Η ομιλία μέ τήν μεγαλύτερη ακροαματικότιτα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ομιλίες) ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ... ...{κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ... https://apokalipsistora.blogspot.com/2017/05/blog-post_18.html

< ΟΛΑ, ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ >

Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΑΜΚΑ-ΚΑΡΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ

Ἀγειορεῖτες Πατέρες δηλώνουν ὅτι ἀρνοῦνται τὴν παραλαβὴ τῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη ἤ οἱασδήποτε ἄλλης ἠλεκτρονικῆς Ταυτότητος... Τό αυτό πρέπει νά αποφασίσει πάραυτα καί η Ιερά Σύνοδο...

Κείμενο ἀπὸ τὸ περιοδικὸ «Παρακαταθήκη», φωτογραφία: «Ρωμαίικου Ὁδοιπορικοῦ» Καρυές, Ἅγιον Ὄρος, 4/17-4-2016 Θέμα: Ἄρνησις Παραλαβῆς τῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη ἤ οἱασδήποτε παρεμφεροῦς ἠλεκτρονικῆς Ταυτότητος Ἀξιότιμε κ. Πρόεδρε τῆς Κυβέρνησης, Ἀξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές, Μετά βαθείας θλίψεως καί μεγίστης ἐκπλήξεως πληροφορούμεθα τήν πρόθυμον καί ἐσπευσμένην πρόθεσιν τῆς Κυβερνήσεως νά ὑλοποιήσῃ τίς ἔξωθεν ἐντολές σκοτεινῶν κέντρων, διά τήν ἐπιβολήν τῆς «Κάρτας τοῦ Πολίτη». Προς δημιουργίαν δέ συγχύσεως καί παραπλανήσεως τῆς ἀντιδρώσης συντριπτικῆς πλειοψηφίας τοῦ Ἑλληνικοῦ Λαοῦ, δρομολο... περισσότερα »

Πλῆθος κόσμου στὴν ἐκδήλωση γιὰ τὴν Κάρτα τοῦ Πολίτη στὴ Λαμία

Μὲ μεγάλη ἐπιτυχία πραγματοποιήθηκε ἡ ἐκδήλωση ποὺ διοργάνωσε ἡ Ἱερὰ Μητρόπολη Φθιώτιδος ποὺ σκοπὸ εἶχε νὰ ἐνημερώσει τὸν πιστὸ λαό της γιὰ τὸ φλέγον ζήτημα τῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη, τὴν Τετάρτη 6 Ἀπριλίου τὸ ἀπόγευμα, στὸ Ἀμφιθέατρο τοῦ Πνευματικοῦ Διοικητικοῦ Κέντρου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως. Ἡ ἐκδήλωση περιλάμβανε ὁμιλία ὑπὸ τοῦ Πανοσιολογιωτάτου Ἀρχιμανδρίτου π. Σαράντη Σαράντου μὲ θέμα: «Κάρτα τοῦ Πολίτη: Εὐκολία ἢ Ἐφιάλτης;» Ὁ Ὁμιλητῆς ἔκανε μία ἱστορικὴ ἀναδρομὴ τῶν τελευταίων τριάντα ἐτῶν, κατὰ τὰ ὁποία ἄρχισε καὶ συνέχισε νὰ ἀπασχολεῖ τὸ θέμα αὐτὸ - τῆς Ἠλεκτρονικῆς Ταυτότητας ἀρ... περισσότερα »

