Η ομιλία μέ τήν μεγαλύτερη ακροαματικότιτα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ομιλίες) ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ... ...{κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ... https://apokalipsistora.blogspot.com/2017/05/blog-post_18.html

< ΟΛΑ, ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ >

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018

TO ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΦΟΡΙΑ

ΤΑ ΣΑΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ...!! Παγκόσμια «πρωταθλήτρια» στην αύξηση φόρων η Ελλάδα - Τι δείχνει η έκθεση του ΟΟΣΑ

*Παγκόσμια "πρωταθλήτρια" στην αύξηση φόρων αναδείχθηκε η Ελλάδα κατά την περίοδο 2007-2017 ,σύμφωνα με τη νέα έκθεση του ΟΟΣΑ με θέμα «Revenue Statistics 1965-2017».* Σύμφωνα με την έκθεση, οι φόροι στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 8,2 ποσοστιαίες μονάδες ενώ κατά την περίοδο 2010- 2017 τα έσοδα από φόρους ανήλθαν στο 39,4% του ΑΕΠ από το 32%. Επιπλέον τα στοιχεία του ΟΟΣΑ έδειξαν ότι, οι φόροι επί εισοδημάτων και κερδών αντιστοιχούσαν το 2017 στο 9% του ΑΕΠ και αποτελούσαν το 22,8% του συνόλου των κρατικών εσόδων. Παράλληλα, οι φόροι σε αγαθά και υπηρεσίες έφτασαν στο 15,4% του ΑΕ... περισσότερα »

ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑ   

ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ...


ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΛΙΔΕΣ... 

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ...ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 2011


ΕΦΟΡΙΑ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ καί αρπαγές...

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ Περισσότεροι από 600.000 οφειλέτες του δημοσίου είναι αντιμέτωποι με κατασχέσεις !!! Εφόδους ακόμη και σε θυρίδες, όσων χρωστούν στην Εφορία, ετοιμάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην προσπάθειά της να μειώσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη και να εισπράξει πάνω από 5,5 δισ. ευρώ για την συγκεκριμένη δεξαμενή. Η εφορία θα «σκανάρει» τους τραπεζικούς λογαριασμούς του 59% των οφειλετών που είναι ανοιχτοί σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ενώ σχεδιάζει να ανοίξει και τις θυρίδες προκειμένου να βάλει στο χέρι χρήματα και τιμαλφή που μπορεί να κρύβουν σε αυτές ...περισσότερα »

ΑΙΣΧΟΣ - Ψάχνουν τρόπους να γεμίσουν τα ταμεία: Κατάσχονται μισθοί, συντάξεις, ακίνητα, λογαριασμοί από χιλιάδες Έλληνες

*Έρχονται κατασχέσεις σε 830.000 φορολογούμενους* *Του Σπύρου Δημητρέλη* *Μια… δεξαμενή οφειλετών του δημοσίου από τους οποίους μπορεί να εισπράξει έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αυξήσει τους επόμενους μήνες τα φορολογικά έσοδα.* *Πρόκειται για έσοδα από φόρους του δημοσίου που ενώ έχουν βεβαιωθεί οι φορολογούμενοι δεν πληρώνουν και δεν έχουν επιβληθεί εναντίον τους μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις.* *Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων που έχουν ληξιπρόθεσμες ο... περισσότερα »


ΓΓΔΕ: 24ωρο online «σκανάρισμα» για κάθε φορολογούμενο.

*Νέο οπλοστάσιο επιστρατεύσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τη μάστιγα της φοροδιαφυγής και της μαύρης οικονομίας (ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ) που υπολογίζεται για την χώρα μας στα 45-50 δισ. ευρώ.  **Από τήν αντισυνταγματική αυτή επιδρομή κατά τού λαού θά εξαιρεθούν φυσικά οί Εβραίοι, οί Μασόνοι, οί Πολιτικοί, καί όλα τά δικά τους παιδάκια... ΑΙΣΧΟΣ...!** Μαζί με την κλασική μέθοδο των επιτόπιων ελέγχων, η ΓΓΔΕ επιστρατεύει πλέον και σχέδιο δράσης που χρησιμοποιούν εδώ και δεκαετίες οι αμερικανικές φορολογικές αρχές: Την επιλογή υπόπτων για φοροδιαφυγή με βάση τα δηλωμένα εισοδήματα (π.χ. ελεύθερους επαγγελματίες με αδικαιολόγητα χαμηλά εισοδήματα) και στη συνέχεια, τον..... Διαβάστε περισσότερα »

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ,ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ...!

ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ Τα προνοιακά επιδόματα χιλιάδων αναπήρων χαρακτηρίστηκαν φέτος από το υπουργείο Οικονομικών και την Γ.Γ.Δ.Ε. ως εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και επιβαρύνθηκαν με ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Στα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων που καταβλήθηκαν από τον ΟΓΑ στις 20 Ιουλίου επιβλήθηκε για πρώτη φορά τέλος χαρτοσήμου 3,6%. Πρόσφατα, εξάλλου, καταγγέλθηκε ότι πολλές Δ.Ο.Υ. απαιτούν από απολυμένους – συνταξιούχους του Εργοστασίου Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης την αναδρομική καταβολή φόρων εισοδήματος γ... περισσότερα »

Π. Παυλοπουλος: Δεν παίρνω λέξη πίσω, αντισυνταγματικός ο ΕΝΦΙΑ, συνιστά δήμευση περιουσίας!.. καί μετά ήρθε η γαργάρα...

Από έλλειψη συνταγματικότητας πάσχει ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων όπως τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, εμμένοντας στην άποψη που είχε εκφράσει το 2011, μιλώντας στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και της Μαίρης Πολλάλη στον Real Fm 97,8. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε υπέρ της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας χωρίς ωστόσο να φορολογείται το εμπράγματο δικαίωμα επί των ακινήτων. «Πρόκειται για έμμεση δήμευση περιουσίας», είπε ο κ. Παυλόπουλος. Παράλληλα, διευκρίνισε πως ο ΕΝΦΙΑ πάσχει από συνταγματικότητα καθώς κρίθηκε συνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας με την ... περισσότερα »


ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 690.000 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ !

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.600.000 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ Ενώ άλλοι 857.976 οφειλέτες κινδυνεύουν εντός των προσεχών μηνών να βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις καταθέσεων !!! Περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια ήταν οι κατασχέσεις που πραγματοποίησαν οι Εφορίες και τα Ελεγκτικά Κέντρα την διετία 2014-2015 σε τραπεζικούς λογαριασμούς και σε ποσά μισθών, συντάξεων, ενοικίων και λοιπών εισοδημάτων που ανήκαν σε οφειλέτες του Δημοσίου! Οι κατασχέσεις πραγματοποιήθηκαν σε βάρος 695.074 οφειλετών του Δημοσίου, ενώ άλλοι 857.976 οφειλέτες είναι πολύ πιθανό εντός ...περισσότερα »


Ἐξωφρενικά ποσά στόν φόρο ἀκινήτων

Ἐμβρόντητοι οἱ ἰδιοκτῆτες ἀκινήτων ἄρχισαν νά πληροφοροῦνται ἀπό χθές τά ποσά τοῦ Ἑνιαίου Φόρου Ἰδιοκτησίας Ἀκινήτων (ΕΝΦΙΑ), πού καλοῦνται νά καταβάλουν σέ πέντε δόσεις μέχρι τό τέλος τοῦ ἔτους. Σέ πάρα πολλές περιπτώσεις τά ποσά εἶναι ἐξωφρενικά, οἱ δέ ὑπόχρεοι βρίσκονται σέ ἀδυναμία νά τά πληρώσουν. Πρῶτον, διότι στήν ἐφετινή ἐκκαθάριση τοῦ φόρου εἶναι ἐνσωματωμένο καί τό ἔκτα- κτο τέλος ἀκινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) πού εἰσεπτράττετο μέσω τῆς ΔΕΗ πού μονιμοποιήθηκε. Δεύτερον, διότι ἐφέτος φολογοῦνται γιά πρώτη φορά τά οἰκόπεδα καί τά ἀγροτεμάχια. Καί τρίτον, διότι ὁ φόρος περιουσίας ἔχει ...περισσότερα »

ΕΝΦΙΑ: Έτσι θα «αρπάξουν» και την πρώτη κατοικία!

