Video streaming by Ustream ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ομιλίες) ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ... http://apokalipsistora.blogspot.gr/2011/12/blog-post_21.html ...{κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ...

< ΟΛΑ, ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ >

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΞΑΝΑ

«Τούρκοι κομάντος αποβιβάζονται στη Λέσβο» - Τσίπρας: δε θα σας ακολουθήσουμε...OYAOY!

*Του Στρατή Μαζίδη* *Ζούμε κρίσιμες στιγμές αλλά δεν ανταποκρινόμαστε στο ραντεβού με την ιστορία. Την ώρα που σειρά σοβαρών αναλυτών με επιχειρήματα και δεδομένα εξηγούν γιατί οι αναφορές Ερντογάν στη Συνθήκη της Λωζάνης και την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, μόνο για εσωτερική κατανάλωση δεν είναι, προσβλέποντας σε ένα νέο καθεστώς στο αρχιπέλαγος αλλά και το ζήτημα της ΑΟΖ, η κυβέρνησει περί άλλων τυρβάζει.* *Τι έλεγαν χθες τα ρεπορτάζ των κύκλων του Μαξίμου; Πως στη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ εκτιμήθηκε ότι οι δηλώσεις Ερντογάν ήταν για εσ...περισσότερα »

O Τσίπρας είπε ναι στην Γερμανική μπότα που έρχεται στο Αιγαίο

*ΠΟΣΑ ΔΙΣ ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΑΣ ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ;*  *Μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο έρχεται ξανά η Γερμανική μπότα στην Ελλάδα ως κατακτητής προφασιζόμενος την μεταναστευτική κρίση και το ναι στην επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο που είπε η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με κυβερνητική πηγή η οποία σημειώνει πως οι λεπτομέρειες θα οριστούν από τις μόνιμες αντιπροσωπείες.* *Όπως αναφέρουν κύκλοι της κυβέρνησης η ελληνική πλευρά δίνει το οκ στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ με προϋπόθεση το σεβασμό της εθνική κυριαρχίας της χώρας.* ... περισσότερα »

ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ FINANCIAL TIMES: Η δήλωση της Μέρκελ και η εντολή στον Τσίπρα να παραδώσει την εθνική κυριαρχία

*Σαφές μήνυμα προς την Αθήνα παραμονή της έκτακτης συνόδου των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι «μόνη της η Ελλάδα, χωρίς την στήριξη της Τουρκίας, δεν μπορεί να το φυλάξει τα σύνορά της». Οπότε πρέπει αναμένεται με ενδιαφέρον το τετ α τετ που θα έχει αύριο με τον Αλέξη Τσίπρα. **Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αθήνα θα δεχθεί ισχυρές πιέσεις να εκχωρήσει μέρος της εθνικής κυριαρχίας της χώρας  στην Τουρκία...  προκειμένου να υπάρξει καλύτερη φύλαξη των συνόρων της. Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ των «Financial Times», δεν αποκλεί... περισσότερα »


Αντιδράσεις των Ποντίων για την αφαίρεση της Γενοκτονίας από την ύλη της Ιστορίας

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...
*«Μας ενδιαφέρει η πρόσθεση και ο πολλαπλασιασμός και όχι οι αφαιρέσεις μέσα στις νύχτες. Είναι αχαρακτήριστο και απαράδεκτο», δήλωσε μεταξύ άλλων στη Βουλή κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης.* *Αφορμή γι’ αυτήν την αντίδραση αποτέλεσε η αφαίρεση του κεφαλαίου (έκτασης συνολικά 9 σελίδων) με τον τίτλο «Ο παραευξείνιος ελληνισμός κατά τον 19ο και 20ό αιώνα» από την εξεταστέα ύλη της Γ...περισσότερα »

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ-ΣΟΚ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ: ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΟΥΦΛΙΑΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ...ΘΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΘΕΙ Η ΤΡΙΧΑ!

*Τό 1976 ό τότε Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής είχεν αναλάβει έναντι τής Σαουδικής Αραβίας τήν ύποχρέωσιν νά φτιάξη «συγκρότημα τεμένους καί ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου». **Από τότε ξεκινά ή ιστορία αυτής τής ντροπής.* *Ή περιοχή τοΰ Έλαιώνος έχει ενταχθή στό σχέδιον από τό έτος 1924 καί μετά τό έτος 1978 έχουν καθορισθή οί χρήσεις γής οί οποίες είναι κοινόχρηστοι χώροι διά τούς Έλληνες πολίτες γενικώς όλης τής πόλεως τών Αθηνών καί όλης τής **Αττικής καί δέν επιτρέπεται ή άνέγερσις νέου κτίσματος. Κάθε νέον κτίσμα είναι παράνομον.* Δέν μπορεί πολεοδομικά νά κτισθή ούτε ΤΕΜΕ...περισσότερα »

Αθήνα- Πόλη υπό κατοχή.