Τό Χάραγμα τού Αντιχρίστου - 666 καί η Νέα Τάξη Πραγμάτων

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...
INKA: Η ΚΑΡΤΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ *Δ.Τ. 539/11-12.03.2015* *Αντίθετοι με την self-destroyer / αυτοκαταστροφική κάρτα πολίτη βρισκόμαστε στους δρόμους και δεν υποχωρούμε από το 2010 που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μίλησε για αυτό, αλλά και μετέπειτα το συνέχισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τώρα πήρε την σκυτάλη ο ΣΥΡΙΖΑ να προωθήσει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και ας δηλώνει πολιτικά αντίθετος εκτός από αυτό, από τους προηγούμενους πρωθυπουργούς, ο αρχηγός του και σημερινός πρωθυπουργός κύριος Τσίπρας.* *Το ΙΝΚΑ εξ αρχής έχ... περισσότερα » Παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου υπέρ των αρνητών του ΑΜΚΑ... Παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου υπέρ των αρνητών του ΑΜΚΑ] *Την παρέμβαση της πολιτείας προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που αρνούνται να παραλάβουν ΑΜΚΑ ζήτησε σήμερα από τον Υπουργό Υγείας ο Μακαριωτατος Αρχιεπίσκοπος Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικος.* Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο και τον Γ' Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου Ιερομόχαχο π. Καλλίνικο Ηλιόπουλο επισκέφθηκαν σήμερα τον κ. Υπουργό προκειμ... περισσότερα »

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Όχι στην υποχρεωτική χρήση καρτών που οδηγούν στην «αχρήματη» κοινωνία

*Υπέρ της δημιουργίας ενός Ενιαίου Χώρου Πληρωμών τάχθηκε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 6/10/2015, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να «ανοίξει τον δρόμο» για ασφαλείς και αποτελεσματικές διασυνοριακές πληρωμές, τόσο από πολίτες όσο και από επιχειρήσεις. Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής συνεχάρη τον εισηγητή κ. Tajani για την σχετική Έκθεση... περισσότερα »

Αποχή αποφάσισαν οι οργανωμένοι του ΠΑΟΚ

*Ευχή, να γενικευθεί σε όλους τους φιλάθλους. ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ.* *ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΡΚΑΡΙΣΤΕΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ... ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!*  Αποχή αποφάσισαν οι οργανωμένοι του ΠΑΟΚ] *Οι αντιδράσεις οργανωμένων οπαδών στο νόμο Κοντονή και στην υποχρεωτική έκδοση κάρτας φιλάθλου (την οποία θεωρούν ''φακέλωμα'' και αναποτελεσματικό μέτρο) συνεχίζονται και επεκτείνονται ολοένα και περισσότερο...* *Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, η Θύρα 4, αποφάσισε να απόσχει από τον αγώνα με τον Πανθρακικό. * *Εξέδωσε μάλιστα ανακο... περισσότερα »

"Πλαστικό χρήμα": Πώς κυβέρνηση και Βρυξέλλες αποκτούν τον απόλυτο έλεγχο στην προσωπική ζωή των πολιτών..

*ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΑΝΥΠΟΙΚ Τ.ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ Η κυβέρνηση δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει στην επιβολή ελέγχου της προσωπικής ζωής των πολιτών μέσω της γενικευμένης χρήσης του "πλαστικού" χρήματος που απαιτούν οι Βρυξέλλες επιβεβαιώνοντας κατα'υτό τον τρόπο τις πλέον "μαύρες" προρρήσεις των αγίων και γερόντων της Ορθοδοξίας και πάνω απ'όλα της "Αποκάλυψη του Ιωάννη".του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου* *Οπως ήδη έχει γράψει το pronews.gr από το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό χαρακτήρα χρή... περισσότερα »

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΚΑ-ΑΦΜ: «ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΝΩ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ»!

Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση ενσυνείδητα διαπράττει γενοκτονία σε βάρος των αρνητών του ΑΜΚΑ-ΑΦΜ παρά το ότι αυτοί εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος!

