Η ομιλία μέ τήν μεγαλύτερη ακροαματικότιτα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ομιλίες) ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ... ...{κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ... https://apokalipsistora.blogspot.com/2017/05/blog-post_18.html

< ΟΛΑ, ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ >

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019

ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ή ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ

Ο κατήφορος της Ελλαδικής Εκκλησίας: Από τα «Ματωμένα ράσα» στο... «Ζήτω η συμφωνία των Πρεσπών»

*Πρωτοφανή παρέμβαση κατά όσων αντιδρούν στην Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία εκχωρείται η Μακεδονία στα Σκόπια επιχειρεί με άρθρο του ο θεολόγος και διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Γιώργος Βασιλείου. Το άρθρο του έχει τίτλο:...* * «Οι πένθιμες καμπάνες τού Θανάτου και οι καμπανάρηδες της ζωής», και αναφέρει χαρακτηριστικά «Όταν, όμως, δύο διαφορετικά Έθνη γίν...ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Καπεταναίικο σιχτίρισμα στον ΠΡΟΔΟΤΗ - ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ: "Πού είναι η φωνή της Αρχιεπισκοπής απέναντι στους βρομιάρηδες πολιτικούς που νομοθετούν αανοσιουργήματα;;; Σας σιχάθηκε ο κόσμος,σας φτύνει,σας λοιδορεί και σείς αντί ν κρυφτείτε στά έγκατα συνδιαλέγεστε με τη βρωμιά προκαλώντας το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού... Θα έχω άδικο λοιπόν να αναφωνήσω...."ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ"

Ο «Ιερός» ύπνος φέρνει βρόμικες επαφές μέ τούς εφιάλτες

 Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι με αυτό,με τί; Πού είστε τώρα, Άγιοι Πατέρες; Δεσποτάδες, σηκώστε τις επισκοπικές μαγκουρίτσες σας και επιτέλους φωνάξτε κατά του εγκλήματος που γίνεται στα παιδιά σας. Εθνική γενοκτονία εν όψει και σεις πού; Όλα καταρρέουν :δόγμα, οικογένεια ,πατρίδα και σεις πού; Θα κανακεύετε, θα δέχεστε και θα επικοινωνείτε ακόμα με αυτούς τους κατά ψευδώνυμο βουλευτές που ψήφισαν αυτό το έκτρωμα στη Βουλή; Το... περισσότερα »

Ἐντάξει Ἱερώνυμε,καταλάβαμε ...

* Συμπέρασμα :Ἡ κεφαλή τῆς ἑλλαδικῆς ἐκκλησίας λειτουργεῖ λές καί περιμένει ἐναγωνίως τόν ἀφανισμό τῆς Ἑλλάδος καί μάλιστα συνεργαζομένη τἐλεια μέ τούς ἀρχιπροδότες πολιτικάντηδες πού μοναδικόν σκοπόν τους ἔχουν τήν καταστροφή τοῦ τόπου καί τόν ἀφανισμόν τῶν Ἑλλήνων καί νυχθημερόν δουλεύουν (κυριολεκτικῶς, ὡς δουλικά τῶν σιώνων πού εἶναι) γι'αὐτό !* Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, ΕΧΕΙ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ.Μην σας εντυπωσιάζει λοιπόν η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ στάση του. ΠΟΛΛΑ... ΡΑΣΑ, ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΙΚΡΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ. Καλλιόπη Σουφλή *Μετά ἀπό μακρά σιωπή ἐπί τοῦ θέματ... περισσότερα »

*Είσαι νεοταξίτης, άπιστος και προδότης της αποστολής σου, όπως και κάποιοι όμοιοι σου μητροπολητάδες της αισχύνης και του μίσους που πάνω από την Ορθοδοξία, τη πίστη στον Τριαδικό Θεό και τις διδαχές των Πατέρων της εκκλησίας μας τοποθετείτε τη μικρότητα σας, το "εγώ" και τις φιλοδοξίες σας προκειμένου να είστε αρεστοί στον αρχιπροδότη,αρχιαιρεσιάρχη και διαβολογεννημένο βαρθολομαίο....* *Ιερώνυμε, και λίγα σου γράφει ο καπετάν Γιάννης.* *Το νεοταξίτικο σαρκίο σου, προκαλεί απέχθεια, οργή και αγανάκτηση σε κάθε αληθινό Χριστιανό.* *Είθε να συντομευθεί η ώρα της... αποδημίας ... περισσότερα »

