Η ομιλία μέ τήν μεγαλύτερη ακροαματικότιτα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ομιλίες) ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ... ...{κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ... https://apokalipsistora.blogspot.com/2017/05/blog-post_18.html

< ΟΛΑ, ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ >

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Αυτές λέγεται ότι είναι οι 5 πιο επικίνδυνες θρησκευτικές σέχτες στον κόσμο

Έχουν τις δικές τους δοξασίες που διαφέρουν από το θρησκευτικό δόγμα ή την κυρίαρχη ιδεολογία. . Heaven‘s Gate (Πύλη του παραδείσου) Η σέκτα αυτή θεμελιώθηκε στις ΗΠΑ το 1975 από τον Marshall Applewhite, που γνωρίστηκε το 1971 με τη νοσοκόμα Bonnie Nettles σ΄ενα ψυχιατρικό νοσοκομείο. Οι δυο τους άρχισαν να κηρύτουν σε φοιτητές,hippies και επαίτες.Αυτοαπαοκαλούνται οι «Δύο» ή «Winnie και Pooh». Οι οπαδοί της σέκτας πίστευαν ότι ήταν απαραίτητο να εγκαταλείψουν το ανθρώπινο σώμα και να περάσουν σε ένα επόμενο επίπεδο ανάπτυξης. Η κοινότητα ζούσε με πολύ αυστηρούς κανόνες.Έτ... περισσότερα »

Οι περί Θεού πλάνες των Μορμόνων – Συνοπτική θεώρηση

*Οι περί Θεού πλάνες των Μορμόνων – Συνοπτική θεώρηση* Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Γεωργόπουλος, Λέκτωρ Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Οι Μορμόνοι είναι μια αιρετική και παραχριστιανική κίνηση που ιδρύθηκε στις Η.Π.Α τον 19ον αιώνα από τον Joseph Smith (1805 -1844 ). Η εν λόγω παραχριστιανική κίνηση είναι γνωστή διεθνώς και με την επίσημη ονομασία της ως «Εκκλησία του Ι. Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών«. Πιο γνωστή όμως είναι με το όνομα *Μορμόνοι,* που το λαμβάνουν από το ιερό τους βιβλίο γνωστό ως *«Βιβλίο του Μόρμον«,* το οποίο έχει μεταφραστεί σ...περισσότερα »

Η βιβλική αλήθεια της ανάστασης του Ιησού και η άρνησή της από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά

*Περιοδικό «Σκοπιά» τής 15ης Μαρτίου 2001, της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά * *Η βιβλική αλήθεια της ανάστασης του Ιησού και η άρνησή της από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά* Αρχιμ. Θεοφίλου Λεμοντζή Δρ. Θ. *«Ει δε Χριστός ούκ εγήγερται, ματαία η πίστις υμών» (Α΄ Κορ. 15, 17)* *Ο* Απόστολος Παύλος περιγράφοντας στην προς Εβραίους επιστολή το πρόσωπο και την αποστολή του υιού του Θεού, Ιησού Χριστού αναφέρει ότι κεντρικό σημείο της επίγειας δράσης του Ιησού είναι τα παθήματά του, η σταύρωσή του και η ανάστασή του... *Ο* Ιησούς παρουσιάζεται ως ο μέγας Αρχιερεύς (Εβρ. 3:1), ο οποίος προ...περισσότερα »


«Μάρτυρες του Ιεχωβά – Μια σκληρή και άσπλαχνη λατρεία»*«Μάρτυρες του Ιεχωβά – Μια σκληρή και άσπλαχνη λατρεία»* ReligionNewsBlog.com Οι λεγόμενοι *«Μάρτυρες του Ιεχωβά» είναι μια σκληρή και άσπλαχνη θρησκεία,*υποστήριξε ο Ραφαέλ Αρόν, ψυχολόγος, σύμβουλος και διευθυντής του Συμβουλευτικού Κέντρου σχετικά με τις Καταστροφικές Λατρείες, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας ( CultCounsellingAustralia). Σύμφωνα με την ημερήσια Αυστραλιανή εφημερίδα «TheAge», η επισήμανση έγινε σε συνέχεια της απόφασης της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης να θέσει περιορισμούς στον ορισμό των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων,

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ... Άλλη μία αιρετική άποψη καί διαστρέβλωση τού Θείου Λόγου καί τών προφητειών... Κατά τήν Παράδοση οί 144.000 είναι Εβραίοι Ορθόδοξοι πού θά μαρτυρήσουν στά χρόνια τού Αντιχρίστου... Όλα τά υπόλυπα είναι απάτη !

Πολλοί έχουν ακούσει για τα επερχόμενα γεγονότα αλλά και όσα θα γίνουν μετά από αυτά αναφορικά με την επιστροφή των αρχαίων θεών στην επιφάνεια της Γης σύμφωνα με αρχαία κείμενα και προφητείες όπως αυτή του Αγίου Ανδρέα του Δια Χριστόν Σαλού. Λίγοι γνωρίζουν όμως για ένα πολύ σημαντικό γεγονός που θα οδηγήσει στο να χωρίσει τελικά η ήρα απο το σιτάρι και ο κόσμος να ζήσει εν ειρήνη έστω και προσωρινά και αυτή είναι η μάχη του Αραντίς της Θεσσαλονίκης δηλαδή κατά την οποία 144.000 εκλεκτοί όπως αναφέρει και η Αποκάλυψη θα πολεμήσουν κατά των ανόμων. Ας δούμε λοιπόν το τι ακριβώς ... περισσότερα »

Η ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Η ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ* * * Ο ΣΕΒ. Μητροπολίτης Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως κ. Ἰερεμίας εἰς Ποιμαντικήν Ἐγκύκλιόν του (Κυριακήν 15ην Μαΐου) ἐπιτίθεται ἐναντίον ὅλων ἐκείνων τῶν θεολόγων, κληρικῶν καί ἐπισκόπων, οἱ ὁποῖοι «ἀνεκάλυψαν» τήν μεταπατερικήν θεολογίαν, ὑποστηρίζων ὅτι οὗτοι προσβάλλουν τήν μνήμην τῶν Ἁγίων Πατέρων. Ἀκολούθως, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης ἐπεσήμανεν ὅτι ἡ παραθεώρησις τῆς διδασκαλίας τῶν Ἁγίων Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας μας καί ἡ προώθησις τῆς μεταπατερικῆς θεολογίας εἶναι βλασφημία κατά τοῦ Ἁγίου Πνεύματος,
*************************************************************************