*Η Αθήνα, βιώνει μια ιδιότυπη κατοχή που έχει επιβληθεί σιωπηλά με την πλήρη ευθύνη της πολιτικής τάξης όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων. Οι γειτονιές της στενάζουν από την παρουσία πληθυσμών παράνομων μεταναστών, έχουν εγκαταλειφθεί από την πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση και κάθε μέρα υποβαθμίζονται ολοένα και περισσότερο. Μέσα στα πλαίσια της γενικευμένης κρίσης η συνεχής οικονομική υποβάθμιση του εισοδήματος, ο περιορισμός των δράσεων από το κράτος σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη ροή νέων μεταναστευτικών ρευμάτων επιδεινώνει η ζωή και δημιουργεί νέα αδιέξοδα. **... περισσότερα »

Tο Βερολίνο σκοπεύει να μας υπαγορεύσει και την αναθεώρηση του Συντάγματος!

*Ετοιμάζουν "κοπτοραπτική" με στόχο την πλήρη εξάρτηση μας από τα μνημόνια. Το ΧΩΝΙ αυτην την Κυριακή φέρνει στη δημοσιότητα το σχέδιο των δανειστών για μια νέα ωμή παρέμβαση, τους επόμενους μήνες, στα δημόσια πράγματα της Ελλάδας.Οι δανειστές αντιμετωπίζουν ως πρώτης τάξεως ευκαιρία το γεγονός ότι η επόμενη Βουλή είναι αναθεωρητική, ώστε να πιέσουν για να αφαιρέσουν από το Σύνταγμα της Ελλάδας κάθε εμπόδιο για τις ανίερες βλέψεις τους για το απόλυτο πλιάτσικο στη χώρα μας Ώστε να μην χρειάζονται, πλέον, απίθανοι ακροβατισμοί για να θεσμοθετηθούν οι αντισυνταγματικές απαιτήσεις ... περισσότερα »

Προσπάθεια αφελληνισμού της νήσου Στρογγύλης; ΠΡΟΔΟΣΙΑ, με ποιανού την εντολή;

Δημοσίευμα που αν αληθεύει μας κάνει να αναρωτιόμαστε ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί ο Έλληνας Υπ.Εξ. που με τις ενέργειες του γκριζάρει το νησί κόβοντας την Ελληνική ΑΟΖ. Επιπλέον ερωτηματικό αποτελεί και η αντίδραση του πρωθυπουργού ο οποίος λογικά σε μια τέτοια εξέλιξη θα έπρεπε ήδη να έχει "ανασχηματίσει" το Υπ.Εξ. ... *ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ* Αποκαλύψεις που θα συγκλονίσουν την ελληνική κοινή γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου αντιλαμβάνεται την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων έναντι της Τουρκίας Εχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τις καταγ... περισσότερα »

ΦΥΛΑΚΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ.

*Εδώ ειναι το τεκμήριο έσχατης προδοσίας, απιστίας κλπ.Δείτε το σημερινό πρωτοσέλιδο απο την καθεστωτική Ημερήσια.* [image: 20140702-064912-24552466.jpg] *ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: * *ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΓΙΑΤΙ “ΒΡΗΚΑΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ” ΑΦΟΥ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΔΝΤ;* Πηγή

Θέλουν την Ελλάδα σε 5 κομμάτια ξέρουν πως θα το κάνουν και έχουν βρει συμμάχους!

