Η ομιλία μέ τήν μεγαλύτερη ακροαματικότιτα

ΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ομιλίες) ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ... ...{κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ... https://apokalipsistora.blogspot.com/2017/05/blog-post_18.html

< ΟΛΑ, ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ >

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΘΕΤΗΣΗ

ΑΜΒΩΝΑΣ... ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...
*Η ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΙΠΕ Ο ΑΓ.ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΦΛΑΜΙΑΤΟΣ**... **«Τ​​​​α παιδιά να πηγαίνουν μία ώρα αργότερα το πρωί στο σχολείο»!* *Ποιος να τολμήσει αντίρρηση ή κριτική στον λαϊκισμό της «διευκόλυνσης»; Πρόκειται για «εύρημα» ιδιοφυές, προεκλογικό μπουναμά άκρως εντυπωσιακόν. Δεν στοιχίζει τίποτα στο κράτος, ενώ φαντάζει σαν «προοδευτική ανοιχτομυαλιά».* *Αν κάποιος ψελλίσει αμφισβήτηση της «λογικής» του «ευρήματος», αν θυμίσει τη μακροβιότατη πείρα παιδαγωγίας που αρνείται τις «διευκολύνσεις» (πείρα κοινωνιών που ονειρευόμαστε οι τριτοκοσμικοί να μπορούσαν τα παιδιά μας να ... περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ομιλίες)

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ  ΟΜΙΛΙΕΣ  *1) τήν γλώσσα τής διπλωματίας, ή τής πίστεως, Αγαπά ο Χριστός...;  *2) ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ - ΜΕΤΑΜΟΙΑ ΚΑΙ Ο  ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ...  *3) H Ορθόδοξη Αντιμετώπιση τών λογισμών...   *4) Προλαμβάνει τά Ψυχολογικά Προβλήματα...   *5) Α΄ομιλία... Λογισμοί, Έμμονες ιδέες, Κατάθλιψη, Κατά τήν Ορθόδοξη Ψυχοθεραπεία...*6) Β΄ομιλία.. .Αντιμετώπιση τού Καταθλιπτικού προβλήματος ...Κατά τήν Ορθόδοξη Αναλυτική Ψυχοθεραπεία....  περισσότερα »

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...
*Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥ ΠΙΘΗΚΟ-ΛΑΘΡΟ-ΕΙΣΒΟΛΕΑ.* Πώς άραγε λειτουργεί η λογική και η ψυχολογία ενός τριτοκοσμικού εισβολέα και εν δυνάμει εγκληματία; Ενός ατόμου το οποίο αρχής εξαρχής εισέβαλε παράνομα στην Χώρα, προσποιούμενος τον πληγέντα από τον πόλεμο και τον εμφύλιο σπαραγμό που ταλανίζει την πατρίδα του. Έφυγε λοιπόν από τον τόπο του, από την οικογένεια του, από τον κοινωνικό του περίγυρο για να γλυτώσει από τον θάνατο και την καταστροφή.... Έτσι λοιπόν οι Σύριοι εγκαταλείπουν την Συρία λόγω του εμφύλιου, οι Αφγανοί το Αφγανιστάν λόγω της τρομοκρατίας των Ταλιμπάν, οι Πα... περισσότερα »

Αγαπητοί μου Φίλοι της αγωνιζόμενης Ορθόδοξης Ρωμιοσύνης

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...
Το τελευταίο διάστημα, πολλοί αναγνώστες και αναγνώστριες των άρθρων μου, μέσω e-mail, μου επισημαίνουν με πολύ ευγενικό τρόπο τα εξής: Δεν πρέπει να στέκομαι μόνο σε αναλύσεις των σοβαρών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, εδώ και έξι χρόνια (εξ αιτίας των επαχθών μνημονίων) αλλά να προτείνω και λύσεις – σχέδια, που θα μας οδηγήσουν έξω απ’ αυτά. Ανταποκρινόμενος σε αυτό το κάλεσμα των φίλων αναγνωστών, απεφάσισα να σας παρουσιάσω και να το θέσω υπό την κρίση σας, ένα σχέδιο διάσωσης της χώρας μας !!! Πριν όμως προχωρήσω στην παρουσίασή του, θα μου επιτρέψετε, να σας διηγ... περισσότερα »