Ἡ πληθώρα τῶν «γερόντων» καὶ ἡ «εὐσέβεια» τῶν ἀφελῶν

Γράφει ὁ πρωτοπρεσβύτερος π. Διονύσιος Τάτσης ΓΕΜΙΣΕ ἡ Ἐκκλησία μας μέ «γέροντες», οἱ ὁποῖοι καθοδηγοῦν τούς πιστούς καί τούς ὁδηγοῦν στή σωτηρία, ὅπως ἰσχυρίζονται. Συνήθως εἶναι ἱερομόναχοι, ἀλλά καί κοσμικοί ἀρχιμανδρίτες, πού ἔχουν διαβάσει πολλά γιά τούς πραγματικούς Γέροντες καί ἀναμασώντας τούς λόγους τους ἤ διηγούμενοι τά τοῦ βίου τους, δημιουργοῦν ψευδαισθήσεις στούς ἀνυποψίαστους καί ἀποκτοῦν καί οἱ ἴδιοι φήμη ἐναρέτου καί θεοφωτίστου γέροντα, ἐνῶ δέν ἔχουν κανένα ἀπό τά γνωρίσματα τῶν ἁγίων Γερόντων. Τό ἀποτέλεσμα εἶναι πολλοί ἀδελφοί νά παγιδεύονται


Παγκόσμια εκκλησία της Βασιλείας του Θεού 

Τό ἐρέθισμα γιά τήν ἔρευνα αὐτή ἀπετέλεσε ἡ διανομή (τόν Ὀκτώβριο 2013), πολυτελοῦς φυλλαδίου μέ τίτλο: «Οἰκογενειακή Συγκέντρωση στό πόδι τοῦ Σταυροῦ», πού ἐξήγγειλε συγκέντρωση γιά «συμπροσευχή» στίς 20/10/2013, 6 μ.μ. στόν Πειραιά. Διοργανωτής τῆς ἐκδήλωσης, τό «Κέντρο Βοήθειας (UCKG Help Center) Ἑλλάδας», παράρτημα τῆς «Παγκόσμιας Ἐκκλησίας τῆς Βασιλείας τοῦ Θεοῦ»1. Ἡ Παγκόσμια Ἐκκλησία τῆς Βασιλείας τοῦ Θεοῦ» (UCKG)2, εἶναι μιά Πεντηκοστιανή αιρετική ομάδα πού αυτοονομάζονται χριστιανοί γιά νά παραπλανούν αφελείς καί ακατήχητους, καί δέν έχουν καμία σχέση μέ τήν Εκκλησία τήν οποία ίδρυσε ο Χριστός...   περισσότερα »

Στα άδυτα της πιο αμφιλεγόμενης θρησκευτικής αίρεσης του κόσμου (Φωτο &amp; Βίντεο) Στα άδυτα της πιο αμφιλεγόμενης θρησκευτικής αίρεσης του κόσμου] Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας *Στα άδυτα της πιο αμφιλεγόμενης θρησκευτικής αίρεσης του κόσμου* *Ουέλινγκτον, Νέα Ζηλανδία* Υπόσχεται την απομόνωση από τον «δολερό και δαιμονικό έξω κόσμο» και την μελλοντική ένωση με τον Θεό, μέσα από μια καθημερινότητα γεμάτη αγάπη κι ειρήνη. Ωστόσο, η θρησκευτική αίρεση Γκλόριαβεϊλ στη Νέα Ζηλανδία έχει τεθεί εδώ και λίγους μήνες κάτω από το μικροσκόπιο της αστυνομίας, ύστερα από μια σειρά από κατηγορίες πρώην μελών της για κακοποιήσεις, βιασμούς και παιδεραστία..περισσότερα »


ΠΡΟΣΟΧΗ: Η γιόγκα δεν είναι γυμναστική, αλλά ινδουϊστική θρησκευτική πρακτική με πολλές σχολές

Στις μέρες μας ακούγεται πώς κάποιοι συνάνθρωποι μας κάνουν Γιόγκα με σκοπό να χαλαρώσουν από το στρες των σκληρών συνθηκών πού ζούμε, ή ακόμη για ν' αποκτήσουν ευεξία ψυχική και σωματική κ.ά.Τα διάφορα κέντρα γιόγκα ή ινστιτούτα ή σχολές, όπως λέγονται, παρουσιάζουν τη γιόγκα, σαν μια ψυχοσωματική μέθοδο ευεξίας και αυτογνωσίας, επιστημονικού χαρακτήρα, πού δεν έχει καμία σχέση μαι θρησκευτικές αντιλήψεις. Δεν τους ενδιαφέρει, λένε, τι θεό πιστεύει ο καθένας. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; 'Ας ερευνήσουμε το θέμα. Πρώτα - πρώτα και μόνο η λέξη γιόγκα, πού προέρχεται από το σαν­σκριτ... περισσότερα »

Η επικεφαλής της Επισκοπικής Εκκλησίας δηλώνει ότι ο Απόστολος Παύλος ήταν «φανατικός» και ότι οι «γάμοι» των ομοφυλοφίλων οδηγούν στη Βασιλεία του Θεού

Ο Απόστολος Παύλος είναι ένας «φανατικός» κατά την επικεφαλής της Επισκοπικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ *Katharine Jefferts Schori*. Η Katharine Jefferts Schori είναι η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της αμερικανικής επισκοπικής εκκλησίας και η πρώτη γυναίκα που εξελέγη προκαθήμενος της Αγγλικανικής Κοινωνίας. Μιλώντας στη Βενεζουέλα, η Katharine Jefferts Schori κατήγγειλε τον Απόστολο Παύλο! *Επιτέθηκε στον απ. Παύλο ως υπερασπιστή της δουλείας* (!) και ενάντιο της ομοφυλοφιλίας. Κατά την άποψή της οί ομοφυλόφιλοι είναι σάν τούς αγγέλου, ούτε αρσενικοί ούτε θηλυκοί ...


Ο Σατανισμός στην Eλλάδα

*Ο Σατανισμός στην Eλλάδα* του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου, δασκάλου– συγγραφέα *ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:* Στο βιβλίο του γνωστού αντιαιρετικού συγγραφέα, πατρός Αντ. Αλεβιζόπουλου, διαβάζουμε τη συνέντευξη ενός πρώην Σατανιστή. Από εκεί μεταξύ άλλων μαθαίνουμε ότι για να αλιεύσουν νέες ψυχές οι κεφαλές των σατανιστών υπόσχωνται πλούτη και δόξα. Κατά το νεαρό αυτό, διάφορες σχολές γιόγκα, φθάνουν τους μυημένους στο σημείο του υπνωτισμού, κι από εκεί σιγά σιγά ξεκινά το αποκρυφιστικό “ταξίδι”. Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο γνωστές σατανικές ομάδες- τάγματα: “του Ναού της Ανατολής” και “τού Ήλιου”