*Του Γιώργου Παπαγεωργίου * * Ντρέπομαι που είμαι Μακεδόνας στην καταγωγή μια και η σκούφια μου κρατάει από την Θάσο. Δεν πίστευα ποτέ ότι η λατρεμένη μου πόλη η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να κάνει τόσο κακό σε όλη την Ελλάδα εκλέγοντας για Δήμαρχο αυτό το υποκείμενο τον φιλότουρκο, τον τουρκόσπορο που....* * εξυπηρετεί σκοτεινά συμφέροντα μόνο!* * Χθες η Αμερικανική Huffington Post έγραφε: Αν υπάρχει αχτίδα ελπίδας στην Ελλάδα, είναι στο πρόσωπο του Μπουτάρη - Ο άνθρωπος που αλλάζει τη Θεσσαλονίκη. * *Και μόνο αυτό θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους Έλληνες, είναι γνωστό το δόγμα τ... περισσότερα »Για το θεμα της Στρογγύλης: Από την “προδοσία” στην πολιτικάντικη ανευθυνότητα


Μία άλλη διάσταση για το θέμα της Στρογγύλης που έφτασε μέχρι την βουλή, αναδεικνύει η ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου. Σύμφωνα με “Ειδικό Συνεργάτη”, δεν τίθεται θέμα ΑΟΖ αφού η Στρογγύλη θεωρείται νησί και όχι βραχονησίδα. Έτσι, δεν χρειάζεται “οικονομική δραστηριότητα” για να υπάρχει ΑΟΖ. Τίθεται όμως θέμα για την πρωτοβουλία του υπουργείου πολιτισμού


ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Μ. Βαρβιτσιώτης: Παραιτήθηκε εν τοις πράγμασι από την ΑΟΖ του Καστελόριζου...


Σε απίστευτες για Έλληνα πολιτικό δηλώσεις προέβη πριν από λίγο στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναφορικά με το αν συνιστά ή όχι ΑΟΖ η περιοχή του συμπλέγματος των νήσων του Καστελόριζου (Μεγίστη) και ειδικότερα ποιά η εθνική προτεραιότητα για τη κυβέρνηση σε ότι αφορά την ΑΟΖ. Ενώ αντί να ζητήσει συγνώμη από το ελληνικό λαό που πριν από 24 ώρες το Λ.Σ – Ακτοφυλακή του οποίου προΐσταται ως αρμόδιος υπουργός επέτρεψε σε λαθρομετανάστες να κάνουν ουσιαστικά απόβαση σε απόσταση αναπνοής από ένα το τάγμα εθνοφυλακής


Από το 2011 προετοίμαζε με “δηλώσεις” το ΥΠΕΞ την “πιθανότητα ύπαρξης και άλλης υφαλοκρηπίδας νότια του ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ, εκτός της Ελληνικής”…
Τι δεν καταλαβαίνουμε οι αεροψεκασμένοι; Αδυνατεί να πιστέψει ο νεοέλληνας  την προδοσία με την ΑΟΖ της Στρογγύλης.  Άλλοι κάνουν πλακίτσα, άλλοι δεν το πιστεύουν,  άλλοι δε το θεωρούν αρκούντως τεκμηριωμένο επιστημονικά….  Δεν θέλουμε να ξυπνήσουμε με αυτό τον πρώτο ¨κώδωνα κινδύνου”, γυρίζουμε πλευρό, και ξανακοιμόμαστε με την εφησυχαστική σκέψη: Μπά, όνειρο ήταν…

 

Πιό αναλυτικά:

Στη χθεσινή ανακοίνωση-αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι «το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο και συνοδευτικά σκάφη (θα βρίσκονται) σε περιοχή που σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του Δικαίου της θάλασσας επικαλύπτει ΚΑΙ ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου…».

Είναι απολύτως παράλογο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε επίσημη ανακοίνωση-αντίδρασή του προς την Τουρκία να παραδέχεται ότι στην περιοχή ΝΟΤΙΩΣ του Καστελόριζου μπορεί να υπάρχει ΚΑΙ άλλη υφαλοκρηπίδα πλην της απολύτου ελληνικής. Δι’ αυτού του τρόπου το υπουργείο Εξωτερικών (χωρίς χάρτη και μπούσουλα;) ανοίγει μόνο του παράθυρο στην Τουρκία να επικαλεστεί και αυτή επισήμως ότι πράγματι έχει ΚΑΙ αυτή υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου.

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει το Καστελόριζο, τα χωρικά ύδατά του, η υφαλοκρηπίδα του και η ΑΟΖ του να… κουτσουρευτούν καταλλήλως. Με άλλα λόγια, να κουτσουρευτεί η εθνική κυριαρχία στην περιοχή του Καστελόριζου….