Νὰ γιατί σιωποῦν οἱ ποιμενάρχες τῆς Ἐκκλησίας: Εἶναι σύνεργοι στὴν αἵρεση καὶ στὴν καλλιέργεια τῆς «οἰκουμενικῆς συνειδήσεως» τοῦ ποιμνίου τῆς Ἐκκλησίας

*του Ἀδαμάντιου Τσακίρογλου* *Πολλοὶ πιστοὶ σήμερα ἀναρωτιοῦνται, πῶς εἶναι δυνατὸν νὰ συμβαίνουν σήμερα στὴν Ἐκκλησία πράγματα τρομερὰ καὶ φοβερά, ἡ Παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ νὰ ἐπικρατεῖ παντοῦ καὶ οἱ ποιμενάρχες Της νὰ συμπράττουν ἢ νὰ σιωποῦν συνεργώντας μὲ αὐτήν τους τὴν σιωπή;* *Ἡ ἀπάντηση εἶναι ἁπλή: Ἐπειδὴ εἶναι σχεδὸν ὅλοι τους εἴτε μὲ τὸ ἕνα εἴτε καὶ μὲ τὰ δύο πόδια μέσα στὴν αἵρεση. Αὐτοὶ οἱ λίγοι ποὺ δὲν ἀνήκουν στὶς δύο πρῶτες κατηγορίες, σιωποῦν γιὰ τὸν φόβο τῶν Ἰουδαίων ἢ ἔχουν ἐξαγοραστεῖ μὲ ἀνθρώπινες τιμὲς καὶ διακρίσεις καταργώντας τὸν Παύλειο λόγο: «Ἢ ζητῶ σ...περισσότερα »

Οι υποταγμένοι ιεράρχες της μασονίας "παίζουν" με τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα...

*Στα πρόθυρα σχίσματος λένε η Ορθοδοξία! η οποία όμως είναι στό σχίσμα από 1924... Πώς τα «αντίποινα» Κύριλλου και η στάση Ιερώνυμου κρίνουν την Πανορθόδοξη Σύνοδο... Ολόκληρη η Ορθοδοξία καθοδηγούμενη απο το Π.Σ.Ε στρέφει το βλέμμα της προς το Πατριαρχείο Μόσχας το οποίο συγκαλεί έκτακτη Πατριαρχική Ιεραρχική εν ολομέλεια Σύνοδο (δηλ. τους 357 Μητροπολίτες της Ρωσικής Εκκλησίας) εντός της εβδομάδας προκειμένου να αποφασίσει αν θα μετάσχει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου στην Κρήτη η οποία όμως δεν θα είναι Πανορθόδοξη (17 με 27 Ιουνίου. Νωρίτερα, την πρώτη Ιουνίου, το Πατριαρχείο Μόσχας είχε προσκαλέσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να συ... περισσότερα »

"ΟΣΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ: ΙΕΡΑΡΧΕΣ, ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ! ΟΛΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ. ΚΙ' ΕΤΣΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ"! ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ...

*ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ,* *ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,* *ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ.* *Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος* *Χριστός Ανέστη.* *Έχω γράψει από πολύ παλιά, αλλά όπως φαίνεται πρέπει να το επαναλαμβάνουμε συνέχεια γιατί τα ξεχνάμε. “Δεν πρόκειται να...* Διαβάστε περισσότερα »


Οἱ ἀνώτεροι ἐκκλησιαστικές μας ἡγέτες Πατριάρχης καί Ἀρχιεπίσκοπος συμμετεῖχαν σέ συμπροσευχές ἐνάντια στούς Ἱερούς Κανόνες καί καθίστανται καθαιρετέοι!!! (Ἐπαναδημοσίευση...) (βίντεο)