Η υπ. Αριθμ. ΒΤ -5940 /2013 δικαστική απόφαση του Πρωτοδι­κείου Πειραιώς είναι ένα ακόμη χαστούκι σε βάρος της κυβέρνησης που έχει βαλθεί να εξοντώσει τον λαό. Αντί η Πολιτεία να προστατέψει την Ορθόδοξη θρησκεία όπως ορίζει το Σύνταγμα, αντί να προασπίσει το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας των πιστών χριστιανών που αρνούνται να λάβουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, τους έχει βάλει τη θηλιά στον λαιμό, διακόπτοντάς τη χορήγηση σύνταξης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από τον περασμένο Μάιο!
Οι αρνητές του ΑΜΚΑ και ΑΦΜ ακολουθώντας τη θρησκευτική τους συνείδηση που τους υπαγορεύει ότι ο ηλεκτρονικός αυτός αριθμός είναι ταυτόσημος με τον σατανικό αριθμό «6-6-6», όπως ορίζεται στην «Αποκάλυψη του Ιωάννη», δεν τον παραλαμβάνουν χωρίς ωστόσο να αρνούνται τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος. Οι συνταξιούχοι προσέφεραν επί έτη τις υπηρεσίες τους και τις ασφαλιστικές τους εισφορές και δικαιούνται κανονικά τη σύνταξή τους όπως το ίδιο και όσοι εξακολουθούν να εργάζονται, φορολογούνται κανονικά! Και όμως, η κ. Πετραλιά αρχικά και τώρα ο κ. Βρούτσης, σφίγγουν εκβιαστικά τη θηλιά στους αρνητές του ΑΜΚΑ-ΑΦΜ, λέγοντάς τους: «Η λαμβάνεις ΑΜΚΑ-ΑΦΜ ή οδηγείσαι σε θάνατο με τη διακοπή μισθοδοσίας, σύνταξης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης»!
Τον Γολγοθά του μαρτυρίου ανέβαινε επί έτη ο πρώην αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος Ελευθέριος Βασαρμίδης ο οποίος κατέθετε με δικαστικό επιμελητή την φορολογική του δήλωση και το «πόθεν έσχες», στην υπηρεσία του. Η τελευταία όμως με ατελείωτες σε βάρος του δίκες και στερήσεις βαθμών επιδίωξε να τον εξουθενώσει. Έχοντας προφανώς λάβει εντολή από την κυβέρνηση «λύγισέ τον και κάνε τον να αποδεχτεί ΑΦΜ και ΑΜΚΑ», το Λιμενικό Σώμα κάθιζε κάθε τόσο στο σκαμνί τον Ε. Βασαρμίδη, προβαίνοντας παράλληλα σε στερήσεις βαθμών του!
Ο αξιωματικός όμως δεν εγκατέλειψε τον αγώνα του. Κάθε άλλο μάλιστα! Κατάφερε μάλιστα να δικαιωθεί με την προαναφερθείσα δικαστική απόφαση η οποία αποτελεί δεδικασμένο για τις εκατοντάδες αντίστοιχες περιπτώσεις αρνητών του ΑΜΚΑ-ΑΦΜ. Οι νεομάρτυρες λοιπόν χριστιανοί-αντιρρησίες συνείδησης πρέπει να χαμογελούν όχι γιατί κατήγαγαν προσωπική νίκη αλλά γιατί κατέδειξαν το έγκλημα της κυβέρνησης που εκτελεί εντολές παγκοσμιοποιητών, καταπατώντας το Σύνταγμα και εξολοθρεύοντας τους Ορθόδοξους χριστιανούς.
Παρακάτω δημοσιεύουμε το σκεπτικό της εκπληκτικής απόφασης του Πρωτοδικείου Πειραιώς:
Το Δικαστήριο στη συνέχεια, σε μυστική διά­σκεψη που έγινε στην έδρα με την παρουσία και της, Γραμματέως, κατάρτισε και αμέσως ο Πρόε­δρος του δημοσίευσε την με αριθμό ΒΤ -5940 /2013 απόφαση του, η οποία έχει ως εξής:
ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟΕΠΕΙΔΗ οπό την κύρια αποδεικτική διαδικασία γενικά, και το έγγραφα που διαβάσθηκαν στο ακρο­ατήριο, σε συνδυασμό και με την απολογία του κατη­γορουμένου, προέκυψε και το Δικαστήριο πείσθηκε, ότι ο κατηγορούμενος δεν τέλεσε την πράξη που του αποδίδεται με το κατηγορητήριο. Ειδικότερα αυτός δεν αρνήθηκε να υποβάλει την δήλωση περιουσιακής κατάστασης ("πόθεν έσχες") για το οικονομικό έτος 2008, όπως τέτοια δήλωση προβλέπεται από τα άρ­θρα 1 και 2 του ν. 3213/2003 μεταξύ άλλων και για τους υπηρετούντες στο Λιμενικό Σώμα. Το μόνο που αρνήθηκε ήταν να συμπληρώσει στο σχετικό προεκτυπωμένο έγγραφο που του δόθηκε, τον Αριθμό Φο­ρολογικού Μητρώου του ως αυτοπροσδιοριστικό του στοιχείο και τούτο για λόγους θρησκευτικής συνείδη­σης.