*Θέλετε να μάθετε πώς θα χάσετε ότι ακίνητο διαθέτετε; Απλά ασχοληθείτε λίγο να καταλάβετε τι σημαίνει Ενιαίος Φόρος Ακινήτων (Εν.Φ.Α.). Ο συγκεκριμένος φόρος...δεν επιβάλλεται στα ακίνητα, αλλά στο δικαίωμα ιδιοκτησίας.Ανεξάρτητα εισοδηματικής, ή άλλης κατάστασης που καθορίζει την φοροδοτική του ικανότητα. Όποιος διαθέτει "ακίνητο", το οποίο κατά τους κυβερνώντες είναι οτιδήποτε αφορά σε εμπράγματη ιδιοκτησία γης, όπως οικόπεδο, χωράφι, αγροκήπιο, κτίσμα, οίκημα, οικοδομή και γενικά οποιαδήποτε μετρήσιμη επιφάνεια σε τετραγωνικά, οφείλει να πληρώνει φόρο.Δεν έχει καμιά...περισσότερα »

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΙΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ…

*Θα το πούμε για μια ακόμα φορά και θα το λέμε συνέχεια… * *Οι τύποι που κρατάνε την εξουσία αυτού του τόπου στα χέρια τους είναι επικίνδυνοι μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος τους… * Λειτουργούν... σκόπιμα και με μοναδικό στόχο και σκοπό την εξυπηρέτηση του εγχώριου και ξένου σάπιου διεφθαρμένου συστήματος…. *Όλη μέρα κι όλη νύχτα υπερασπίζονται με μανία την καταστροφή της Ελλάδας κι από πάνω κοροϊδεύουν ασύστολα τον κόσμο προσπαθώντας να του περάσουν την άποψη πως «μάχονται» για τη σωτηρία της… * *Ανθέλληνες, Δούλοι και Ύπουλοι…* Διαβάστε περισσότερα »

Γιατί αυξάνουν συνεχώς τους φόρους ενώ γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να εισπραχθούν;

*Θα ξυπνήσουμε να τους πάρουμε φαλάγγι, ή θα παραμείνουμε γονατισμένοι και ραγιάδες; Οι αντισυνταγματικοί φόροι αυξάνονται συνεχώς με θύματα** τους μόνιμα «εύκολους» φορολογούμενους. Όμως και η αδυναμία αυτών των φορολογουμένων να αντεπεξέλθουν στα νέα βάρη αυξάνεται πλέον κατακόρυφα. * * Ήδη για το πρώτο πεντάμηνο του 2014, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία αυξήθηκαν με ρυθμό ένα δισεκατομμύριο ευρώ το μήνα!!!* *Γιατί λοιπόν επιμένουν σε ακόμα περισσότερους φόρους ενώ είναι βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να εισπραχθούν; * *Η μόνη λογι...περισσότερα »

Αμφισβήτηση των επιβαλλόμενων φόρων

*ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ των πολιτών* Έχει το Κράτος το δικαίωμα να φορολογεί έναν πολίτη, τα εισοδήματα του οποίου βρίσκονται κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας και τα οποία μετά βίας επαρκούν για να καλύψει, αυτός, τις βασικές βιοτικές του ανάγκες. Το ερώτημα αυτό γίνεται ακόμη πιο έντονο όταν τα λογιζόμενα ως “εισοδήματα” του πολίτη δεν είναι πραγματικά και... αντικειμενικά, αλλά προκύπτουν από ένα “λογιστικό προσδιορισμό” (μέσω των “τεκμηρίων”) με βάση παλιές μεθόδους και πρακτικές, οι οποίες θεσπίστηκαν πολλά χρόνια πριν, σε άλλες εποχές και υπό άλλες συνθήκες. “Όχι” απαντά ο κ. 