Ἡ Ὀρθόδοξη Ἑλλάδα ἐάλω! Δημόσια προπαγάνδα τῆς ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΙΣΜΟ καί εἰσαγωγικό βῆμα τῆς ἐγκαθίδρυσης τοῦ Οἰκουμενισμοῦ μέ συμπροσευχές Ὀρθοδόξων καί Παπικῶν γιά ἀβάπτιστους ἰσλαμιστές σέ μετάδοση παγκόσμιας ἐμβέλειας! ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ-ΠΑΠΙΣΜΟΣ-ΙΣΛΑΜ! Καταλάβατε;... ότι όλοι τους είναι Μασόνοι και πράκτορες της νέας τάξης και υπηρετούν τά σχέδια τού Αντίχριστου...    Ποιος είναι ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος; Οι Μανάδες των δολοφονημένων στην Αργεντινή, μας το θυμίζουν!... Έτσι, για να γνωρίζουμε με ΠΟΙΟ ΚΑΘΑΡΜΑ, κωλοτρίβονται ο ΒΟΘΡΟΛΟΜΑΙΟΣ, ο JERONYMO και το εβραιοτουρκόσπερμα ο Τσίπρας...  *"διάβαζαν ευχές όταν πετούσαν τα πτώματα των* *παιδιών μας στο ποτάμι ή τους... βασάνιζαν"* *Να που ήρθε στη Λέσβο ο κύριος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο και ως χρυσόψαρα μας ταΐζουν τα ΜΜΕ για τον καλοκάγαθο, φιλάνθρωπο, ευσεβή, φίλο της Ελλάδας... φίλο των προσφύγων-μεταναστών... "προοδευτικό" πάπα Φραγκίσκο!* *Κι όμως, σήμερα κανείς τους δεν είχε το σθένος να μ... περισσότερα » 

ΗΓΓΙΓΚΕΝ Η ΩΡΑ..! ΕΛΛΑΣ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ..! ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ..!ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ..! ΤΩΡΑ!!!!ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ..!

ΑΥΤΗ Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ «ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ». ΕΡΙΞΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΟΙΡΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ. Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος. Όσο και να θέλω να παραμείνω ψύχραιμος, μετά από μία τέτοια αισχρή Ιεροσυλία, δεν θα χαριστώ σε κανέναν ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΟ και ας κρύβεται κάτω από το ράσο. Αλλά όπως σωστά λέει ο λαός μας: ΤΟ ΡΑΣΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ». Αυτοί που έκαναν αυτό το ΑΙΣΧΟΣ, δεν υπηρετούν το τιμημένο ράσο. Είναι βδελύγματα ίδια με τους Άθεους Χριστιανομάχους της Κυβέρνησης και όλοι μαζί χλεύασαν την Ορθοδοξία στην... περισσότερα »

ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΣΙΠ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΜΑΣ...ΦΟΡΑΝΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ 

ΟΥΤΕ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ! 

*Οι νέες ταυτότητες, κατ΄εντολή των παγκοσμιοποιητων, * *που θα περιέχουν και τα τσιπαρισμένα/βιομετρικά στοιχεία του κάθε κατόχου ετοιμάζονται.* *Η είδηση έχει ως εξής Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι πρέπει να έχουμε μία ταυτότητα σύγχρονη που να έχει αξιοπιστία ως έγγραφο που να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί εύκολα, επομένως προχωράμε. Υπάρχει κ
άποιο....* Διαβάστε περισσότερα »


Έγγραφο-βόμβα:Καταργούν το μάθημα των Θρησκευτικών - 

Ποιούς προοδευτικούς Ιεράρχες επικαλείται ο Ν. Φίλης

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία της δευτερόβαθμιας εκπαίδευσης.* *Σε Θρησκειολογικό θέλει να μετατρέψει το μάθημα των Θρησκευτικών από ομολογιακό ο Υπ Παιδείας ! Μάλιστα σε αυτό για πρώτη φορά εγγράφως εμπλέκει και ορισμένους΄΄φωτισμένους Ιεράρχες '' που συμφωνούν σε αυτό το ιστορικό έγκλημα.* *Δείτε ΕΔΩ την απάντηση του Υπουργού Παιδείας σε ερώτηση του Ν Νικολόπουλου στη Βουλή.Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ online(ekklisia.online) παρου...περισσότερα »

Η ηγεσία τής θεσμικής Εκκλησίας ξεδοντιασμένη από τόν Οικουμενισμό …

σιωπά!... καθ'υπόδειξιν τής μασονικής στοάς... 