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΤΕ:

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...
Τον μήνα Μάιο, αν και ζούμε την χαρά της Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού αναθυμόμαστε και τα πάθη του Γένους, τις Γενοκτονίες και την άλωση της Βασιλεύουσας. Χίλια χρόνια έχουμε δίπλα μας το λυσσασμένο θηρίο της Ανατολής, την «μάστιγα» της Ασίας. Αιώνες τώρα πίνει αίμα ρωμαίικο, παραμένει αχόρταγο και άπληστο. Και εμείς, όσοι απομείναμε Έλληνες σε τούτο τον ευλογημένο τόπο, τις κρισιμότερες ώρες της νεότερης ιστορίας μας βρεθήκαμε με ό,τι χειρότερο έχουν να επιδείξουν τα κομματικά διαφθορεία. Αντί να ομονοούμε ενώπιον του φοβερού κινδύνου που ονομάζεται Τουρκία, η οποία ποδηγετείται ...περισσότερα »


H άποψή μου επί τών τεκταινόμενων Απαντώντας στήν επικαιρότητα

***ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...**
*πατέρας Ιωάννης Γλιόγκος...Η Ελλάς ζει ιστορικές στιγμές. Στιγμές ανελέητης προδοσίας. Το μέλλον αβέβαιο σε μια χώρα που από την αρχή της μεταπολίτευσης ψάχνει να βρει τον εαυτό της. Ποιος κυβερνά αυτόν το τόπο άραγε… Ποιος θεωρείται πατριώτης και ποιος προδότης ; Οι πολιτικοί ή ο λαός που τους εξέλεξε ; O Eξευτελισμός τού Ελληνισμού καί η ανικανότιτα τού λαούΗ χρεοκοπία είναι πλέον ηθική και πνευματική, το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί Η εικόνα μίας επαιτούσας Ελλάδας υπό τους τακτικισμούς ενός ανιστόρητου πρωθυπουργού είναι ίσως για την χώρα πολύ σοβαρότερο πλήγμα από την κρί... περισσότερα »

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...
† Κύριε, τὰ χείλη μου ἀνοίξεις, καὶ τὸ στόμα μου ἀναγγελεῖ τὴν αἴνεσίν σου (Ψαλ. 50,17) ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ ΤΩΡΑ «Τοις κοινωνούσιν εν γνώσει [τοις αιρετικοίς] ανάθεμα»...Ζ Όικουμενική Σύνοδος Το 1924 η Χριστομάχος μασονία με τα όργανα της μέσα στην εκκλησία κατέσφαξε το Ορθόδοξο ποίμνιο επιβάλλοντας –δια της βίας και μαφιόζικων μεθόδων- την αποκοπή του από τις άγιες εντολές των Οικουμενικών Συνόδων. Το 1965 ένας νέος Κήρινθος , ένα γνήσιο τέκνο του διαβόλου, και μια μικρή παρέα επισκόπων (ενός ανύπαρκτου ποιμνίου) αίρει τα Συνοδικά αναθέματα κατά των παπικών, και τους ανακηρύσσει ... περισσότερα »

κεφάλαια στήν ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...
πατέρας Ιωάννης ΟΜΙΛΙΑ: ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, Η ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ - ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 6 ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ στο ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ... *στό επόμενο τεύχος, Θεού θέλοντος η συνέχεια. Τού επόμενου κεφαλαίου* *Εάν τίς λαλεί, άς λαλεί ώς λαλών λόγια Θεού, εάν τίς υπηρετεί, άς υπηρετεί * *ώς υπηρετών έκ τής δυνάμεως τήν οποίαν χορηγεί ο Θεός* ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ...9 ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ... Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Εάν τίς διψά, ερχέσθω πρός μέ καί πινέτω. Είς τού... περισσότερα »



ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ
*ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ... * Δυστυχώς είς τό σημείον όπου έχουν φθάσει σήμερον οί άνθρωποι αλλά καί η ανθρωπότης ολόκληρος, δέν είναι καί τόσον αδιάφορον πράγμα νά γνωρίση κανείς, διά ποίον λόγον οί άνθρωποι καί ώς άτομα καί ώς Λαοί, παρά τής τρομερής προσπάθειας πού διεξήγαγον μόλις πρό τινος, διά τήν εξασφάλισιν τής ελευθερίας καί τής ειρήνης, όπως καί σέ προσωπικό επίπεδο τής ησυχίας καί σταθερότητος, καί διά τήν πραγματοποίησιν μιάς καλυτέρας αύριον, είναι έν τούτοις σήμερον είς κατάστασιν πολύ χειροτέραν από πρίν καί ασφαλώς καθίστανται άπαντες περισσότερον ανήσυχοι διά τό ...
ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...ΣΕ ΟΛΑ !
***
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ & ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΤΣΕΣ
Ελληνικότητα ή αποδόμηση; Η απάντηση του λαού μας Τις τελευταίες δεκαετίες διεξάγεται στο εσωτερικό της κοινωνίας μας μία ιδεολογική διαμάχη με επίκεντρο την εξωτερική πολιτική, την εθνική ταυτότητα, τη σύνδεση Ορθοδοξίας και Ελληνισμού, την ερμηνεία του 1821, το περιεχόμενο και τον σκοπό της Παιδείας. Μία ομάδα διανοητών και διαμορφωτών της κοινής γνώμης επιχείρησε να πείσει ότι πρέπει να υποχωρούμε απέναντι στην Τουρκία και τα Σκόπια, ότι η εκπαίδευση δεν πρέπει να διδάσκει τη συνέχεια του Ελληνισμού, ότι η εθνική ταυτότητα πρέπει να αποσυνδεθεί από την Ορθοδοξία.    
ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ , ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...ΣΕ ΟΛΑ !

*************************************************************************



*Ι. Ν. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΟΧ ΜΗΤΡΩΟΥ & ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 6 ΠΛΑΚΑ 
ΤΗΛ:21140.17-390 * 697.6892-975
μαζί μας εορτάζει η Βηθλεέμ, η Ρωσία, τό Αγ.Όρος καί όλοι όσοι τηρούν τήν Παράδοση.... όπως όλοι οί Άγιοι πού έζησαν μέ τό παλαιό καί Ορθόδοξο εορτολόγιο..
Μετανοείτε... ήγγικεν γάρ η Βασιλεία τών Ουρανών

κάνοντας κλικ στήν ετικέτα     ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ομιλίες)   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...
*ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ * ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓ.ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ στίς 19,30 μ.μ.&  ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ * 
*ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΤΡΩΟΥ & ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 6 ΠΛΑΚΑ ΤΗΛ:21140.17-390* 
Δείτε εδώ... περισσότερα »

ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ..; ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΩΝ.Παρέμβαση ιατρών για το άνοιγμα και τη λειτουργία των Ιερών Ναών Άρση περιοριστικών μέτρων: Τι θα γίνει με τό άνοιγμα τών εκκλησιών... Ήταν η πρώτη μέριμνα τους μη τυχών λειτουργίσουν τό Πάσχα και τώρα ξεχάστηκαν εντελώς ενώ έχουν μεριμνήσει γιά όλα τ'αλλα ... *ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΈΜΑ* Πρός: α) Τόν Πρωθυπουργόν κ. Κυριάκον Μητσοτάκην β) Τήν Σεβαστήν Σύνοδον τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος Οἱ ὑπογραφόμενοι ἰατροί, λαμβάνοντες ὑπ’ ὄψη καί τά δεδομένα τῆς ἐπίπτωσης τῆς μόλυνσης, τῆς νόσησης καί τῶν ἐπιπλοκῶν τῆς τελευταίας ἴωσης ἀπό τόν κορωνοϊό COVID-19 στή χώρα μα...περισσότερα »ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...ΣΕ ΟΛΑ !