Σύνδεσμος:  http://www.politis-gr.com/?p=21975

2.    16 Σεπτεμβρίου 2011:  Έρευνες νοτίως του Καστελλορίζου ανακοίνωσε η Άγκυρα

“Με τη χθεσινή κίνησή της, η Τουρκία επιχειρεί να επιβάλει de facto τη θέση ότι το Καστελόριζο δεν έχει υφαλοκρηπίδα ούτε ΑΟΖ, με αποτέλεσμα η τουρκική ΑΟΖ να εφάπτεται με αυτήν της Κύπρου και της Αιγύπτου.”

Σύνδεσμος:  http://www.enkripto.com/2011/09/blog-post_16.html

3.   31  Μαρτίου 2013 (λίγο μετά το κούρεμα των Κυπριακών τραπεζών…) :Η Τουρκία “καταπίνει” την ΑΟΖ στο Καστελόριζο και επιτίθεται στην Κύπρο.

Το 2003,  η Shell για λογαριασμό της Αιγύπτου βρήκε μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου στα ανοιχτό του δέλτα του Νείλου. Ακολούθησε η Κύπρος το 2006 με τις πρώτες έρευνες σε μέρος τηςΑΟΖ της σε 13 μπλοκ και την ανάθεση στην αμερικανική εταιρεία NOBLE, το 2007, των ερευνών στο πολλά υποσχόμε νο μπλοκ 12 ή αλλιώς «το μπλοκ της Αφροδίτης». Λίγο αργότερα προστέθηκε και η ισραηλινή DE-LEK, η οποία από κοινού με τη NOBLE εντόπισε το 2010 ένα γιγαντιαίο κοίτασμα στο μπλοκ Λεβιάθαν, που «συνορεύει» με τα κοιτάσματα της Κύπρου. Από τον Μάιο του 2012 η Λευκωσία επιστράτευσε και τις εταιρείες TOTAL, ΕΝΙ και GAZPROM-BANK για έρευνες στα οικόπεδα 9,2,3,11.

Δεν πρέπει, όμως, να διαφεύγει της προσοχής ότι η κυπριακή δημοκρατία δεν έχει «αγγίξει» τα οικόπεδα 4,5,6,7 και 10, στα οποία από την πρώτη στιγμή η Τουρκία προέβαλε τους ισχυρισμούςτης ότι ανήκουν στη «δική» της ΑΟΖ που επιμένει ότι φτάνει μέχρι την Αίγυπτο.

Η Τουρκία εντόπισε ευθύς εξ αρχής τον υπαρκτό κίνδυνο να μείνει εκτός νυμφώνος, αν:
-δεν τροποποιηθούν(;) οι οριοθετήσεις των ΑΟΖ Κύπρου, Αιγύπτου, στη νότια πλευρά της νήσου, και
-
κατοχυρωθεί διεθνώς ότι το ελληνικό Καστελόριζο έχει, όπως ορίζει το Δίκαιο της θά λασσας, δική του υφαλοκρη πίδα και ΑΟΖ, που επιτρέπει στην Ελλάδα, την Κύπρο και στην Αίγυπτο να «ενώσουν» τις ΑΟΖ τους αφήνοντας ένα μικρό μόνον τμήμα σε ΑΟΖ της Τουρκίας στην περιοχή.

οί μασόνοι καί πράκτορες τών Αμερικάνων, τών Τούρκων, καί τών Γερμανών, πού κατσικώθηκαν στόν σβέρκο τού Έλληνα αντί νά εφαρμόσουν ότι υποσχέθηκαν (ΑΟΖ & ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, τού μνημονίου) βάζουν σέ εφαρμογή πράγματα γιά τά οποία δέν τούς ψήφισε ο λαός... ο οποίος εξαπατήθηκε γιά άλλη μία φορά...
.Αφού ο κ. Σαμαράς είναι τόσο περήφανος για την πολιτική του, όπως είπε στην ομιλία του στη ΔΕΘ, τότε γιατί απέφυγε να παραχωρήσει (την καθιερωμένη) συνέντευξη Τύπου, ώστε να μας αναλύσει και να μας διαφημίσει καλύτερα τα επιτεύγματά του; Γιατί έφυγε τρέχοντας; Τί φοβότανε;
Αφού ο κ. Σαμαράς είναι τόσο περήφανος για την πολιτική του, όπως είπε στην ομιλία του στη ΔΕΘ, τότε γιατί απέφυγε να παραχωρήσει (την καθιερωμένη) συνέντευξη Τύπου, ώστε να μας αναλύσει και να μας διαφημίσει καλύτερα τα επιτεύγματά του; Γιατί έφυγε τρέχοντας; Τί φοβότανε;