 *Οι Άθεοι, όμως, προωθούν τα τελευταία σχέδια αποχριστιανισμού της Παιδείας μας**! * Ο υπουργός Παιδείας Τ. Κουράκης συμφώνησε με την Ένωση Αθέων για αλλαγές στην Παιδεία [image: Ο υπουργός Παιδείας Τ. Κουράκης συμφώνησε με την Ένωση Αθέων για αλλαγές στην Παιδεία] Σύνταξη: Ανδρέας Λουδάρος Να εξαφανιστεί οποιαδήποτε επαφή των σχολείων με κάθε μορφή θρησκείας ζήτησαν με υπόμνημα τους οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αθέων Ελλάδας που την Πέμπτη συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Τάσο Κουράκη, ο ... περισσότερα »
περισσότερο ταπεινωτικό καί αισχρό νά είναι Αρχιεπίσκοπος εκλεγμένος τής Μασονίας καί τού πολιτικού μηχανισμού καί συμφερόντων τής διαπλοκής...

Καθαγιασμός των Υδάτων στον Πειραιά… Δίπλα στον «χλιαρό» Ιερώνυμο ο άθεος Τσίπρας και ο σαϊεντολόγος Λοβέρδος

Καθαγιασμός των Υδάτων στον Πειραιά… Δίπλα στον «χλιαρό» Ιερώνυμο ο άθεος Τσίπρας και ο σαϊεντολόγος Λοβέρδος] *Πρόβλεψη: Πολύ σύντομα θα αρχίσει να συζητείται η κατάργηση του εθίμου του καθαγιασμού των υδάτων… * *Γιατί; * *Κάθε τι που αφορά την ορθόδοξη ελληνική πίστη πρέπει να εξαφανιστεί… * *Έτσι διατάσσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων που προωθείται… * *Και η εικόνα από τον σημερινό καθαγιασμό στον Πειραιά δείχνει πολλά πράγματα σχετικά με το κοντινό μέλλον… * *Ο αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος, γνωστός για την…* * αγάπη του στις κυβερνητικές επιλογές (παρά το γεγονός πως είναι βλαπτι... περισσότερα »

Τα οφί –κια και ο ταπεινός Χριστός

* Και ενώ ο Κύριός μας, έργω και λόγω, απέδειξε την ουράνιο αξία της ταπείνωσης και της αφάνειας που πρέπει να κοσμεί έναν Χριστιανό, αφού η ταπείνωση είναι η στολή της Θεότητος, εισήλθε πονηρά μέσα στην ιστορική πορεία της Εκκλησίας μας η έννοια των ΟΦΙΚΙΩΝ ,δηλαδή της αναγνώρισης και βραβείου που δίνεται από τους πατριάρχες ή τους Μητροπολίτες σε όσους κληρικούς έχουν προσφέρει στην Εκκλησία μας (ή νομίζουν οι ίδιοι-υποκειμενικά- ότι έχουν προσφέρει , όπως αναφέρει και το Βικιλεξικό) Ο Χριστός μας λοιπόν είπε ότι «Ὁ γὰρ μικρότερος ἐν πᾶσιν... περισσότερα »

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
     Μερικοί, κατά λαϊκή ρήση, επαι­νούν το σπίτι τους, για να μη πέσει και τούς πλάκωσει. Ομοίως και μερικοί επίσκοποι, ευκαίρως ακαίρως, συνεχώς και κατά κόρον, εκθειάζουν το επισκοπικό αξίωμά τους, για να μη πέφτει στη συνείδηση των ανθρώπων, ή μάλλον για να μη πέφτουν αυτοί στη συνείδηση των ανθρώπων. Συχνά δε και πυκνά αναφέρονται σε λόγους του άγιου Ιγνατίου του Θεοφόρου, διά των οποίων τονίζεται και εξαίρεται ή σημασία του επισκοπικού αξιώμα­τος.