( τονίζονται μέ κόκκινο, οί πιό γνωστές στήν Ελλάδα ) 
1. Αδελφότητα Παιδικού Ευαγγελισμού
2. ΑΜG – Προωθώντας τις Διακονίες του Ευαγγελίου
3. Ανώνυμοι Χριστιανοί
4. Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής
5. Αποστολική Εκκλησία του Θεού
6. Αποστολική Εκκλησία του Χριστού
7. Αποστολική Χριστιανική Εκκλησία
8. Αρχέγονη Ορθόδοξη Εκκλησία
9. Βιβλική Εταιρεία -- Λόγος Ζωντανός
10. Βιβλικό Μήνυμα
11. Βιβλικός Κύκλος
12. Βιβλικός Σύνδεσμος
13. Γυναικεία Αδελφότητα AGLOW...
14. Διακονίες του Ευαγγελίου ο Φάρος
15. Διεθνές Ιεραποστολικό Κέντρο
16. Διεθνής Αδελφότης Επαγγελματιών του Πλήρους Ευαγγελίου
17. Διεθνής Εκκλησία του Τετραγωνικού Ευαγγελίου
18. Εικονογραφημένη Διεθνής Φιλολογία
19. Εκκλησία Ευαγγελιστών ( Ρωσσελιστές )
20. Εκκλησία του Θεού / Anderson
21. Εκκλησία του Θεού / Κλήβελαντ
22. Εκκλησία του Θεού της Πεντηκοστής
23. Εκκλησία του Θεού της Προφητείας
24. Εκκλησία του Θεού του Πλήρους Ευαγγελίου
25. Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών (Μορμόνοι)
26. Εκκλησία του Χριστού
27. Εκκλησία των Αδελφών
28. Εκκλησία των Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας
29. Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής ( Πεντηκοστιανοί )
30. Ελευθέρα Ευαγγελική Εκκλησία (Ευαγγελικοί ) 
31. Ελληνική Εκκλησία Αποστολικής Πίστεως
32. Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση (ΕΙΕ)
33. Ελληνική Κίνηση Πνευματικής Αναγέννησης (ΕΚΠΑ)
34. Ελληνικό Κέντρο της Βίβλου (ΕΚΒ)
35. Επιχείρηση Κινητοποίηση (ΟΜ)
36. Ερευνάτε τας Γραφάς – Ιεραποστολή
37. Εταιρεία Βιβλικών Σπουδών
38. Ζωντανή Μαρτυρία
39. Η Αποκαταλλαγή των Πάντων
40. Η Εκκλησία του Χριστού
41. Η Κίνηση Μαραναθά (ΜCΜ)
42. Η Κίνηση Φιλαδελφείας
43. Η Μάχαιρα του Πνεύματος
44. Ινστιτούτο " Πρός Εμμαούς "
45. Κίνηση για τη Χριστιανική διαπαιδαγώγηση του παιδιού
46. Κίνηση Unity
47. Κοινωνία Μαθητών του Χριστού
48. Λόγοι Ζωής
49. Μάρτυρες του Ιεχωβά
50. Μελετητές της Βίβλου
51. Νεοαποστολική Εκκλησία
52. Νεολαία με Αποστολή
53. Ομάδα Εργασίας Χριστιανών Εκδοτών (ΑCP)
54. Ορθόδοξη Πίστη ( διακοπή λειτουργίας )
55. Ο Χριστός για τα Έθνη
56. Παγκόσμια Εκκλησία του Θεού
57. Πανελλήνια Αδελφότητα Χριστιανική Αναμόρφωση (ΠΑΧΑ)
58. Πανελλήνια Ιεραποστολή Συμπαράστασης (ΠΙΣ)
59. Πανεπιστημιακός Βιβλικός Σύνδεσμος
60. Πνευματικό Κέντρο Επιστημόνων και Φοιτητών
61. Reinhard Bonnke
62. Σύναξη του Θεού (Assemblies of God)
63. Σταυροφορία Παγκοσμίου Λογοτεχνίας
64. Σταυροφορία Χριστιανικής Λογοτεχνίας (CLC)
65. Σταυροφορία Χριστιανικού Εντύπου (ΣΧΕ)
66. Ανέσπερο Φώς ( πρώην "Τα Καλά Νέα " )
67. Το Ευαγγέλιο σε κάθε Σπίτι
68. Χριστάδελφοι
69. Χριστιανική Αλήθεια
70. Χριστιανική Επιστήμη
71. Χριστιανική Κίνηση Αγάπης (ΧΚΑ)
72. Χριστιανική Παραγωγή Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (CMP)
73. Χριστιανικό Κέντρο Σταυροδρόμι
74. Χριστιανοί


75. Χριστιανική Εκκλησία της Νέας Πεντηκοστής
76.  Ευαγγελική Εκκλησία Νέα Ζωή
77.  Πανελλήνιος Ευαγγελικός Σύνδεσμος
78.  Χριστιανική Κίνηση Αγάπης
(Από τα επίσημα κείμενα της Συνδιασκέψεως) 
Σημείωση:  Στους τίτλους αυτούς πρέπει να προστεθούν και τίτλοι νεωτέρων ομάδων ( 75 - 78 ). 
Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε το βιβλίο του π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου «Εγχειρίδιο αιρέσεων και παραχριστιανικών ομάδων.


  ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΞΩΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ -- sectes ( σέκτες ) 