Η προδοσία της Μακεδονίας είναι δεδομένη

*Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου Την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 την Αθήνα επισκέφτηκε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ ή αλλιώς “αιμοσταγές” γεράκι των ΗΠΑ, Μάθιου Νίμιτς, και συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο του προγραμματισμένου τριήμερου ταξιδιού του σε Ελλάδα και Σκόπια. Ο σκοπός αυτού του ταξιδιού ήταν η συνέχιση των συνομιλιών μεταξύ των δυο κυβερνήσεων προκειμένου να εξευρεθεί μια αποδεκτή λύση του οριστικού ονόματος της γείτονος χώρας (πΓΔΜ)

AYTOΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ

*Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας υπολογίζεται από το ΙΓΜΕ σε 30 δισ. ευρώ χωρίς τους υδρογονάνθρακες, όπως είπε χαρακτηριστικά σε ομιλία του ο υπουργός Περιβάλλοντος – Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης σε πανεπιστημιακή ημερίδα για τις Ορυκτές Πρώτες Υλες. Σχεδόν το 75% των πωλήσεων της ελληνικής εξορυκτικής βιομηχανίας κατευθύνεται σε εξαγωγές. Ο κλάδος απασχολεί άμεσα 20.000 εργαζομένους και έμμεσα 80.000 άτομα. Η Ελλάδα είναι πρώτη στην παραγωγή περλίτη στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο, καλύπτοντας το 32% της παγκόσμιας παραγωγής. Είναι πρώτη στην παραγωγή μπετονίτη στην... περισσότερα »

Εις μνήμην Τάσσου Παπαδόπουλου..... «Παρέλαβα κράτος»

- *Μεταξύ άλλων σοφών επιχειρημάτων, ο Τάσσος Παπαδόπουλος είπε για το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, στις 7 Απριλίου του ίδιου έτους: * *«Καλούμαστε να καταλύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία, το μόνο έρεισμα ασφάλειας του λαού μας, τη μόνη ασπίδα και εγγύηση της ιστορικής μας φυσιογνωμίας. * *Να καταλύσουμε τη διεθνώς αναγνωρισμένη κρατική μας οντότητα ακριβώς τη στιγμή που αυτή ενισχύεται, η διεθνής πολιτική της βαρύτητα ενισχύεται με την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. * *Οφείλουμε να εκτιμήσουμε με σοβαρότητα τους κινδύνους
ΌΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ...
"ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΩ "ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ" 

Video: Ο Σαμαράς μιλάει για "2 κοινότητες" στην Κύπρο. Αχ ρε Τάσο Παπαδόπουλε!

Συνάντηση σήμερα είχαν στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός μας, Αντώνης Σαμαράς με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Αναστασιάδη, ενόψει της έναρξης διαπραγματεύσεων μεταξύ τη Κυπριακής Δημοκρατίας με την Τουρκοκυπριακή κοινότητα, για το θέμα του τερματισμού της κατοχής του βόρειου τμήματος της νήσου από τον τούρκικο στρατό. Τα νέα αυτές τις ημέρες, δεν είναι καλά καθώς στην Κύπρο πολιτικές και όχι μόνο δυνάμεις μιλούν για ενδοτικό πλαίσιο, αυτό το οποίο συμφωνήθηκε, για να αρχίσουν οι συνομιλίες. Δυστυχώς, οι προβλέψεις μετά την ανάληψη της Προεδρίας τη Κύπρου από τον Αναστασιάδη, επαληθεύωντε...
Ξέρουμε τι είπε ο Κος Σαμαράς, και καλά τό εννοήσαμε...  
ο Πρόεδρος της Κύπρου συναινεί ή διαφωνεί και πού;

<< Ο πρωθυπουργός (Κος Σαμαράς) μίλησε για μια δίκαιη, βιώσιμη, λειτουργική λύση με μια αδιαίρετη κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα, μια ιθαγένεια και εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου.Στο τραπέζι των συνομιλιών θα καθίσουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, συνέχισε, ενώ υπονοώντας ότι δεν θα δεχτεί άλλη ιστορία τύπου Ανάν, τονισε πως «πρέπει να αντλήσουμε και διδάγματα από πρόσφατες φάσεις της πορείας του κυπριακού και να διαφυλάξουμε τις προϋποθέσεις ευρύτατης εθνικής συναίνεσης». Σε κάθε περίπτωση πρόσθεσε, η όποια λύση θα πρέπει να περάσει μέσα από τη διενέργεια δύο ταυτοχρόνων δημοψηφισμάτων.