*****************************
ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
OΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, Ο ΡΑΓΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝ Οι τρομοκράτες τής νέας τάξης σιωνιστικών πραγμάτων και οι πολιτικοί εκφραστές τους συνδυάζουν με επιτηδειότητα διαφορετικούς τρόπους ψυχολογικής και σωματικής βίας προκειμένου να φορέσουν στα έθνη τις αλυσίδες τής παγκόσμιας τυραννίας. Με την οικονομική κηδεμονία αφαίρεσαν την εθνική κυριαρχία. Με τον κορονοϊό αφαίρεσαν θρησκευτική και προσωπική ελευθερία, σκορπώντας φόβο στις ψυχές μας. Και τώρα μάς λέγουν όλοι οι οπαδοί τού σατανά από κοινού ότι πρέπει να έρθει η παγκοσμιοποίηση ως μόνη λύση! Μέγας στόχος παραμένει όπως έχουμε ξανα... π...    ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...ΣΕ ΟΛΑ !
Η ελληνική τραγωδία μόλις ξεκίνησε και θα έχει πολλές πράξεις ακόμη, ενώ παράλληλα θα γίνονται προσπάθειες για να διατηρηθεί η ουτοπική ελπίδα των Ελλήνων πως είναι δυνατόν σκύβοντας το κεφάλι να έχουν ένα καλύτερο μέλλον – έτσι ώστε να μην αντιδρούν στη σταδιακή μετατροπή τους σε εξαθλιωμένους δούλους χρέους. . «*Δεν είμαστε καν σκλάβοι – είμαστε δούλοι. Ο σκλάβος έχει συναίσθηση της σκλαβιάς του και ζει με το όνειρο της επανάστασης. Ο δούλος, μη συναισθανόμενος τη δουλεία του, ζει με το καθημερινό άγχος να είναι καλά ο κύριος του γιατί αν πάθει κάτι, τότε ποιος θα τον ταΐζει..
...Όλες οι κυβερνήσεις που ανέλαβαν την εξουσία αυτά τα τελευταία 30 χρόνια, μία-μία, όλες, ανεξάρτητα αν ονομάζονταν "δεξιές" ή "αριστερές" ή του (πέτσινου) "συνταγματικού τόξου", ή ό,τι άλλο..ξεβρακώθηκαν. Όλες, μία προς μία βάδισαν τον ίδιο δρόμο της ξεφτίλας και της εθνικής μειοδοσίας. Απερίφραστα όλοι οι πρωθυπουργοί αυτής της περιόδου ήταν προδότες...
...Μια ανακυκλώσιμη σούμα λοιπόν: 1. ΟΛΑ τα κόμματα του Kυνοβουλίου αλλά και τα περισσότερα που είναι εκτός, έχουν το ίδιο αφεντικό: Ρόθτσιλντ. 2. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνοι που ανέλαβαν να φέρουν τη Χώρα στο χείλος της καταστροφής. 3. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε να δώσει τη "χαριστική βολή". 4. ΟΛΑ τα κινήματα και τα συνδικάτα έχουν το ίδιο αφεντικό...
...Η Ελλάς ζει ιστορικές στιγμές. Στιγμές ανελέητης προδοσίας. Το μέλλον αβέβαιο σε μια χώρα που από την αρχή της μεταπολίτευσης ψάχνει να βρει τον εαυτό της. Ποιος κυβερνά αυτόν το τόπο άραγε… Ποιος θεωρείται πατριώτης και ποιος προδότης ; Οι πολιτικοί ή ο λαός που τους εξέλεξε ;