1. Aarti (Babaji)
2. A W R (Μούν)
3. Agapi - Centre Scopelos
4. Αγγελιοφόροι του Φωτός
5. Αγιουρβέντα (γκουρού Μαχαρίσι)
6. Agni Yoga Society
7. Advanced Organization Saint Hill for Europe and Africa (Σαηεντόλοτζυ)
8. Αδελφότης Εσσαίων
9. Αδελφότης Μύριαμ
10. Αδελφότης τού Σταυρού καί Αστεριού Brotherhood of the Cross and Star- (Κύπρος)
11. Αδελφότητα τού Κρόνου - Orlo Saturni
12. Αδελφότητα του Λευκού Χιτώνα (Osho Rajneesh)
13. Αδελφότητα του Ram
14. Aeroterra Retreats
15. Αθηναίων Εταιρεία γιά τήν Επιστήμη καί τήν Ανάπτυξη τού Ανθρώπου
16. Αιώνιος Ηνίοχος
17. Academy for Fortune Science (Babaji)
18. Ακαδημία Εσωτερικών Μελετών
19. Ακαδημία Ράτζ Γιόγκα (Μαχαράτζι)
20. Aquarious SA
21. Aldebaran
22. Alkaest
23. Αμερικανική Διεθνής Εταιρεία Ρέικι
24. AMORC (Ροδόσταυροι)
25. Ανάντα Μάργκα
26. Ανθρωπιστικό Κέντρο Άμεσης Επικοινωνίας (Silo)
27. Ανθρωπιστικό Κίνημα (Silo)
28. Ανθρωποσοφία (τού Rudolf Steiner)
29. Ανωτάτη Εποχή Προβλέψεων Σωμάτων ο Πύθιος Απόλλων (Πίτ Παπαδάτος)
30. Auroville International (Αουροβίλ)
31. Applied Scholastics (Σαηεντόλοτζυ)
32. Αποστολή Θείου Φωτός (Μαχαράτζι)
33. Arica Institut Inc
34. Αριθμολογία
35. Arcana Center ΕΠΕ
36. Αρχαία Ροδοσταυρική Αδελφότητα
37. Association Zen international
38. Association for Better Living and Education (Σαηεντόλοτζυ - Ρωσία)
39. Astral
40. Astrolinea
41. Αστρολογία
42. Astrologia Nova
43. Athena Karma Vajradhara Ling and Oracle 'Sangwa Rikma' (βουδιστές)
44. Ahmadiya
45. Babaji Center
46. Bawa Muhaiyadden Fellowship
47. Bada Ram Dass
48. Βιβλιοπωλείο Εσωτερισμού Κάρμα
49. W M C (Μούν - Παγκόσμια Συνέδρια Μέσων Ενημέρωσης)
50. Body Control Center (Νέα Εποχή)
51. World Institut of Scientology Enterprise - WISE (Παγκόσμιο Ινστ. Επιχειρήσεων )
52. "Vitality" Ενεργειακές-Εναλλακτικές θεραπείες
53. Vipassana Meditation
54. World Mission (Παιδιά του Θεού)
55. Brahma Kumaris
56. Βρετανικό Κέντρο Αυτοσυγκέντρωσης ΡΑΪ ΑΝΑΝΑΔΑ
57. Bubications Organizations (Σαηεντόλοτζυ)
58. White Eagle Lodge
59. Γαλλο-Αμερικανικό Ινστιτούτο Μεταφυσικής (Ακαδημία Εσωτεριστικών Μελετών)
60. Γιαμαγκίσι Αγροτική ΕΠΕ
61. Γκόν-Πό Τσάκ (βουδιστές)
62. Γνωστική Αποστολική Ροδοσταυρική Εκκλησία
63. Γνωστικός Σύλλογος Ανθρωπολογικών καί Επιστημονικών Μελετών
64. Δίαυλος
65. Golden Flower Tai Chi Association
66. Διεθνές Άστρο-βιορυθμικό Κέντρο ΟΜ ΕΠΕ
67. Διεθνές Κέντρο Εσωτερικού Χριστιανισμού (Δόριζας)
68. Διεθνές Κολέγιο Εσωτερικών Σπουδών
69. Διεθνής Ένωση γιά τήν Συνείδηση του Κρίσνα (ISKCON)
70. Διεθνής Εταιρεία Διαλογισμού (γκουρού Μαχαρίσι)
71. Διεθνής Εταιρεία Reiki
72. Διεθνής Κύκλος Πολιτιστικών καί Πνευματικών Ερευνών (CIRCES)
73. Διεθνής Σύλλογος Προστασίας του Περιβάλλοντος της Ελλάδος (βουδιστές)
74. Διεθνής Σχολή του Χρυσού Ροδοσταύρου
75. ΔΙΟΔΟΣ Κέντρο Πολιτισμού καί Αναζήτησης
76. Εγώ Ειμί - Κίνηση (I am)
77. Ecclesia Gnostica Apostolica Universalis
78. Εκκλησία της Σαηεντόλοτζυ (Scientology Church)
79. Εκκλησία της Σατανιστικής απελευθέρωσης
80. Εκκλησία της Σατανιστικής Αδελφότητας
81. Εκκλησία του Σατανά
82. Εκκλησία της τελευταίας Διαθήκης (Bessarion) - (Tserkov Poslednego Zaveta) Ρωσία
83. Ελληνική Βουδιστική Εταιρεία
84. Ελληνική Εταιρεία Έρευνας Μεταφυσικής Επιστήμης, Φιλοσοφίας
85. Ελληνική Οργάνωση Γυναικών γιά τήν Παγκόσμια Ειρήνη (Μούν)
86. Ελληνική Πυθαγόρεια Φιλοσοφική Εταιρεία
87. Ελληνική Ραελική Εταιρεία
88. Ελληνική Φλόγα
89. Ελληνικό Κέντρο Προώθησης Τεχνολογίας Μαχαρίσι του Ενοπ. Πεδίου (Μαχαρίσι)
90. Ελληνικό Κέντρο Εσωτερικού Χριστιανισμού (Δόριζας)
91. Ελληνικόν Ειδύλλιον (Σελιανίτικα Αιγίου)
92. Ελληνικός Σύλλογος Γιόγκα
93. Ελληνικός Φιλοσοφικός Σύλλογος (γκουρού Μαχαράτζι)
94. Ελληνοϊνδικός Φιλοσοφικός Σύνδεσμος (γκουρού Σάι Μπάμπα)
95. Ενανθρωπότητα Πνευματικό Ησυχαστήριο (Ακρογιάλι Αβίας, Χάρη Βακάλ)
96. Ένωση Γιόγκα Ηλίανθος
97. Ένωση Ελλήνων Εσωτεριστών
98. Ένωση Ερευνητών Μεταφυσικών Φαινομένων με Μέντιουμ "Ο Άγιος Νεκτάριος"
99. Ενωτική Εκκλησία τού Μούν
100. Εξαίσιος Τρόπος - Πολιτιστικός Σύλλογος (Emin Approach)
101. Extra Sensory Perception Society
102. Επαναστατική Σχολή Υπερβατικής Σοφίας
103. Επιστήμη της Πνευματικότητας (Sawan - Kirpal publications)
104. Επιταγή του Black Ram
105. Επιτροπή Ρούμι Ελλάδος (Τάκις 'Αλεξίου)
106. Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας Ράιτ
107. Έργο Διάσωσης του Ιησού Χριστού (G.Wittek)
108. Ερμητικό Τάγμα Χρυσής Αυγής
109. Εσσαϊκή Αδελφότητα
110. Εταιρεία Αρχαιοελληνικών Μελετών "Διιπετές" ( νεοειδωλολάτρες)
111. Εταιρεία Εσωτεριστικών Μελετών "Ώρος" --- Μονάδα υπηρεσίας καλής θέλησης
112. Εταιρεία Παγκόσμιας Ενοποίησης (του Μούν)
113. Εταιρεία "ΠΝΟΗ : Νέοι Τρόποι Ζωής"