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές επ΄αυτού αναφέρουν ότι «το χείριστο θα ήταν να έχουμε ένα αποτυχημένο δημοψήφισμα» και πως «έχει μεγάλη σημασία η ευρεία συναίνεση».

Στις δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες και επί της διαδικασίας και επί της ουσίας του κυπριακού>>.Το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος

Στην Κύπρο χάσαμε τον πόλεμο, που μας επιβλήθηκε, επειδή είμασταν μόνοι μας, 500 χιλιάδες ψυχές, διχασμένοι από ένα απαίσιο εμφύλιο. Και είχαμε να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία των 50 εκατομμυρίων τότε, που την υποστήριζαν οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί. Ούτε χρησιμοποιώ τις λέξεις «προδότης» και «προδοσία» – είναι πολύ βαριές για τον πολιτισμό μας. Ελπίζω να μη χάσουμε και τις παρούσες διαπραγματεύσεις....από παραπληροφόρηση του Τύπου.
<<Η ενωμένη Κυπριακή ομοσπονδία θα προκύψει από την επίλυση μετά την έγκριση της επίλυσης σε ξεχωριστά ταυτόχρονα δημοψηφίσματα. Το ομοσπονδιακό σύνταγμα θα ορίζει ότι η ενωμένη Κυπριακή ομοσπονδία θα αποτελείται από δυο συνιστώντα ίσα κράτη. Η δικοινοτική, διζωνική φύση της ομοσπονδίας και οι αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται η Ε.Ε. θα διασφαλίζονται και θα γίνονται σεβαστές σε όλο το νησί. Το ομοσπονδιακό σύνταγμα θα αποτελεί τον ανώτατο νόμο του νησιού και θα δεσμεύει όλες τις εξουσίες της ομοσπονδίας και των συνιστώντων κρατών. Η ένωση ολόκληρης ή μέρους της ομοσπονδίας με οποιαδήποτε άλλη χώρα ή οποιασδήποτε μορφής διχοτόμηση ή απόσχιση ή οποιαδήποτε άλλη μονομερής αλλαγή στην κατάσταση πραγμάτων απαγορεύεται.

Η επίλυση θα βασίζεται σε δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου. Η ενωμένη Κύπρος, σαν μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχει μια ενιαία νομική προσωπικότητα και μια κυριαρχία, η οποία θα καθορίζεται ως η κυριαρχία που απολαμβάνουν όλα τα κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών υπό το χάρτη του ΟΗΕ και η οποία προέρχεται εξίσου από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

Θα υπάρχει μια ενιαία Κυπριακή ιθαγένεια, που θα ρυθμίζεται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία. Όλοι οι πολίτες της ενωμένης Κύπρου θα είναι και πολίτες είτε του ελληνοκυπριακού συνιστώντος κράτους είτε του τουρκοκυπριακού συνιστώντος κράτους. Αυτή η ιδιότητα θα είναι εσωτερική και θα συμπληρώνει και όχι να αντικαθιστά με οποιοδήποτε τρόπο την ενωμένη Κυπριακή ιθαγένεια.

Τα συνιστώντα κράτη θα ασκούν πλήρως και οριστικά όλες τις εξουσίες τους, μακριά από επεμβάσεις από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι ομοσπονδιακοί νόμοι δεν θα καταπατούν τις νομοθεσίες των συνιστώντων κρατών που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των συνιστώντων κρατών, και οι νομοθεσίες των συνιστώντων κρατών δεν θα καταπατούν ομοσπονδιακούς νόμους που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Οποιαδήποτε διαμάχη σε σχέση με τα παραπάνω θα δικάζεται από το ομοσπονδιακό ανώτατο δικαστήριο. Καμιά από τις δυο πλευρές δεν θα μπορεί να διεκδικεί εξουσία ή δικαιοδοσία στην άλλη.

Οι διαπραγματεύσεις βασίζονται στην αρχή πως τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι να συμφωνηθούν τα πάντα>>.