...Μέχρι τό 2030 η χώρα μας θά έχει πληρώσει συνολικά 322 δισ. χρέους καί θά τής μένουν υπόλοιπο χρέους άλλα 300! Τά 160 δισ. από τά 322 είναι τόκοι γιά τούς ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ - ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ - ΣΑΔΙΣΤΕΣ...! καί προμήθειες πρός τούς πολιτικούς πού συνεργάζονται μέ αυτούς... Πώς μπορεί κανείς νά πιστεύει...; ότι είναι βιώσιμο τό χρέος, ή ότι μπορεί η Ελλάδα νά δίνει τό 15% τού ΑΕΠ της κάθε χρόνο χωρίς νά έχει έλλειμμα, ή νά μήν είναι σέ παγίδα ξεπουλήματος...; Οί προδότες τής Πατρίδος πού κατάφεραν αυτό τό άθλιο οικονομικό κατασκεύασμα, είναι οί πολιτικοί, μέ συνενόχους τούς δημοσιογράφους καί τούς δικαστικούς... αυτός είναι καί ο εχθρός τού λαού μας, καί πρός Θεού ο λαός δέν πρέπει νά παρασυρθεί σέ έναν εμφύλιο πόλεμο, πού κάποιοι προβοκάτορες μεταξύ τού λαού καλλιεργούν...
...ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ... ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ. Η πατρίδα μας έχει εισέλθει στο τελευταίο στάδιο της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής, καθώς επίσης πολιτισμικής της κατάρρευσης – ενώ δεν υπάρχει κανένα απολύτως κόμμα που να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει με όλα αυτά τα προβλήματα.
πατέρας Ιωάννης Γλιόγκος
**********************
28/5/2021
 Τελικά γιατί αντιδρούν μέ τόση αδράνεια σήμερα οί Έλληνες..; Μάλιστα επιτίθενται κι'όλας κατ'αυτών πού δραστηριοποιούνται... Κάποιοι φτάνουν στό σημείο ακόμη καί νά μέ βρίσουν χωρίς καν νά μέ γνωρίζουν, διότι μέ αυτά τά οποία πιστεύω τούς χάλασα τήν ησυχία τους... Αλλά άδικα σκούζουν καί κράζουν... Εγώ ποτέ δέν έκανα πίσω... ποτέ δέν συμβιβάστηκα... δέν εμπιστεύτηκα ποτέ τόν εφιάλτη... δέν έριξα νερό στό κρασί... δέν τά βρήκα ούτε μέ τόν εαυτό μου... Μού είπαν πώς είμαι ξεροκέφαλος, πώς κάποτε θά μείνω μόνος μου. Μπά..! δέν νομίζω... όταν συνομιλώ μέ τόν Θουκυδίδη καί ο Οδυσσέας μού περιγράφει τά ταξίδια του στήν Αμερική... πιστεύω πώς έχω τήν καλύτερη συντροφιά γιά τήν υπόλοιπη ώρα πού δέν προσεύχομαι γιά νά μού υπενθυμίζει ο Θεός πόσο επικίνδυνος είμαι στόν εαυτό μου όταν μένω αδρανής... Μόνοι τους δυστυχώς είναι αυτοί πού εγκατέλειψαν τήν πίστη τους καί τήν πατρίδα... μόνοι τους είναι αυτοί πού έχασαν τήν ταυτότητά τους... Πιστεύω δε, ότι αυτή η αντίδραση πού δέν έχει τίποτε τό σωβινιστικό, είναι μία αναίμακτη επανάσταση πού χρησιμοποιεί ένα από τά ισχυρότερα όπλα, πού είναι εντελώς ανέξοδη, σέ αντίθεση μέ αυτούς πού κάποτε μού πρότειναν νά κάνουμε έρανο νά μαζέψουμε λεφτά νά αγοράσουμε όπλα καί νά ξεσηκωθούμε...χμ! καί γι'αυτούς ήμουν ένας ξεροκέφαλος... διότι είχα κατά νού μία άλλη επανάσταση πού ποτέ δέν κατάλαβαν. Μία επανάσταση πού θέλει όραμα καί μανιφέστο, μία επανάσταση πού απαιτεί νά έχει έναν ΣΤΟΧΟ. Καί στόχος μας πρέπει νά είναι ο επανελληνισμός τών Ελλήνων. Νά ξαναγυρίσει η Ελλάδα στόν τόπο της. Νά ξαναγίνουν Ρωμηοί οί ραγιάδες... Όμως μία τέτοια επανάσταση προϋποθέτει ένα επίπεδο γνώσης καί μιάς παιδείας πού το ψευτογΡωμαίικο ποτέ δέν είχε κατά νού νά χορηγήσει στούς νεοελληνόφωνους Ραγιάδες, καί δέν διαθέτει αυτή τήν στιγμή ο Αμερικανοποιημένος ελληνακος. Φοβούμαι δε, πώς είναι περισσότερο εκπαιδευμένος γιά έναν εμφύλιο, παρά γιά μία επανάσταση, διότι δέν γνωρίζει τόν πνευματικό πλούτο του, καί επιπλέον ντρέπεται για αυτόν τόν θησαυρό, διότι