114. Εταιρεία Φιλοσοφικών Μελετών Αλίκη Μπέιλη
115. Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών (Α. Τανάγρα)
116. "ΗΛΙΟΝ ΦΩΣ" (του Παναγιώτη Τουλιάτου)
117. Ηλιοχόος (Τσαγκαράδα Πηλίου, Κύπρος)
118. Η Οικογένεια (Παιδιά του Θεού)
119. Η Ομάδα (Παιδιά του Θεού)
120. Θεοσοφική Εταιρεία
121. Θιβετανικό Κέντρο Αυτοσυγκέντρωσης
122. Θιβετανικό Κέντρο "Καρούνα" (στο Μόλυβο Λέσβου)
123. Θιβετανικός Βουδισμός Κουζάνα-Ντορόζ
124. I am -Bridge to Freedom
125. Ιάμβλιχος- Κίνηση Δημιουργικής Σκέψης
126. Ίδρυμα γιά τήν Διατήρηση της Μαχαγιάνα Παράδοσης (βουδιστές)
127. Ίδρυμα Γκουρτζίεφ ( Φαινόμενο Geller )
128. Ίδρυμα Εντγκαρ Κέυση
129. Ίδρυμα Roerich (Fond Rerikha) - Ρωσία
130. Ιεραποστολική Εργασία (Παιδιά του Θεού)
131. ICUS (Μούν-Διεθνής Συνδιάσκεψη γιά τήν Ενότητα των Επιστημών)
132. Illium Center of light
133. Insight
134. International Association of Scientologists (Σαηεντόλοτζυ)
135. Ινστιτούτο Ανθρωπολογικών Ερευνών Πυθαγόρας (Νέα Ακρόπολη)
136. Ινστιτούτο Διαθρησκευτικής Εκπαίδευσης (Μούν)
137. Ινστιτούτο Εναλλακτικών Σπουδών (Institut Voor Alternatieve)
138. Ινστιτούτο Εξέλιξης του Ανθρώπου
139. Ινστιτούτο Έρευνας γιά Διεύρυνση της Συνείδησης (H. J. Ament)
140. Ινστιτούτο Ερευνών των Ανθρωπίνων Δυνατοτήτων (EMIN Formed)
141. Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επιστήμης Βιοενεργητικής - Πανεπιστήμιο ρίγια Γιόγκα
142. Ινστιτούτο Μελετών γιά τον Άνθρωπο
143. Ινστιτούτο Μερκούριο (Νέα 'Ακρόπολη)
144. Ινστιτούτο Παραδοσιακής Αστρολογίας
145. Ινστιτούτο Παραψυχολογίας Αθηνών (Γ. Βουλούκου)
146. Ινστιτούτο Σπουδών Μαχαγιάνα (Βουδιστές)
147. Ινστιτούτο Φιλοσοφίας Διανοητών Ελλάδος (Σαηεντόλοτζυ)
148. IOWC (Μούν-Διεθνής Σταυροφορία γιά Ενοποιημένο Κόσμο)
149. Ιππότες του Χρυσού Λωτού
150. IRF (Μούν-Διεθνές Ίδρυμα Θρησκειών)
151. IRFWP (Μούν-Διαθρησκευτική Ομοσπονδία γιά τήν Παγκόσμια Ειρήνη)
152. ISC(Μούν-Διεθνές Συμβούλιο Ασφαλείας)
153. Ishi To-Ken
154. I Help (Σαηεντόλοτζυ)
155. Καθολική Γνωστική Εκκλησία
156. Καλλιτεχνικό Εργαστήρι (Νέα Ακρόπολη)
157. Karma Berchen Ling (Ορεινή Κορινθία-Κέντρο Θιβετανικών Σπουδών)
158. Karma Drubcin Cho Khorling (βουδιστές)
159. Karma Rick Drol Ling
160. CARP (του Μούν, Collegiate Association for the Research of Principles)
161. Karuna (Μόλυβος Λέσβου)
162. CAUSA International (Μούν)
163. "Καφέ Σχολειό" (του Κώστα Φωτεινού)
164. CWR (Μούν-Συμβούλιο γιά τις Θρησκεrες του Κόσμου)
165. Κέντρο Aeroterra
166. Κέντρο Ανάντα Μάργκα
167. Κέντρο Ανθρωπιστικής καί Νεοραϊχικής Ψυχολογίας-Ψυχοθεραπείας
168. Κέντρο "Αρμονική Ζωή"
169. Κέντρο Αστρολογικών Ερευνών Ελλάδος
170. Κέντρο Aum - Πνευματικό Κέντρο Aum (Κέντρο ΟΜ, Κέντρο Εσωτερικής Αναζήτησης Aum-γκουρού Sri Chinmoy)
171. Κέντρο γιά τήν Αρμονική Ανάπτυξη του Ανθρώπου "3Α"
172. Κέντρο γιά Χαλάρωση καί Συνείδηση (γκουρού Ραζνίς)
173. Κέντρο Γιόγκα Αθηνών (του γκουρού Σατυανάντα)
174. Κέντρο Γιόγκα Λωτός
175. Κέντρο Γκουρτζίεφ - Ουσπένσκι
176. Κέντρο Γνωστικής Ανθρωπολογίας
177. Κέντρο Διαισθητικής Πρακτικής καί Σωματικής Ανάπλασης (Ανάντα μάργκα)
178. Κέντρο Διαλογισμού του Οσσο
179. Κέντρο Διάσπασης
180. Κέντρο Δύναμης της Σκέψης
181. Κέντρο Ελευθέρων Φιλοσοφικών Ερευνών-Μελετών (Κ.Ε.Φ.Ε.Μ.)
182. Κέντρο Επιστημονικής Αστρολογίας (Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας-Ράιτ Κέντρο Αθηνών, International School of Astrology AFA ffiliate)
183. Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας των Πνευματικών Φαινομένων, Η Χρυσή Ατραπός
184. Κέντρο Ερευνών Μεταφυσικών Φαινομένων
185. Κέντρο Εσωτερικών Θεωρήσεων "Ένδον" (Κρήτη)
186. Κέντρο Εφηρμοσμένης Φιλοσοφίας Ελλάδος-ΚΕΦΕ (Σαηεντόλοτζυ)
187. Κέντρο Ζωής καί Έμπνευσης
188. Κέντρο τής Θεοτόκου (Bogorodischny Tsentr) - Ρωσία
189. Κέντρο Θιβετιανής Φιλοσοφίας καί Διαλογισμού (βουδιστές)
190. Κέντρο Θιβετιανού Διαλογισμού
191. Κέντρο Θιβετανικών Σπουδών καί Διαλογισμού (Karma Drub Cho Khor ing)
192. Κέντρο Καργκυούπα (βουδιστές)
193. Κέντρο Κοινωνικής Προνοίας (τού γκουρού Σατυανάντα)
194. Κέντρο Μάντιραμ
195. Κέντρο Μεταφυσικής Ενημέρωσης
196. Κέντρο Μεταφυσικής Ossiris-Isis (Κέντρο Παραψυχολογίας-Μεταφυσικής "Osirissis")
197. Κέντρο Μεταφυσικών Ερευνών "Γενικός καί Χριστιανικός Εσωτερισμός"
198. Κέντρο Νυίμαπα ( βουδιστές)
199. Κέντρο Παραψυχολογικών Ερευνών ΔΕΚ ΕΠΕ
200. Κέντρο Ποίησης καί Σοφίας
201. Κέντρο Σαχάτζα Γιόγκα
202. Κέντρο Σωματικής καί Πνευματικής Άσκησης Θεραπευτικό ΤΑΟ (Greek Healing Tao Center)
203. Κέντρο Σωματικής, Συναισθηματικής, Πνευματικής Εναρμόνισης "Τό μήλον της Έριδος"
204. Κέντρο Σπουδών Γνωστικής Ανθρωπολογίας
205. Κέντρο Τρίχρονης Απομόνωσης - Κάρμα Ρίκ Ντρόλ Λίνγκ (βουδιστές) Κέντρο Πρακτικής Φιλοσοφίας καί Ψυχολογίας)

