθεροποίηση του σακχάρου προστατεύει το πάγκρεας και σταματά το αίσθημα της πείνας. Διάφοροι άλλοι ξηροί καρποί με κέλυφος έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά τα φιστίκια είναι πιο εύκολο να τα εντάξετε στη διατροφή σας. Προσθέστε λίγα στα δημητριακά σας το πρωί ή βάλτε φυστικοβούτυρο σε ψωμί ολικής αλέσεως για το μεσημεριανό σας γεύμα.
7. Μέλι. Η κατανάλωση 15 gr μελιού την ημέρα έχει ευεργετική επίδραση στις συγκεντρώσεις γλυκόζης και ινσουλίνης, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου της Αθήνας.  Τα ευρήματα της εξάμηνης αυτής μελέτης έδειξαν ότι η καθημερινή κατανάλωση μελιού ίσως να καθυστερεί ή να προλαμβάνει την ανάπτυξη της αντίστασης στην ινσουλίνη, την διαταραχή της ανοχής στη γλυκόζη και την ανάπτυξη σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 σε παχύσαρκα κορίτσια
Πηγές:
H IΣTOΣEΛIΔA EXEI ΠΛHPOΦOPIAKO XAPAKTHPA.

Read more: http://enallaktikidrasi.com/2014/06/katapolemiste-ton-diaviti-me-aytes-tis-eftia-trofes/#ixzz34qd2ys6Z

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ...π.Ιωάννης Γλιόγκος

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...
*Η Φυσιοπαθολογία, είναι ο τρόπος αντιμετώπισης κάθε ασθένειας, μέ φυσικά μέσα...Όπως Νηστεία καί ανάλογη διατροφή, άσκηση, καί θεραπεία μέ τά κατάληλα βότανα. Ο Φυσιοπαθολόγος πιθανόν νά συμβουλέψει τόν ασθενή, αποφεύγοντας τά χημικά φάρμακα καί ανάλογα μέ τήν φύση τού προβλήματος, τήν Ψυχοθεραπεία όπως καί τήν Φυσιοθεραπεία, μέ τήν ταυτόχρονη χρήση Βοτάνων... Συμβουλή... Αλλάζουμε, για να γεράσουμε υγιείς * Δεν χρειάζεται να είμαστε γιατροί για να γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι πλέον στις μέρες μας ζούμε περισσ... περισσότερα »

Γ Α Ν Ο Δ Ε Ρ Μ Α... DXN - bio ganoderma

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...
*Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑ * *Σοφότερο τώ προ λαμβάνειν από τώ θεραπεύειν* *μεριμνήστε καί κάντε τώρα άμεσα τήν παραγγελία σας... * *ΤΗΛ:697.6892-975 ** Αρ.Γνωστ.ΕΟΦ 12582/16-2-2012* γανοδερμα bio ganoderma ~ Αυξάνει την δύναμη, την αντοχή και την πνευματική διαύγεια. ~ Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. ~ Ρυθμίζει την πίεση ~ Μειώνει την κακή χοληστερίνη ~ Μειώνει τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα ~ Εξισορροπεί τα επίπεδα χοληστερόλης ~ Βοηθά στην διαχείριση της απώλειας βάρους γανοδερμα. ~ Αναστρέφει τα αποτελέσματα της παχυσαρκίας, του διαβήτη και της αρθρίτιδας. ~ Αποβάλλει τ... περισσότερα »

ακολουθήστε με... καί πιάστε δουλειά


ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ..
*Ξεπεράστε τώρα τήν κρίση... αντιδράστε στήν ανεργία καί ελάτε στό δικτυακό μάρκετινγκ νά κτίσουμε μαζί βήμα-βήμα μία πραγματικά επαγγελματική καριέρα μίας πρωτοποριακής επιτυχημένης πρότασης... Στήν αγορά υπάρχουν επιχειρήσεις καί επιχειρηματίες οί οποίοι θέλουν νά ξεπεράσουν τήν κρίση καί νά επιζήσουν... Γιά νά τό πετύχουν αυτό έχουν ανάγκη τό δικτυακό Μάρκετινγκ... Έχεις ίντερνετ ; είσαι στό δίκτυο λοιπόν, καί πρέπει νά τό εκμεταλλευθείς τώρα... Τηλεφωνήστε μου στό 697.6892-975 καί πάψτε νά γκρινιάζετε γιά τήν ανεργία.... * *ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑ... περισσότερα »