θαυμάζει τά ξενόφερτα σκουπίδια πού τόν ταϊζουν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα πού κυριαρχούν στήν χώρα μας... Γιά νά υψώσεις τόν Έλληνα καί τόν ανεβάσεις στό ύψος τόν περιστάσεων, δέν αρκεί νά τόν ταϊσεις <ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙΣ>. Λένε νηστικό αρκούδι δέν χορεύει... μά δυστυχώς εκεί καταντήσαμε, στό επίπεδο τού αρκουδιού, διότι αδιαφορήσαμε γιά τό μεγαλείο τού Αρκαδιού... και αγνοήσαμε γιά τό ποιός είναι ο αρκουδιάρης πού μάς ταϊζει... καί τρομάζουν μόνον τότε όταν δέν θέλει νά μάς ταϊζει... Η Ευρωπαϊκή Ένωση μέ τά πακέτα της, θεωρείται από τούς νεοέλληνες η ζεστή αγκαλίτσα τής μανούλας τους καί έχουν λησμονήσει πώς η Ελλάδα γέννησε τήν Ευρώπη... Μά πρός Θεού παιδιά μου... δέν γνωρίζουμε μήπως ότι ο αρκουδιάρης πού ταϊζει τό αρκούδι, τό έχει δεμένο εκ'τών προτέρων καί εκ'τού ασφαλούς, μέ μία αλυσίδα καί τό σέρνει όπου θέλει από τήν μύτη..; Η μήπως δέν τήν βλέπουμε τήν αλυσίδα πού μάς φορέσανε καί γι'αυτό χορεύουμε τόν χαβά πού αυτοί μάς βαράνε... ή, μήπως δέν μάς βαράνε..; μάς βαράνε καί εμείς χορεύουμε όπως αυτοί θέλουν... καί γιά νά μή χάσουμε τήν υπερηφάνεια μας χορεύουμε ποντιακά σέ ρυθμό ΡΟΚ μουσικής... Λοιπόν γιά νά κλείνω τό άρθρο... Αυτό πού χρειάζεται αυτή τή στιγμή η Ελλάς δέν είναι τά μεγάλα λόγια καί τά επαναλαμβανόμενα θά - θά - θά πού τήν επομένη τόν εκλογών όλα ξεχνιούνται... Σήμερα ο Ελληνισμός χρειάζεται μια μεγάλη ιδέα πού δέν σκοτώνετε από σφαίρες... μία ιδέα πού σαν ξίφος θά ξεσκίσει τήν βρομιά καί τήν διαπλοκή καί ένα κοντάρι νά καρφώσει τήν ανηθικότητα... μία μεγάλη ιδέα πού θά μεγαλώσει όχι, τήν Ελλάδα... αλλά τού Έλληνες, πού είναι σήμερα πολύ κοντοί καί δέν φτάνουν νά δούν τό μεγαλείο τήν ΠΑΤΡΙΔΑΣ... τους. Όπως έλεγε ο αρχαίος φιλόσοφος Επίκτητος, σέ έναν ανερχόμενο πολιτικό τής εποχής του. <θά ευεργετήσεις αφάνταστα τήν πόλη σου, άν υψώσεις, όχι τά κτήρια αλλά τίς ψυχές. γιατί είναι καλύτερο σέ μικρά σπίτια νά κατοικούν μεγάλες ψυχές παρά μεγάλα σπίτια νά φωλιάζουν ταπεινοί δούλοι> Μέ αυτό πού λέγω είναι ξεκάθαρα τί πρέπει νά πράξουν χθές, οί πολιτικοί από τήν μία, καί από τήν άλλη νά κατανοήσει ο λαός ποιοί είναι οί πολιτικούλιδες πού δέν άκουσαν τόν Επίκτητο καί πρέπει νά οδηγηθούν στό Γουδί... διότι πιστέψτε με τό αρκούδι έχει πλέον εξαντληθεί...
**********************
10/3/21
Παρά ταύτα η Φιλοσοφία, άρχει έχειν τό φιλοσοφείν περί θανάτου
Ο αμύητος πνευματικά καί ο εκτροχιασθείς φιλοσοφικά, ανησυχεί καί ταράσσεται όταν γίνεται λόγος γιά τόν θάνατο. Μία αγχωτική ασφυξία τόν καταλαμβάνει Μία καταθλιπτική λιποθυμική αποστροφή είναι ζωγραφισμένη στό πρόσωπό του, καί αισθάνεται νά βιώνει μία ψυχική αναστάτωση από τήν μία, καί από τήν άλλη μία απροσδιόριστη αντίσταση, όταν γίνεται λόγος περί τού θανάτου... Νιώθει φρίκη... Κτύπα ξύλο μονολογεί, αλλά κατ'αλήθειαν κτυπά τήν κεφαλήν του.