Η αθλιότητα των κατοχικών αντιδημοκρατικών ηγετίσκων. Του Ελευθερίου Ζήφια Συνταξιούχου του Υπ. Δικαιοσύνης

*Άθλιοι κατοχικοί ηγετίσκοι είστε εγκληματική οργάνωση και συνεπικουρούμενοι με την δικαστική εξουσία και με τις ξένες κατοχικές δυνάμεις, ψηφίζετε και συνεχίζετε να ψηφίζετε εθνοκτόνους νόμους και οι πολίτες αυτής της Χώρας, είναι τελείως απροστάτευτοι από τον οικονομικό απαγχονισμό....* *Θεώρησα την ανάγκη να επικοινωνήσω και πάλι με τους συνδαιτυμόνες και να απευθυνθώ στους υγιείς σκεπτόμενος συμπολίτες μου, προκειμένου να εκφράσω την αθλιότητα των ηγετίσκων της κατοχικής μας Χώρας, καθότι πιστεύω πλέον ότι και οι «πέτρες» γνωρίζουν το εφαρμοζόμενο κλεπτοκρατικό σύστημ... περισσότερα »


Σε ένα καθεστώς οικονομικού μαρασμού υπάρχουν οι άμεσες επιπτώσεις και οι μακροπρόθεσμες. Στις άμεσες είναι αυτό που βλέπουμε. Άνθρωποι που φτωχαίνουν, που δυστυχούν, που έρχονται σε
απόγνωση πως θα επιβιώσουν. Στις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις υπάρχει κάτι πιο άγριο ακόμα κι
από τη πείνα, τη θλίψη, την απόγνωση.

Είναι ο εθνικός μαρασμός. Την ώρα που αυτοί οι κύριοι αγωνιούν να φανούν σωστοί στους αριθμούς, στοχοποιώντας ανθρώπινες ζωές, παράλληλα εκτός από τη δολοφονία εκείνων που στοχεύουν, εκτελούν κι εκείνο που δεν πρόλαβε ακόμα να γεννηθεί. Πέρα από τις ελπίδες, τα ανεκπλήρωτα όνειρα, την αδυναμία των ανθρώπων να προχωρήσουν σε μια υποτυπώδη αξιοπρεπή καθημερινότητα, αφαιρείται η δυνατότητα νέας καλλιέργειας στο φυτώριο Ελλάδα.

Κοντά στους κομμένους μισθούς και συντάξεις, στους περιορισμούς στην υγεία και τα φάρμακα, στο ξεπούλημα των σπιτιών και κάθε ατομικής περιουσίας,υπάρχει η περικοπή στη δυνατότητα χιλιάδων ανθρώπων που θα μπορούσαν να προσφέρουν τις γνώσεις τους, το ταλέντο τους, την έμπνευσή τους, την ευφυΐα τους. Η δύναμη της γνώσης, της επιστήμης, της τέχνης, του πολιτισμού περιορίζεται αυτόματα σε μια ελίτ που αν θέλει θα την αξιοποιήσει για λογαριασμό της ή αν θέλει μπορεί και να την αγνοήσει εντελώς.

Κόντα στους ανέργους υπαλλήλους, εργάτες, ελεύθερους επαγγελματίες,υπάρχει η ανεργία όσων σπούδασαν κι ονειρεύτηκαν να προσφέρουν κάτι καλύτερο με τις γνώσεις τους. Υπάρχουν βιβλία που δεν θα διαβαστούν από κανέναν. Έργα τέχνης που δεν θα θαυμάσουν παρά ελάχιστοι. Έρευνες που θα μείνουν στα ράφια όσων τις ξεκίνησαν. Επιστημονικές ανακαλύψεις που δε θα γίνουν. Και πολλές επόμενες γενιές γεννημένων παιδιών που δεν θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν αυτό που ήταν ικανά να κάνουν.