Συγκεκριμένα αυτός, όπως και μερίδα άλλων Ορθόδοξων Χριστιανών αρνούνται να αυτοπροσδιορίζονται με αριθμητικά στοιχεία, καθώς πιστεύουν ό­τι έτσι προδίδουν το Σύμβολο της Πίστεως κατά το ε­δάφιο του "Ομολογώ εν Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρ­τιών" και τη σημασία που έχει η λήψη του ονόματος για τον Χριστιανό μέσω του Ιερού Μυστηρίου του Βα­πτίσματος ως στοιχείο και μόνο του αυτοπροσδιορισμού του. Οι εν λόγω συμπολίτες μας επιθυμούν λοι­πόν στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσί­ες να ταυτοποιούνται με το όνομα τους και όχι με τα αριθμητικά στοιχεία Α.Φ.Μ. και Α.Μ.Κ.Α., θεωρώντας ότι η υποχρεωτική χρήση των παραπάνω αριθμών
συνιστά αντισυνταγματικό περιορισμό της θρησκευ­τικής τους ελευθερίας και ότι αποτελεί προστάδιο για τον υποχρεωτικό προσδιορισμό όλων των ανθρώ­πων με ορισμένο για τον καθένα αριθμό με τη χρήση του ηλεκτρονικού γραμμωτού κώδικα bar code, ο ο­ποίος οριοθετείται με τον αριθμό "6-6-6" και προετοι­μάζει, κατά την αντίληψη τους, σύμφωνα με την "Α­ποκάλυψη του Ιωάννου" την έλευση του Αντίχριστου. Ο κατηγορούμενος εν προκειμένω σύμφωνα με το αναγνωσθέν υπ' αριθμ. πρωτ. 6716/02/2011 έγγραφο του Λιμενικού Σώματος συνέταξε ο ίδιος και υπέβαλε έντυπο αναφερόμενο ως "ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙ­ΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2008, ΕΙΣΟΔΗ­ΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2008, ΕΙΣΟ­ΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ 01/01-31/01/2007" συνοδευόμενο από την υπ' αριθμ. 13638 έκθεση επίδοσης, το οποίο όμως η αρμόδια υπηρεσί­α θεώρησε μη ανταποκρινόμενο στις προδιαγραφές που έχει θέσει ο νομοθέτης, καθώς «δεν είναι αυτό που ορίζεται ρητά στην παράγραφο 4 του άρθρου 3 και στο Παράρτημα 6 του Π.Δ.
112/2007 (ΦΕΚ 144 Α707)». Από την υποβληθείσα δήλωση στην οποίο α­ναγράφονται οι αποδοχές του κατηγορούμενου ως δημοσίου υπαλλήλου, καθώς και τα στοιχεία του υπ' αριθμ. κυκλοφορίας … αυτοκινήτου που είχε στην κυριότητα του από παλιά χωρίς να αναγράφεται κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο, προκύπτει ότι ε­κείνος δεν απέκτησε κατά το παραπάνω έτος κινητή ή ακίνητη περιουσία ή άλλο περιουσιακό στοιχείο α­πό αυτά που πρέπει να αναγράφονται στο σχετικό έ­ντυπο «Πόθεν έσχες». Περαιτέρω σύμφωνα με το άρ­θρο 2 παρ.1 του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλά­δος «Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας», ενώ κατ' άρθρο 5 παρ. 1 αυτού «Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπι­κότητα του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονο­μική και πολιτική ζωή της χώρας εφόσον δεν προ­σβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη». Τέλος κατ' άρθρο 13 παρ.1 και 4 του Συντάγματος «1. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η από­λαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθε­νός... 4. Κανένας δεν μπορεί, εξαιτίας των θρησκευ­τικών ταυ πεποιθήσεων να απαλλαγεί από την εκπλή­ρωση των υποχρεώσεων προς το Κράτος ή να αρνη­θεί να συμμορφωθεί προς τους νόμους». Από τις πα­ραπάνω διατάξεις προκύπτει ότι η μεν επίκληση της θρησκευτικής συνείδησης δεν πρέπει να οδηγεί σε μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν α­πό τους νόμους του Κράτους, το δε Κράτος οφείλει κατά την άσκηση της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας να σέβεται την ελευθερία της θρησκευτι­κής συνείδησης, αποφεύγοντας, όπου αυτό είναι δυ­νατό να ορίσει την εκπλήρωση των υποχρεώσεων με τρόπο που προσβάλλει τη θρησκευτική συνείδηση ο­ποιασδήποτε ομάδας προσώπων που ασπάζεται γνω­στή στην Ελλάδα θρησκεία. Εν προκειμένω, η υπο­χρέωση υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες από τον κα­τηγορούμενο μπορούσε να