Μέσα στήν δίνη τής τεχνο-οικονομικής έξαρσης καί τήν μέθη τού ευδαιμονισμού, όχι μόνον λησμονάει ο άνθρωπος τόν θάνατο (διά τούτο καί καθίσταται απάνθρωπος) αλλά θεωρεί μωρία τήν πίστη στήν αθανασία. (διά τούτο καί προκαλεί τόν θάνατο)
Καθιστά εαυτόν σύνδρομο τού Θανάτου κατά τήν Ορθόδοξη Ψυχοθεραπεία, καί θύμα τού ενστίκτου τού θανάτου κατά τήν άποψη τού Φρόϋντ...
Παρά ταύτα η μνήμη τού θανάτου, είναι η μεγαλύτερη φιλοσοφία
Τόν αμαρτωλό τόν οδηγεί στήν μετάνοια, Τόν πιστό τόν οικοδομεί καί τόν στερεώνει στήν πίστη, Τόν αδιάφορο τόν ξυπνάει από τίς καθημερινές βιο-μέριμνες, Τόν πλούσιο τόν διδάσκει ότι... πάντα ματαιότης τά ανθρώπινα, ού παραμένει πλούτος, ού συνοδεύει η δόξα, Τόν ένδοξο καί περιφανή καί ξακουστό, τόν προσγειώνει στήν φθορά τού θανάτου, δείχνοντάς του τήν αιώνια δόξα τού ουρανού, Τόν άσωτο τόν εξαγνίζει, Τόν άθεο τόν προβληματίζει, καί τόν αναγκάζει σκεφτεί καί τήν μεταφυσική καί νά θεωρεί πώς ετούτη δέν διαχωρίζετε από τήν φιλοσοφία, καί πλέον νά αμφιβάλει γιά τόν υλισμό του...
Η μελέτη τού θανάτου είναι τό ωραιότερο μάθημα τής ανθρώπινης ζωής. Τί ωφελεί νά ξέρεις τά πάντα καί νά αγνοείς τόν θάνατο καί τήν μέλλουσα ζωή; όταν άπαντες τούτο κληρονομούν... ουδείς προεξοφλεί πώς θά γίνει πλούσιος ή, επιχειρηματίας ή, ένδοξος αθλητής ή, πρωθυπουργός, τό σίγουρο είναι πώς όλοι αποθνήσκουν...
Η εσχατολογική θεώρηση τής ζωής είναι η μεγαλύτερη φιλοσοφία...
Στά πνευματικά μου παιδιά προτρέπω πάντα νά μελετάνε συστηματικά τήν κλίμακα τού Ιωάννου τού Σιναϊτου, καί νά μελετήσουν επίσης καί τό Μυστήριο τού θανάτου τού Ν.Π.Βασιλειάδη, καί νά μήν αγνοήσουν καί τού Ιερόθεου Ζωή μετά θάνατον...
******************************
27/2/2021
ΣΚΕΨΟΥ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ...
Πρόσεξε τό νέο και παράδοξο μυστήριο...
Ο Θεός Λόγος έλαβε από μάς τήν σάρκα, τήν οποία εκ'τής φύσεώς Του δέν είχε, καί ταπεινώθηκε γιά νά γίνει άνθρωπος, πού δέν ήταν, διότι ήταν Θεός. Από τότε όμως στούς πιστούς πού δέχονται
καί σέβονται τό θέλημά του μεταδίδει τήν Θεότητά του, πού έως τότε κανείς ποτέ δέν είχε, ή μέ δικό του τρόπο νά αποκτήσει...
καί μέ αυτόν μόνο τρόπο πού ο Θεός διάλεξε έκτοτε μπορούν καί οί άνθρωποι νά γίνουν κατά χάριν Θεοί... ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
<έδωκεν αυτοίς εξουσίαν τέκνα Θεού γενέσθαι>
Εξ'αντιθέτου δε, τέκνα τού διαβόλου... ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ
<σείς τέκνα εσταί τού διαβόλου καί ουχί τού Αβραάμ>
Ούτε ο Ινδουισμός, ούτε η επανάσταση τού Βουδισμού ούτε ο Βραχμανισμός δέν έδωσε τήν λύτρωση στούς οπαδούς του, καί ούτε ποτέ κανείς δέν βρήκε τόν δρόμο τής ενώσεως τού Βράχμαν καί τού Άτμαν μέσα από τά εκατοντάδες φιλοσοφικά συστήματα τής ανατολής τών Γκουρού καί τών διδασκάλων τής ανατολής, πού ο πολλαπλασιασμός τών διάφορων σχολών αποδεικνύει πώς είναι ακόμη στήν αναζήτηση τής λυτρώσεως...
Ο μόνος τρόπος... είναι αυτός πού διάλεξε ο Θεός...
Ο μόνος δρόμος είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός...
 