Χιλιάδες παιδιά δεν θα μπορέσουν να σπουδάσουν, δεν θα μπορέσουν να μάθουν μουσική, να ζωγραφίσουν, να διαβάσουν βιβλία, να παρακολουθήσουν θέατρο, κινηματογράφο, σπορ και ότι άλλο έχει να κάνει με τη πνευματική κι επιστημονική καλλιέργεια. Ο οικονομικός μαρασμός επιφέρει άμεσα το πνευματικό μαρασμό.

Κι αν ένα σπίτι που κινδυνεύει από μια τράπεζα, μπορεί σε ένα απώτερο μέλλον να καταφέρεις να το ανακτήσεις ή να πάρεις ένα άλλο μικρότερο, ή να μείνεις κάπου με νοίκι, ένα παιδί που θα γινόταν ένας σπουδαίος επιστήμονας αλλά δεν μπόρεσες να το βοηθήσεις, όταν θα έχει γεράσει κι ίσως βγούμε από το κ@λομνημόνιο, η ζωή του θα έχει χαθεί σερβίροντας καφέδες, κάνοντας μεροκάματα στο πόδι, στερούμενο κάθε δυνατότητας να κάνει αυτό που ονειρευόταν και που είχε ταλέντο να το κάνει, και θα είναι πολύ αργά.

Ίσως κάποτε να γυρίσουν τα πράγματα κι η χώρα να ανακάμψει σ΄ενα μακρινό μέλλον, αλλά εν τω μεταξύ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα περάσουν τη ζωή τους στερημένοι οικονομικά και πνευματικά, βυθισμένοι μέσα σε μια άθλια καθημερινότητα , παλεύοντας για ένα κομμάτι ψωμί και μια στέγη, σ΄ενα νέο μεσαίωνα όπου κάθε χαρά της ζωής, κάθε προοπτική, κάθε δυνατότητα γνώσηςθα είναι ένα άπιαστο όνειρο που θα ανήκει σε λίγους εκλεκτούς παλατιανούς και το στενό τους περιβάλλον.

Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι πως ο λαός εκπαιδεύτηκε πολλά χρόνια, με ποικιλία μεθόδων να είναι πνευματικά στερημένος. Με μια κατευθυνόμενη παιδεία, με μια άθλια τηλεόραση κολλημένη στη μούρη του, με συνεχή προώθηση ενός μοντέλου ζωής, ευτελούς χωρίς αληθινές αξίες, έτσι ώστε και σήμερα η τραγικότητα αυτού του αφανισμού περιορίζεται στα μυαλά των περισσότερων στα αγαθά που είχαν κι όχι σε εκείνα που τελικά δεν πάλεψαν ποτέ για να αποκτήσουν.

Ποιος θα γνοιαστεί για ένα παιδί που δεν θα μπορεί να αγοράσει πια βιβλία μπροστά στο παιδί που δεν θα έχει να φάει? Ποιος θα γνοιαστεί για ένα σπουδαίο ταλέντο χαμένο μπροστά σε ένα χαμένο σπίτι? Ποιος θα γνοιαστεί σ΄ενα χαρισματικό γιατρό που δεν θα γίνει ποτέ μπροστά σ΄ενα υπάρχον άθλιο νοσοκομείο που καταρρέει? Ποιος θα γνοιαστεί για ένα σπουδαίο καλλιτέχνη που δεν θα βρει τρόπο να σπουδάσει μουσική για να γράψει τα δικά του τραγούδια τη στιγμή που στα σπίτια δεν γλεντάει πια ο κόσμος? Ποιος θα γνοιαστεί για ένα ζωγράφο που δεν θα βρει ποτέ το δρόμο του αφού σε κανένα σπίτι δεν υπάρχουν πίνακες κι όσοι έχουν τους πουλάνε στα μαγαζιά των νέων μαυραγοριτών?