206. Κέντρο Ψυχικών Ερευνών
207. Κέντρο Ψυχολογίας καί Μεταφυσικής
208. Centuries Soft Ware (Aστρολογικά προγράμματα)
209. Κίνηση Δημιουργικής Σκέψης ( Iάμβλιχος)
210. Κίνηση Πνευματικής Αναγέννησης (τού γκουρού Μαχαρίσι)
211. Κίνηση Unity
212. Κιρπάλ Λάιτ Σάτσανγκ (ή Φιλοσοφικός Σύνδεσμος)
213. Kirpal Ruhani Satsang
214. Citizens Commission on Human Rights Groups (Σαηεντόλοτζυ)
215. Club (Παιδιά τού Θεού)
216. Κοινότης Drogchen (βουδιστές)
217. Κοινότητα τής κοινής Πίστεως - Ρωσία
218. Κοινότητα Χριστιανών (Ανθρωποσοφία)
219. Κοινωνία τού Porfiry Ivanov (Obschestvo Porfiria Ivanova) - Ρωσία
220. Κόμμα τού Φυσικού Νόμου (γκουρού Μαχαρίσι)
221. Κορίτσια τού ΠΡΑΟΥΤ (Girls' PROUT)
222. Cosmic Patterns
223. Criminon (Σαηεντόλοτζυ)
224. Quartus (New Age)
225. Κύκλοι Έρευνας της Αληθείας
226. Κύκλος "Ελιφάς Λεβί"
227. Κύκλος Μελέτης Ραμακρίσνα-Βεδάντα
228. Κύκλος τού Δράκοντα
229. Κύκλος των Ένδων - Ερευνητές τής Αλήθειας (Στυλιανός Αττεσλής - Κύπρος)
230. Κυρίαρχο Μυητικό Τάγμα τού Ναού
231. Christian Children's Mission (Παιδιά τού Θεού)
232. Λευκή Αδελφότης (Yusmalos) (Beloye Bratstvo) - Ρωσία
233. Little Augle Ballet (Μούν)
234. Life Eternal Trust
235. Λόγος (τού Μούν)
236. Locus 7
237. Lucis Trust
238. "Μάλλικα" Κέντρο Διαλογισμού τού Osho (Osho Rajneesh)
239. Μασονία-Τεκτονισμός (διάφοροι τύποι, στοές, τάγματα, σχολές)
240. Μαύρος Οιωνός (The Black Omen)
241. Μεγάλη Εθνική Εκκλησία των 'Ελλήνων ( νεοειδωλολάτρες)
242. Μεταφυσική Αδελφότης Πνευματικής Τελειώσεως (Γ. Βασιλείου)
243. Μεταφυσική Ακαδημία τής Αιτίας καί του Αποτελέσματος
244. Μονοπάτι τής Ευτυχίας (Ανάντα Μάργκα)
245. Μπακτιβεντάντα ΕΠΕ (Χάρε Κρίσνα)
246. Μπαχάι-Θρησκεία
247. Μυθολογικό Κέντρο "Τρισήλιον" (Agni Yoga Society)
248. Μυρινούντα (Αρμονική Ζωή)
249. Ναός τού Ηλίου ( France )
250. Ναός τού Σέτ-Temple of Set
251. Narconon (Σαηεντόλοτζυ - Ρωσίας)
252. Νέα Ακρόπολη
253. "Νέα 'Εποχή"
254. Νέας Ανθρωπότητας Κέντρο (τού Χάρη Βακάλ)
255. Νέας Ανθρωπότητας Όμιλος (τού Χάρη Βακάλ)
256. New Era Publications International (Μούν-Νέα Οικουμενική Εταιρεία Ερεύνης) (Σαηεντόλοτζυ - Μόσχα)