*******************************
17/2/2021
Αδελφοί, φίλοι μου καί πνευματικά μου παιδιά καλησπέρα...
Είναι δε καλησπέρα μετά από μια πραγματική ευλογημένη ημέρα...
Ευλογημένη όμως είναι όταν ο πιστός, τήν Κυριακή σηκώνετε καί πάει στήν Εκκλησία, συναντάτε εκεί μέ τούς αδελφούς του έν Χριστώ προσεύχεται κάνει έργα Ιεραποστολής, δοξάζει τόν Θεό αποδεικνύοντας ότι πράγματι είναι τέκνον Θεού...
Φυσικά καί δυστυχώς υπάρχουν καί τά τέκνα τού διαβόλου, αλλά ετούτοι ότι καί νά κάνουν ότι καί λένε καί νά τραγουδούν δέν μάς αφορά, αλλά όμως εμείς πρέπει νά αποδείξουμε πώς είμαστε τό άλας τής Γής, πού άν χάσει τήν νοστιμιά του απλά τό πετάμε.
Πρίν από μόλις μερικές μέρες έκανα μίαν ανάρτηση καί σχολίασα τήν δήλωση τής αξιωματικής αντιπολίτευσης (πρός δική μας διόρθωση, λίγοι δυστυχώς τό κατάλαβαν) πού έλεγε πώς οί αριστεροί έχουν τό θάρρος καί τήν υποχρέωση νά κατεβαίνουν στούς δρόμους καί νά διαμαρτύρονται γιά θέματα τά οποία τούς αφορούν καί έχουν τό δικαίωμα νά συνωστίζωνται ρισκάροντας καί τήν ζωή τους χωρίς νά υπολογίζουν τήν πανδημία...
Καί τώρα θά σάς ρωτήσω σήμερα οί Χριστιανοί κάνουν τό ιδιο..;
πόσοι από εσάς πού είστε έτοιμοι νά κάνετε καταγγελίες καί επιτεθείτε μέ ένα πληκτρολόγιο ΟΥΑΟΥ... κατά τής χούντας... σηκωθήκατε τό πρωί νά πάτε στήν υποχρέωση την οποία έχετε απέναντι στόν Χριστό τόν οποίο λέτε πώς αγαπάτε, καί είστε έτοιμοι νά θυσιαστήται γι'αυτόν..; Η μήπως φοβήθηκαν αυτοί πού από πλάνη πιστεύουν πώς θά αντισταθούν στόν Αντίχριστο, φοβήθηκαν τήν πανδημία καί τό 300σάρη πού μπορεί νά τούς δώσει ο χωροφύλακας...;
Τό άλλοθι πώς οί Εκκλησίες είναι κλειστές είναι άκυρων στήν πράξη... όποιος θέλει, ξέρει καί πού πρέπει νά πάει...
οί πιστοί λοιπόν εγκατέλειψαν τήν Εκκλησία γιά τόν φόβο τού φαντομά, καί οί Εκκλησίες πού είναι κλειστές είναι αυτές πού κανείς δέν τίς χρειάστηκε μέχρη σήμερα ούτως ή άλλως...
****************

**************