    Βεβαίως ό επίσκοπος είναι ό ανώ­τερος βαθμός της Ιεροσύνης και το ανώτερο εκκλησιαστικό αξίωμα. Βεβαίως άνευ επισκόπου δεν νο­είται Εκκλησία. Αλλά βεβαίως και άνευ πιστού λαού δεν νοείται Εκ­κλησία. Βεβαίως, επίσης, υπάρχει ό επίσκοπος για το λαό και όχι ό λαός για τον επίσκοπο. Και βεβαίως οι πι­στοί πρέπει να υπακούουν στον ε­πίσκοπο, αλλά και ό επίσκοπος ν' αγάπα το λαό και να εκδαπανάται γι' αυτόν. Ό απόστολος λέγει: «Πείθεσθε τοις ήγουμένοις υμών και ύπείκετε' αυτοί γάρ άγρυπνούσιν υπέρ τών ψυχών υμών» (Έβρ. ιγ' 17).
    Άλλ' οι εξαίροντες και εκθειάζοντες το επισκοπικό αξίωμα πρέ­πει να λαμβάνουν υπ' όψιν και ορισμένα πράγματα ως προς τον επί­σκοπο, για τα όποια όμως αποφεύ­γουν να ομιλούνΙδού μερικά μόνο από τα σχετικά προς το επισκοπικό αξίωμα πράγματα, για τα οποία οι λαλίστατοι επαινέτες του επισκό­που τηρούν σιγή ιχθύος:
    Ό επίσκοπος είναι ό ανώτερος βαθμός της Ιεροσύνης, άλλ' ολίγο διαφέρει από το βαθμό του πρεσβυ­τέρου. Εν τούτοις το αξίωμα του επισκόπου έχει τόσο πολύ εξογκωθεί και εξυψωθεί, ώστε ή διαφορά μεταξύ επισκόπου και πρεσβυτέ­ρου να είναι όσο ή διαφορά μεταξύ ουρανού και γης!
    Ό επίσκοπος πρέπει να είναι ακενόδοξος, ταπεινόφρων, όχι υπερή­φανος, όχι αυταρχικός, όχι δικτα­τορικός στον κατ' εξοχήν δημοκρα­τικό χώρο, όποιος είναι ή Εκκλησία του Χριστού.
 Ό επίσκοπος πρέπει να είναι ανώ­τερος αμαρτωλών ηδονών, αγνός, όχι ανήθικος, όχι ήρωας σεξουαλι­κών σκανδάλων.
    Ό επίσκοπος πρέπει να είναι δί­καιος, όχι άδικος, όχι ν' άδικη τον ευσεβή και να δικαιώνει τον άσεβη, και όχι να μην ελέγχει τον αδικούντα, επειδή είναι ισχυρός, και ν' αφήνει ανυπεράσπιστο τον αδικούμενο, επειδή είναι αδύνατος.
    Ό επίσκοπος πρέπει προπάντων να είναι φύλαξ και υπερασπιστής της Πίστεως, ό ίδιος να ορθοτομεί το λόγο της αληθείας, και, όσους δεν ορθοτομούν, να ελέγχει αυστη­ρώς και να στηλιτεύει. Τούς αιρετι­κούς να πολεμεί, αλλά και τους φιλαιρετικούς, όπως είναι στην επο­χή μας οι οικουμενιστές, επίσης να πολεμεί.