Η Ελλάδα δεν θα είναι μόνο μια χώρα που το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της θα δουλεύει σαν σκλάβος στις ξενόφερτες αλυσίδες, στις πολυεθνικές, στα φαστ φουντ της ένδυσης, υπόδησης, διασκέδασης, στους κολοσσούς των ιδιωτικών ιατρικών κέντρων και των ιδιωτικών πανεπιστημίων, θα είναι μια χώρα που εκτός από την οικονομική ελίτ που θα μπορεί να κινείται τζογάροντας ελεύθερα σε μια νέου είδους αποικία, θα κινείται αποκλειστικά και όπως γουστάρει και στα άλλα επίπεδα. Από τα σπλάχνα της θα βγαίνουν οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι μουσικοί, οι ζωγράφοι, οι συγγραφείς, οι ποιητές....

Ένα τεράστιο δυναμικό θα στέλνεται απλά να βγάλει ένα μεροκάματο. Όπως γινόταν τότε, μετά το πόλεμο. Που έμειναν αμόρφωτα χιλιάδες ελληνόπουλα και τους δόθηκε μοναδική δυνατότητα στη ζωή να επιβιώσουν όπως όπως. Αμέτρητες περιπτώσεις χαρισματικών παιδιών που σάπισαν στα εργοστάσια, στα κομμωτήρια, στα ραφτάδικα, στη ορθοστασία και στα μεροκάματα του τρόμου, ζώντας μυστικά μέσα στο όνειρό τους πως θα ήταν αν.... Χρειάστηκαν τρεις και τέσσερις γενιές θυσίες για να μπορέσουν να γεννήσουν παιδιά που θα είχαν καλύτερες δυνατότητες. Που θα μορφωνόντουσαν και θα μάθαιναν κάτι περισσότερο.

Κι αυτή η στέρηση, υποκινούμενη από ένα πάντα ύπουλο, ανίκανο και ξενόδουλο κράτος, έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης. Λειτούργησαν όλα χωρίς προγραμματισμό, χωρίς να γίνουν υποδομές, χωρίς σωστό χειρισμό του εθνικού πλούτου και του εργατικού κι επιστημονικού δυναμικού, κοινώς ένα μπ@ρδέλο που βάδιζε όπου φυσάει ο άνεμος, τσαπατσούλικα, μετάλλαξε όλες αυτές τις γενιές σε ψεύτικα ευημερούντες πολίτες που αναλώθηκαν να σπαταλήσουν κάθε δυνατότητα σε παλιοσίδερα, τούβλα, σκυλάδικα και κοψίδια κι όταν ήρθε ο χρόνος να βγουν στην φόρα όλες μας οι παθογένειες και η αληθινή μας φτώχεια, να είναι εξασφαλισμένο πως δεν θα υπήρχαν πολίτες άξιοι να διεκδικήσουν αλλά ζητιάνοι που θα παρακαλάνε να πάρουν τα μπιχλιμπίδια τους πίσω.

Βούλγαροι, Βούλγαροι, χανούμισσες βαζέλες, όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες έλεγε ένα παλιό τραγουδάκι, κι αυτό μας είχαν καταντήσει κι ήμασταν ευχαριστημένοι στη κατάντια μας. Και τώρα ψάχνουμε να βρούμε μυαλά ικανά να βρουν λύσεις για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Ποια ζωή? Μεταξύ μιας γενιάς που θυσιάστηκε για να είμαστε ελεύθεροι και πάλεψε με κάθε δύναμη να βγάλει τα παιδιά της από το σκοτάδι, μεσολάβησαν τόσες γενιές που παραδόθηκαν στη ζάλη αυτού του ξεφτιλισμένου συστήματος.

Ο παππούς έδωσε το αίμα του στα βουνά, ο γιος πάλεψε για ένα καλύτερο αύριο και τα εγγόνια αξιοποίησαν την ευκαιρία τους προσκυνώντας σώβρακα, φανέλες, λουλούδια στα σκυλάδικα, μίζες, λαδώματα, φακελάκια, παρακάλια στα Υπουργεία, και μια μεγάλη ποικιλία από αγαπημένα υποκοριστικά "σπιτάκι, φωλίτσα, γκομενίτσα, παιχνιδάκι, λεφτάκια, ζωούλα, ατομούλι μου"....