εκπληρωθεί με τον προσ­διορισμό των ονομαστικών στοιχείων της ταυτότητας του, ήτοι με το ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο σε συνδυασμό με τα στοιχεία της ημερομηνίας γέννησης του κατηγορούμενου, χωρίς να χρειασθεί να θιγεί η θρησκευτική του συνείδηση. Δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση η Πολιτεία θα μπορούσε να προβλέψει εναλλακτικούς τρόπους ταυτοποίησης των πολιτών που λόγω της θέσης τους στο Δημόσιο οφείλουν να υποβάλλουν δήλωση "πόθεν έσχες" και δεν έχουν αντίρρηση ως προς αυτό, πλην όμως για λόγους θρησκευτικής συνείδησης αντιτίθενται στην ταυτοποίηση του με ορισμένο αριθμό. Ένα τέτοιο μέτρο είναι δυνατό να προβλεφθεί, χωρίς να υπάρξει δυσλειτουργία του συστήματος ελέγχου των δηλώ­σεων "πόθεν έσχες". Ανεξαρτήτως του εάν ο νομοθέ­της ή άλλες ομάδες πολιτών ενστερνίζονται ή απορ­ρίπτουν την παραπάνω πίστη του κατηγορούμενου με το σκεπτικό ότι αυτός ανήκει σε θρησκευτική μειονότητα, η πίστη του αυτή δεν παύει να αποτελεί έκφραση της θρησκευτικής του συνείδησης, την ε­λευθερία της οποίας εγγυάται το Σύνταγμα. Η επιμο­νή του κατηγορούμενου να μην αυτοπροσδιορισθεί με αριθμό φορολογικού μητρώου δεν συνιστά άρνη­σή του να εκπληρώσει το νόμο, αφού ο ίδιος υπέβα­λε σχετική δήλωση μέσω δικαστικού επιμελητή, χω­ρίς να συμπληρώσει σε αυτή το Α.Φ.Μ., παράλειψη ό­μως που δεν στερεί τον παραλήπτη της δήλωσης α­πό τη δυνατότητα να ταυτοποιήσει με τα υπόλοιπα στοιχεία της δήλωσης το πρόσωπο από το οποίο αυ­τή προέρχεται και το οποίο ελέγχεται ως προς την προέλευση της περιουσίας του. Η άρνηση του κατη­γορούμενου αφορά στην τήρηση του επιβαλλόμενου από το νομοθέτη τύπου κατά την άσκηση της υπο­χρέωσης υποβολής "πόθεν έσχες", δηλαδή στον αυτοπροσδιορισμό του με συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία, η δε Πολιτεία γνώριζε τον προβληματισμό που είχε αναπτυχθεί για το παραπάνω θέμα από θρη­σκευτικές ομάδες Ορθοδόξων Χριστιανών, ενόψει της κύρωσης της Συνθήκης Σένγκεν. Η άρνηση της αρμόδιας κρατικής υπηρεσίας να δεχθεί τη δήλωση του κατηγορούμενου χωρίς τον Α.Φ.Μ. συνιστά πα­ραβίαση εκ μέρους της του σεβασμού της θρησκευ­τικής του ελευθερίας αλλά και του δικαιώματος στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του, αφού με την άρνηση αυτή καθίσταται αδύνατο να φέρει αυ­τός σε πέρας την παραπάνω συναλλαγή με την αρ­μόδια δημόσια υπηρεσία και τίθεται εκ των πραγμά­των εκτός οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Όμως με τον τρόπο αυτό, η Πολιτεία οδηγεί τον κατηγορούμε­νο και τη θρησκευτική ομάδα στην οποία αυτός ανή­κει ενώπιον μέγιστου ηθικού και συνειδησιακού δι­λήμματος ήτοι ή να δεχθεί την υποχρεωτική χρήση του παραπάνω αριθμού, ευρισκόμενος τότε αντιμέ­τωπος με ενοχές θρησκευτικής συνείδησης ή να τε­θεί εκτός κοινωνικής και οικονομικής ζωής, οπουδή­ποτε απαιτείται η χρήση Α.Φ.Μ., οδηγούμενος σε α­πομόνωση και φέροντας το βάρος να αποδεικνύει κάθε φορά ότι δεν αρνείται τη συναλλαγή με τις αρ­χές αλλά τη χρήση του Α.Φ.Μ. Ενόψει των ανωτέρω, το Δικαστήριο κρίνει ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να κηρυχθεί αθώος, ακριβώς διότι n άρνηση του α­φορά στη χρήση Α.Φ.Μ. και όχι στην υποβολή δήλω­σης περιουσιακής κατάστασης του ν. 3213/2003, την οποία αυτός υπέβαλε μέσω δικαστικού επιμελητή.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΔΙΚΑΖΕΙ με παρόντα τον κατηγορούμενο ΚΗΡΥΣΣΕΙ τον κατηγορούμενο ΑΘΩΟ…
Κρίθηκε, αποφασίσθηκε και δημοσιεύθηκε αμέ­σως σε δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριο.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΔΗΜΑΡΑ-ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΥΠΕΡ ΑΡΝΗΤΩΝ ΑΜΚΑ

Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ κ.κ. Δημαράς-Αβραμίδης έχουν κάνει αρκετές παρεμβάσεις για την παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των αρνητών του ΑΜΚΑ, μία από τις οποίες είναι η κατάθεση της ακόλουθης ερώτησης προς τον κ. Βρούτση:
«Κύριε Υπουργέ,
Βασική και θεμελιώδης αρχή του άρθρου 2 παρ. 1 του Συντάγματος σύμφωνα με την οποία η Πολιτεία έχει πρωταρχική υποχρέωση να σέβεται , να προστατεύει την αξία του ανθρώπου και η οποία απαγορεύεται να αναθεωρηθεί. Η άποψη των πολιτών να αρνούνται την χορήγηση ΑΜΚΑ λόγω παραβίασης της θρησκευτικής και συνταγματικής συνείδησης τους δεν σημαίνει ότι η Πολιτεία μπορεί να παραβιάζει την παραπάνω θεμελιώδη συνταγματική διάταξη, να κατακρατεί μισθούς και συντάξεις και να μη προσπαθεί να δώσει μια δίκαιη λύση.
Ερωτάστε :
1. Γιατί η Πολιτεία αφήνει αβοήθητους τους πολίτες που αρνούνται να καταγραφούν σε ΑΜΚΑ επικαλούμενη ένα τυπικό νόμο, εξαθλιώνοντάς τους, αρνούμενη να δώσει μια δίκαιη λύση, ενεργώντας σε βάρος θεμελιωδών συνταγματικών αρχών;

2. Στα ασφαλιστικά ταμεία, έχουν συσσωρευτεί ποσά από μη αποδοθείσες συντάξεις για τους παραπάνω λόγους. Πόσοι είναι οι δικαιούχοι ανά την επικράτεια που για λόγους θρησκευτικής συνείδησης δεν έχουν ΑΜΚΑ και δεν τους αποδίδονται οι συντάξεις τους; Υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία; Εάν ναι, ζητάμε να κατατεθούν αναλυτικές καταστάσεις ανά ταμείο.
Αθήνα 18/2/2014»
"Ελεύθερη Ώρα"