    Ό επίσκοπος πρέπει να είναι άν­δρας παρρησίας και γεναιότητος, να λέγει την αλήθεια, ακίνδυνη και επικίνδυνη, και ν' ασκεί έλεγχο προς κάθε κατεύθυνση, προπάντων προς τους εκκλησιαστικούς και τούς κοσμικούς άρχοντες, όσον υ­ψηλά και αν ίστανται, και όσο και αν στοιχίζει ό έλεγχος.
  Ό επίσκοπος δύναται βεβαίως ν' απαιτεί υπακοή από τον κλήρο και το λαό, αλλά πρώτος αυτός πρέπει να υπακούει στον Αρχηγό της Εκ­κλησίας, τον Κύριο και Θεό και Σω­τήρα Ιησού Χριστό. Ή φωνή τού Θεού Πατρός, ή όποια ακούσθηκε στο όρος της Μεταμορφώσεως, συνιστούσε υπακοή στο Χριστό: «Ούτος εστίν ό Υιός μου ό αγαπη­τός, έν ώ ευδόκησα, αυτού άκούετε» (Ματθ. ιζ' 5).
    Αν ό επίσκοπος ζητεί πράγματα σύμφωνα προς το θέλημα του Χρι­στού, οφείλουμε υπακοή. Άλλ' αν ζητεί πράγματα αντίθετα προς το θέλημα του Χριστού, οφείλουμε ανυπακοή.
Οι εκθειάζοντες το επισκοπικό αξίωμα και επικαλούμενοι τούς λό­γους του άγιου Ιγνατίου του Θεοφόρου υπέρ του επισκόπου γιατί δεν ομιλούν και για τα προσόντα και τις αρετές, πού απαιτεί ή Γραφή και πρέπει να έχει ό φορέας του ανωτέρου εκκλησιαστικού αξιώμα­τος, ώστε να είναι άξιος επίσκοπος; Επίσης, γιατί δεν λένε, ότι υπάρ­χουν και ανάξιοι επίσκοποι, κοσμι­κοί, εμπαθείς, μεγαλομανείς, κενόδοξοι, φιλάργυροι, άδικοι, διε­φθαρμένοι, διεστραμμένοι, σύμμα­χοι σκοτεινών δυνάμεων, προδότες της Πίστεως, μεγάλοι σκανδαλοποιοί, οι όποιοι με την αντίχριστη συμπεριφορά τους πολλούς, «δι' ους Χριστός απέθανε» (Α' Κορ. η' 11), αυτοί περιάγουν σε απιστία και αθεΐα; Οι εκθειάζοντες το επισκο­πικό αξίωμα γιατί δεν διευκρινί­ζουν, ότι ό άγιος Ιγνάτιος εννοού­σε τον καλό επίσκοπο, ό όποιος είναι μεγάλη ευλογία στην Εκκλη­σία, και όχι τον κακό επίσκοπο, ό όποιος είναι ή μεγαλύτερη συμφο­ρά στην Εκκλησία; Γιατί ενθυμούνται 'Ιγνάτιο και δεν ενθυμούνται και Χρυσόστομο, ό οποίος για τούς επισκόπους είπε, «Ουδέν δέδοικα ώς επισκόπους πλήν ένίων»; Τίποτε δηλαδή δεν φοβήθηκα όπως τούς επισκόπους έκτος ολίγων.
    Οι επίσκοποι εκείνοι, οι όποιοι ανυψώνουν τον επίσκοπο υπεράνω των γαλαξιών και συνανυψώνουν τούς εαυτούς των, ας προσγειω­θούν. Διότι προκαλούν θυμηδία, για να μη ειπούμε αηδία.