H Ρωσία εμμέσως πλην σαφώς διατύπωσε την αντίθεσή της στο νέο σχέδιο Ανάν με σχετική τοποθέτηση του ίδου του προέδρου της Β.Πούτιν στον Έλληνα πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια με την οποία ζητά να ισχύσουν και να εφαρμοστούν όλες οι αποφάσεις του ΟΗΕ και ιδιαίτερα αυτή που επιτάσσει την άμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το έδαφος της Μεγαλονήσου.

Αλλά φαίνεται ότι η Ρωσία δεν έμεινε μόνο στα λόγια: Δέσμευσε με σχετική ΝΟΤΑΜ δύο μεγάλα τμήματα του FIR Λευκωσίας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας για αεροναυτικές ασκήσεις του Battle Group του αεροπλανοφόρου "Ναύαρχος Κουζνετσόφ".

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: “Δύο κοινότητες σε Κύπρο και μοιρασιά πετρελαίου και φυσικού αερίου"


ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ!!!!
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι επιβεβαίωσε πώς το σχέδιο για το κοινό ανακοινωθέν που θέλει την Κύπρο να μετατρέπεται σε «ελληνοκυπριακή κοινότητα» είναι καθ’ υπαγόρευση των ΗΠΑ και έριξε τη βόμβα πώς το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο από...
την Κυπριακή ΑΟΖ θα μοιρασθεί ισομερώς στους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Δεν υπήρχε άλλωστε καμία αμφιβολία ότι αυτός ήταν εξ αρχής ο στόχος και επιτυγχάνεται με τη σύμφωνη γνώμη του Κύπριου Προέδρου Ν. Αναστασιάδη, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης, των κ.κ. Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου.
 Ο κ. Ψάκι είπε πώς αυτός ήταν ο σκοπός της επίσκεψης της βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ σε Αθήνα και Λευκωσία. Ήρθε να κλείσει τις εκκρεμότητας που υπήρχαν σε ένα σχέδιο που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είχε υποδείξει στον κ. Βενιζέλο κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στις ΗΠΑ. «Οι συνομιλίες στην Ελλάδα και στην Κύπρο ήταν παραγωγικές για την κ. Νούλαντ». Υπήρξε βέβαια και συνάντηση με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ν. Έρογλου.

 «Ενόσω οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να διενεργεί έρευνες για ενέργεια στις υπεράκτιες περιοχές της, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι του νησιού σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, όπως και το σύνολο των πόρων της, πρέπει να μοιράζονται ακριβοδίκαια μεταξύ αμφοτέρων των κοινοτήτων, στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζ. Ψάκι. Η απάντηση αυτή δόθηκε σε ερώτηση αν υπήρξε αντίδραση από τις ΗΠΑ για την νέα τουρκική παραβίαση της Κυπριακής ΑΟΖ και την καταδίωξη του Νορβηγικού ερευνητικού σκάφους από τη φρεγάτα της Άγκυρας «Giresun». Τι είπε η κ. Ψάκι; «Είναι σημαντικό να αποφεύγονται ενέργειες που πιθανόν να αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή». Με λίγα λόγια είπε στους Τούρκους συνεχίστε ανενόχλητοι να παραβιάζετε την Κυπριακή ΑΟΖ, άλλωστε σε ένα βαθμό δικιά σας θα είναι μετά το νέο σχέδιο Ανάν, αλλά αποφύγετε να το κάνετε τώρα εν’ όσω βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες κλεισίματος του Κυπριακού. «Σε όλες τις συναντήσεις εκφράστηκε η σθεναρή υποστήριξη των ΗΠΑ για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για την επανένωση του νησιού ως μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία θα φέρει ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε όλους τους κατοίκους της Κύπρου», υπογράμμισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφορικά με την επίσκεψη της κ. Νούλαντ. Είναι αυτό ακριβώς το σχέδιο που έρχεται να συζητήσει στην Αθήνα ο κ. Αναστασιάδης έχοντας βέβαια αποδεχθεί να γίνει η Κυπριακή Δημοκρατία «ελληνοκυπριακή κοινότητα», ενταφιάζοντας μαζί με την ελληνική κυβέρνηση την Κυπριακή Δημοκρατία και τα δικαιώματα των Κυπρίων, εκχωρώντας εδάφη και πλουτοπαραγωγικές πηγές στους Τουρκοκύπριους, στους Τούρκους. Ε, ρε θα τρίζουν τα κόκαλα του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου που τόλμησε να πει το μεγάλο «ΟΧΙ».