257. Νεο-ανθρωπιστικό Κέντρο (Ανάντα Μάργκα)
258. Νέος Όμιλος Εξυπηρετητών τού Κόσμου
259. Νεο-παγανιστικές ομάδες (Russian Cosmism) (Neo-yazychestvo, Russkii Kosmism) - Ρωσία
260. Νιτσίρεν Σόσου
261. Ντο-Ναγκ Ζούνγκ-Τζούγκ Λίνγκ (βουδιστές)
262. Οι Κύριοι των Δακτυλιδιών (Gospodari Prstenova) - Σερβία
263. Οικογένεια ( τού Μώ)
264. Οικογένεια Αγάπης (τού Μώ)
265. Οικουμενική Εκκλησία (τού Μούν)
266. Οικουμενική Ζωή (τής G. Wittek)
267. Οικουμενική καί Θριαμβεύουσα Εκκλησία
268. Οικουμενική Ρωσική Μαριανική Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία - (The Ecumenical Russian Marian Orthodox - Catholic Church ) - Ρωσία

269. Ομάδα Εσωτερικών Μελετών τού Τάγματος των Ιπποτών τού Ναού
270. Ομάδα Διαβίβασης Ενεργειών
271. Ομάδες Εσωτερικής Εργασίας (Ατζακα)
272. Ομακόειο Αθηνών
273. Ομάς Σατσιτανάντα
274. Όμιλος Βιολογίας-Ενέργειας Γιόγκα
275. Όμιλος Εξυπηρετητών
276. Όμιλος Εργατών Εσωτερισμού ΦΑΕΘΩΝ
277. Όμιλος Ερευνών, Μελετών καί προστασίας τού 'Ανθρώπου καί του Περιβάλλοντος (Γαία Αειφόρος)
278. Όμιλος Μελετών
279. Όμιλος "Πυθαγόρας Πλάτων"
280. Όμιλος Υπηρεσίας
281. Ομοσπονδία Μεταφυσικών Σωματείων Ελλάδος
282. Ομοσπονδία των Γυναικών γιά τήν Παγκόσμια Ειρήνη (Μούν)
283. Omoto Kyo
284. Οντολογικές Προπονήσεις (Hannes School)
285. Orden Fiat Lux (Uriella Bert Schinger)
286. Ορθόδοξη Σατανιστική Εκκλησία τού τυπικού (Nethilum Rite)
287. OSC (Μούν - σταυροφορία γιά τον Xναν κόσμο)
288. Office of Special Affairs (Σαηεντόλοτζυ)
289. Ουράνιο Τόξο (Εκδόσεις βιβλίων τού Osho Rajneesh)
290. Παγκόσμια Καλή Θέληση
291. Παγκόσμια Λευκή 'Αδελφότητα (Αιβανχόφ)
292. Παγκόσμια Συνεργασία γιά έναν Καλύτερο Κόσμο (Brahma Kumaris)
293. Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ
294. Παγκόσμιο Πνευματικό Πανεπιστήμιο Brahma Kumaris
295. Παιδιά του Θεού (του Μώ)
296. Πανελλήνια Ένωση Γνωστικών Σπουδών γιά τήν Έρευνα τού Ανθρώπου
297. Πανελλήνια Επαγγελματική Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών και Αστρολογίας
298. Πανελλήνια Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής
299. Πανελλήνιο Επιστημονικό Κέντρο Μεταφυσικής, Πνευματισμού και Αστρολογίας
300. Πανελλήνιο Κέντρο Γνωστικών Σπουδών
301. Πανελλήνιο Κέντρο Διαλογισμού (Brahma Kumaris)
302. Πανελλήνιος Σύνδεσμος γιά καλύτερη Ζωή καί Εκπαίδευση
303. Πανελλήνιο Σωματείο Ψυχικών Ερευνών καί Τηλεπάθειας "Άπω Ανατολή"
304. Πανεπιστήμιο MIU (γκουρού Μαχαρίσι)
305. Παραψυχοκοινωνιολογική Εταιρεία
306. Πνευματικό Κέντρο Αρμονική Ζωή
307. Πνευματικό Κέντρο Brahma Kumari
308. Πνευματικό Κέντρο "Μήλον τής Έριδος"
309. Πνευματικός Όμιλος Αθηνών "Το θείο φως"
310. Πνευματιστικός Όμιλος Αθηνών
311. ΠΝΟΗ-Νέοι Τρόποι Ζωής
312. Πολιτιστικός και Καλλιτεχνικός Σύλλογος Mokiti Okada
313. Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός Νέα Ακρόπολη
314. Πρακτική Φιλοσοφία (Κύπρος)
315. Πρόσκληση για Ζωή
316. Proutist Universal (Ανάντα Μάργκα)
317. "Ράμνος" Όμιλος Εσωτερικής Αναγνώρισης και Υπηρεσίας
318. Ράντα Σουάμι Σάντσανγκ Μπέας Ελλάδος
319. Rennaissance Universale (Ανάντα Μάργκα)
320. Religious Technology Center (Σαηεντόλοτζυ)
321. Rissho-Kosei-Kai
322. Ροδοσταυρική Εταιρεία
323. Ροδοσταυρικό Τάγμα AMORC
324. Ρουχανί Σάτζαγκ Γιόγκα
325. RYS (Μούν-θρησκευτική υπηρεσία νεότητος)
326. Saint Germain Foundation (Εγώ Ειμί-Κίνηση)
327. Sagitarius-Κέντρο Νοητικής και Σωματικής Εξάσκησης
328. Σαρακήνειον Ίδρυμα Συμπαράστασης
329. Σαρακήνειο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα
330. Satyananda Yoga Center
331. Σατυανάντασραμ Ελλάδας
332. Σάτυα Σαι Μπάμπα-Κίνηση
333. Self-Realization Fellowship (SRF-του γκουρού Παραμαχάνσα Γιογκανάντα)
334. Σεμινάρια Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας "Κυβερνητική του Νου" (Κύπρος)
335. Σεμινάρια Νους και Σώμα
336. Σεμινάριο "τα τρία σημεία" (Δώρα Μορφίτου, Κύπρος)
337. Σεμινάριο τής Αποκάλυψης (Κύπρος)
338. Σηννανώι Σοσσυόρ
339. Sidha Yoga (Muktananda)
340. Silva Mind Control
341. Scientology Missions (Αθήνα, Κολωνός, Σόφια - Harghita, Ρουμανίας -Briask,Kagalyn, Μόσχα - st. Peterlurg, Tver, Volgograd, Ρωσίας - Harkov Ουκρανίας -Koper, Σλοβενίας)
342. Soka Gakkai (βουδιστική αίρεση)
343. Σοροπτιμίστριες
344. Σουλεϊμάν Μορσέντ (Συρία)
345. Σουμπούντ (Subud)
346. Σουφανία (Χαρισματική - Δαμασκός, Συρία)
347. Sri Vaisnaba Society
348. Στέκι τής Γειτονιάς (Silo)
349. Success Dynamics-Η Δυναμική τής Επιτυχίας (Α. Καλογήρου)
350. Σύλλογος Αποφοίτων Ελέγχου του Νου
351. Σύλλογος Γνωστικής Ανθρωπολογίας καί Επιστήμης
352. Σύλλογος Επιστημονικής Μελέτης Φιλοσοφικών καί Μεταφυσικών Θεμάτων (Radha Suami)
353. Σύλλογος Θιβετανικών Μελετών (Karma Drub Gin Chor Ling) (βουδιστές)
354. Σύλλογος Προσκυνητών Ακτίστου Φωτός "Άγιος Πατάπιος" (Ομακόειον)
355. Σύλλογος Σρί Ουρομπίντο
356. Συμβουλευτικό Κέντρο Έρις (Γ. Βασιλείου)
357. Summit Council of World Peace (Μούν - συμβούλιο κορυφής γιά την παγκόσμια ειρήνη)
358. Συνομοσπονδία Μεταφυσικών Σωματείων
359. Συνομοσπονδία Μεταφυσικών Σωματείων καί Σωματείων Φυσικής Υγιεινής "Αθήναιον"
360. Share International Foundation (Ελληνικό περιοδικό : Η Aνάδυση)
361. Σχολεία Βάλντορφ (Ανθρωποσοφία)
362. Σχολή Αρκέην
363. Σχολή Ζέν-Σιατσού (γκουρού Ραζνίς)
364. Σχολή Νέας Εσωτερικής Σοφίας (Χάρης Βακάλ)
365. Σχολή Tai-Chi
366. Σχολή Φιλοσοφίας τού Όντος
367. Σωματείο γιά τήν Προϋπόθεση τού Φυσικού καί Ανώδυνου Τοκετού (γκουρού Ραζνίς)
368. Τάγμα Αγίου Γεωργίου
369. Τάγμα Αγίου 'Ιωάννου
370. Τάγμα Αργυρού Αστέρα
371. Τάγμα Εκλεκτών Ιερέων τού Σύμπαντος
372. Τάγμα Ερμού τού Τρισμέγιστου
373. Τάγμα Κριναετών Εωνική Εταιρεία
374. Τάγμα Ραμακρίσνα
375. Τάγμα τής Κίρκης, τού Αίματος τού Σκύλου
376. Τάγμα τής Νεκροκεφαλής καί των Οστών
377. Τάγμα τού Αγίου Δισκοπότηρου
378. Τάγμα τού Κρίνου καί τού Αετού (τρεις διαφορετικές ομάδες με το ίδιο όνομα)
379. Τάγμα τού Κρόνου-Ordo Saturni
380. Τάγμα τού Λευκού Κρίνου
381. Τάγμα τού Ναού
382. Τάγμα τού Ναού τής Ανατολής (ΟΤΟ)
383. Τάγμα τού Ναού τού Ηλίου-Temple of the Sun
384. Τάγμα των Πτωχών Ιπποτών τού Χριστού
385. Τάγμα των Σούφι στη Δύση
386. Τάγμα Thelema
387. Τάγμα Χρυσού Ρόδου
388. Τα θεμέλια γιά Ανώτερη Πνευματική Μάθηση (εσώτερη αδελφότητα των Αναληφθέντων Δασκάλων τής Σοφίας, Κόρινθος)
389. Tao Te Puh (γκουρού Ραζνίς)
390. Tara Center
391. Το Δέντρο (Κέντρο Άσκησης γιά τήν εναρμόνιση Σώματος, Νου και Ψυχής)
392. Το 20λεπτο Μυστικό (Φάνης Θεοφανίδης, Κύπρος)
393. Το Ενσόφιον τής Ενανθρωπότητος (τού Χάρη Βακάλ)
394. Το Κίνημα (Silo)
395. Tong il Company (Μούν-Εταιρεία Ένωσης τής Οικονομίας)
396. Το Φιλοσοφικόν (τού Θεοφάνη, Κύπρος)
397. The Way International
398. The Way for Happiness Foundation (Σαηεντόλοτζυ - Ρωσίας)
399. The International Cultural Foundation (Mun)
400. The Rosicrurian Fellowship
401. U-Man International- (Scientology)
402. U-Man Hellas-Σύμβουλοι Παραγωγικότητας (Scientology)
403. United Human Organisation bep (H.J.Ament)
404. Υπερβατικός Διαλογισμός (γκουρού Μαχαρίσι)
405. Family Service (Παιδιά τού Θεού)
406. Φαράχ-Κέντρο Τεχνών (Δ. Πιτιανούδη)
407. Fellowship of friends
408. Φίλοι τού Οσσο
409. Φιλοσοφική Ομάδα Σάι Μπάμπα
410. Φιλοσοφικό καί Μυθολογικό Κέντρο Ελλάδος ('Α. Ασημακόπουλου)
411. Φιλοσοφικό Κέντρο Αθηνά (Σαηεντόλοτζυ)
412. Φιλοσοφικό Κέντρο Νέα 'Ακρόπολη
413. Four P. Society
414. Freedom Magazine Offices (Σαηεντόλοτζυ)
415. Φυσιοθεραπευτικό Κέντρο Πρωτοποριακής Έρευνας Σέραπις ή Κέντρο Σέραπις (Νέα Ακρόπολη)
416. Haven' s Magic (Παιδιά τού Θεού)
417. Haidakhandi Spiritual Unity Center
418. Haidakhan Samaj
419. Haven's Love (Παιδιά τού Θεού)
420. Χριστιανική Επιστήμη (Christian Science)
421. Χρυσός τού Ήλιου
422. Ψυχολογική Σχολή τής Ράτζα Γιόγκα (Ομακόειο)