ΙΕΡΑΡΧΕΣ, ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΚΑΙ…ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

Με μεγάλη λύπη βλέπουμε πως τις άγιες αυτές μέρες όπου η νεοταξική λαίλαπα επιβάλει εορταστικές εκδηλώσεις που απέχουν παρασάγγες από το πνεύμα του Θειου μηνύματος της γέννησης του Σωτήρα του κόσμου, πολλές μητροπόλεις της Ελλάδας συμμετέχουν σε αυτό το νεοταξικό πανηγύρι με την πλήρη και ολοκληρωτική διαστροφή των Χριστουγέννων, κατά το πρότυπο της Δ. Ευρώπης, η οποία εδώ και πολλά χρόνια έχει απομακρυνθεί από τις θεμελιώδεις αρχές και διδάγματα του Χριστιανισμού. Κλασσικό παράδειγμα μεγάλη ιερά μητρόπολη της βορείου Ελλάδας η οποία με ανακοίνωση της... περισσότερα »

Το Αγιο Ευαγγελιο λεει οτι ο Χριστος δεν απεχθανονταν τους ολιγοπιστους, ή τους απιστους, ή τους αθεους, αλλα τους θεομπαιχτες και τους ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ. Στους υποκριτες σαν τον ψευτη, ασυνειδητο, και προσκυνημενο ...ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ και στους παρομοιους με αυτον ή και χειροτερους ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ, απηυθυνε εκεινα τα ΦΟΒΕΡΑ ΟΥΑΙ και οχι στους αλλους. ΛΟΙΠΟΝ; Οπερ εδει δειξαι. Καλυτερα ΑΘΕΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ, ΠΑΡΑ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ. οί  οποίοι κάνουν όρκο υποκρισίας ενώπιον μασόνων Ιεραρχών  νά φυλάξουν πίστη στήν Πατρίδα καί στό Σύνταγμα τής χώρας καί έχουν προδώσει καί τήν μάνα τους...

*Ο ΑΘΕΟΣ Ή Ο ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΗΣ* Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό άρχισε πάλι να επαναλαμβάνεται το φαινόμενο που είχε εμφανιστεί στις τελευταίες εκλογές του Μαΐου του 2012. Πολλοί γνωστοί ποιμένες άρχισαν ξανά να συμβουλεύουν και να προτρέπουν τα πνευματικά τους παιδιά να προτιμήσουν στις επερχόμενες πιθανές εκλογές τον σημερινό κυβερνήτη, γιατί είναι πιστός και θεοσεβούμενος, από τον άλλο που είναι άθεος και τον οποίο παρουσιάζουν λίγο πολύ...περισσότερα »

Όσο ανέχεται η Ορθόδοξη Εκκλησία έκφυλους και ανώμαλους, το πουσταργιό θα δικτυώνεται, θα καταλαμβάνει σαν τόν καρκίνο τις ανώτατες θέσεις και θα διαπλέκεται υπηρετώντας τόν σατανά κι όχι τόν Χριστό.

ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗστοΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ...
- *Από την άποψη αυτή, ο Παπισμός είναι μιά παρασυναγωγή ανώμαλων, παιδεραστών και έκφυλων 100%. * *Στην περίπτωση της δικής μας Εκκλησίας, ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΗ γρήγορα στην αρχαία Ορθόδοξη παράδοση που δέν υπήρχε ούτε ένας επίσκοπος - πρεσβύτερος - διάκονος άγαμος). * *ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ήσαν όλοι παντρεμένοι και με παιδιά. * *Όπως άλλωστε ορίζει ο Παύλος ΔΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΝ ΑΝΔΡΑ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΕΣΤΩ... κτλ. * *Όσο ανέχεται η Ορθόδοξη Εκκλησία έκφυλους και ανώμαλους, το πουσταργιό θα δικτυώνεται, θα καταλαμβάνει σαν τόν καρκίνο τις * *ανώτατε... περισσότερα »

Σε αργία ο ιερέας που υποσχόταν δάνεια με... το αζημίωτο στη Φθιώτιδα

Σάλος έχει δημιουργηθεί με τον απατεώνα ιερέα, για τον οποίο υπάρχουν καταγγελίες ότι "οι Μητροπόλεις το γνώριζαν και δεν έκαναν τίποτα"... Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας αναγκάστηκε να θέσει σε αργία τον ιερέα, ωστόσο μέχρι πριν λίγες ημέρες τον έστελνε σε εκκλησίες για να λειτουργήσει ενώ -σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες- γνώριζε τη δράση του. Όπως διαβάζουμε στο LamiaReport, τα θύματα του ιερέα είναι πάρα πολλά, αφού η δράση του ξεκινάει πολλά χρόνια πριν, από τη Βόρεια Ελλάδα και συνεχίζει μέχρι σήμερα. "Τον είχα πωλητή στην εταιρεία μου τ... περισσότερα »