Δυστυχώς όπως σε κάθε περίπτωση, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Κι αν για κάτι λυπάμαι σήμερα, δεν είναι πως θα χαθούν οι χαμένοι, αλλά πως δεν θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν τι θα είναι όσοι δεν έφταιξαν σε τίποτα.Καρφί δεν μου καίγεται για όσους είχαν τη δυνατότητα και την αξιοποίησαν ασχολούμενοι με σκατά και το τομαράκι τους, με νοιάζει όμως για όσους πάλεψαν για κάτι πραγματικά πιο αξιόλογο, για όσους κράτησαν τη ζωή τους και φυλακίστηκαν μέσα στην υπόλοιπη σαπίλα και για τα παιδιά που γεννιούνται τώρα κι εκείνα αύριο που θα μαραζώσουν σε ένα τοπίο που δεν επέλεξαν, δεν έφταιξαν, και που δεν θα μπορούν να ξεφύγουν.

Κοιτάνε χωρίς ντροπή ουρές από νέους να ψάχνουν το μέλλον τους σε άλλες πατρίδες. Κοιτάνε χωρίς ντροπή μια πατρίδα να ξεφτιλίζεται διεθνώς σαν ένα τόπο γεμάτο από κλέφτες, απατεώνες, τεμπέληδες και λαμόγια. Και μπαίνουν στα ευρωπαϊκά σαλόνια, ανεχόμενοι τα διάφορα αρπαχτικά (βεβαιωμένοι κλέφτες των ανθρώπινων ζωών) να τους κάνουν υποδείξεις για τον άτακτο και ασυμμάζευτο λαό τους να του ρίξουν ένα χέρι ξύλο και να τον βάλουν τιμωρία. Δεν έχουν τσίπα να αναλογιστούν πως ένας άνθρωπος όταν αντί να παλέψει για να διορθώσει το σπίτι του, με την ίδια του την οικογένεια, με δικά του μέσα, πάει και τη παραδίνει σ΄ενα νταβατζή να τακτοποιήσει τα παιδιά του, είναι απλά ξεφτιλισμένος....

Το έγκλημα που διαπράχτηκε στη μεταπολεμική Ελλάδα ήταν θηριώδες. Ποτέ δεν απελευθερώθηκε η χώρα από τους ξένους κατακτητές. Γέμισαν το τόπο τάφους για να βάλουν στα γρήγορα τους ξενόδουλους υπηρέτες στα ηνία της χώρας. Ποτέ η πατρίδα δεν ανάσανε το δικό της αέρα. Δεν αξιοποίησε τις δυνατότητές της. Δεν οργανώθηκε σαν σοβαρό κράτος για να μπορέσει να μετρήσει το δυναμικό της. Πάντα μια χούφτα οικογένειες, μοναχοφαγάδες και ανθέλληνες ήταν που κοιτάγανε τη πάρτη τους και που ήταν αρκετά έξυπνοι για να δουν ποια ήταν τα αδύναμα σημεία του λαού ώστε να του τα γιγαντώσουν και να του αφαιρέσουν τη δυνατότητα να σκέφτεται με αξιοπρέπεια και να παλεύει για αξίες και ιδανικά.

Δεν χάνουμε τις περιουσίες μας, τα σπίτια μας, τη δουλειά μας, το φαΐ μας, μόνο, χάνουμε τη δυνατότητα να δώσουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να κάνουν κάτι πιο αξιόλογο από τις βλακείες που κάναμε εμείς. Η Ελλάδα γερνάει απότομα. Πολύ γρήγορα. Άρρωστη κι εξαρτημένη. Κι ο λαός της αυτή τη στιγμή έχει ακριβώς αυτό το πρόσωπο. Ενός άρρωστου κι εγκαταλειμμένου γέρου, που γκρινιάζει και παρακαλάει το Θεό να τον λυπηθεί. Ανήμπορος να πάρει τα πόδια του....