Οί παραπάνω  κατάλογοι  καταρτίστηκαν από την Ζ΄ Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και Παραθρησκείας (Αλίαρτος 20-26.9.1995).

«Οί κατάλογοι αυτοί καταρτίστηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα σε ειδική συνεδρία υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερωνύμου από την Ζ΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη της Αλιάρτου. Δεν υποδηλώνουν κανέναν συσχετισμό των ομάδων αυτών, που είναι μεταξύ τους, ως επί το πλείστον, εντελώς άσχετες. Δεν εκφράζουν ουδεμία κοινωνική ή άλλη μείωση των μελών τους. Δεν υποδηλώνουν μισαλλοδοξία ή διακρίσεις. 

Αντίθετα, αποτελούν καρπό ποιμαντικής φροντίδας για κάθε πολίτη, ο οποίος θα θελήσει να ενταχθεί σε μια από τις ομάδες αυτές, ώστε η επιλογή του να είναι συνειδητή και ελεύθερη. Αποδεικνύει, ακόμη, την αγάπη και την στοργή των ποιμένων της Εκκλησίας, που συνήλθαν στην Αλίαρτο, προς τους αδελφούς εκείνους, οι οποίοι εντάχθησαν σ’ αυτές τις ομάδες, χωρίς να έχουν την πρόθεση να εγκαταλείψουν ή να νοθεύσουν το περιεχόμενο της πίστεώς τους και το Ορθόδοξο φρόνημά τους. 
Εάν οι νεοφανείς αιρέσεις και παραθρησκευτικές ομάδες απεκάλυπταν το αληθινό τους πρόσωπο και δεν εμφανίζονταν με ποικίλα προσωπεία και με τον ισχυρισμό ότι είναι καί αυτοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι, τότε δέν θά χρειαζόταν καί αυτός ό κατάλογος ενημέρωσης"
Πηγή:
http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/commitees/heresies/heresies-0019.html


 Πρέπει όμως νά κάνουμε καί μία αναφορά γιά τὴν ἐγκαθίδρυση στὴν ἀνθρωπότητα τοῦ ἐφιαλτικοῦ παγκόσμιου ἀποκρυφιστικοῦ πλέγματος τῆς διαβόητης λεγομένης “Νέας Ἐποχῆς τοῦ Ὑδροχόου”, ἡ ὁποία εἰσήγαγε τὸν κόσμο στὴ χειρότερη πλάνη τῆς ἱστορίας του. Ἀποτέλεσμα αὐτοῦ ἡ ἐμφάνιση τὰ τελευταῖα χρόνια πολλῶν χιλιάδων αἱρέσεων καὶ κακοδοξιῶν, οἱ ὁποῖες καλύπτουν ὅλο τὸ φάσμα τοῦ ψεύδους καὶ τῆς ἀπάτης. Πολλὲς ἀπὸ αὐτές χαρακτηρίζονται ὡς καταστροφικές, διότι ἐπιδροῦν καταστροφικὰ στὰ πρόσωπα καὶ τὴν κοινωνία. Ὅπως σὲ ὅλο τὸν κόσμο ἔτσι καὶ στὴν Ἑλλάδα δραστηριοποιοῦνται ἑκατοντάδες ἢ καὶ χιλιάδες αἱρέσεις. Πολλὲς ἀπὸ αὐτὲς χαρακτηρίζονται ὡς καταστροφικές, ἐπειδὴ στὴ δράση τους καταγράφονται ἐγκληματικὲς ἐνέργειες καὶ ἀναφέρονται μὲ τὴ διεθνῆ ὀνομασία σέκτες.
Τὰ «δολώματά» τους
Μὲ τὸ πρόσχημα τῆς θρησκευτικῆς ἐλευθερίας, προσηλυτίζουν ἀνύποπτους συνανθρώπους μας καὶ τοὺς καθιστοῦν ἄβουλα ὄργανά τους. Μὲ δολώματα ὅπως “αὐτογνωσία”, “σωτηρία τοῦ κόσμου” καὶ “λύτρωση ἀπὸ ἐπερχόμενα δεινά”, πείθουν τὰ θύματά τους νὰ ἐγκαταλείψουν γονεῖς, συζύγους καὶ παιδιά, νὰ διακόπτουν τὶς σπουδές τους, νὰ παραιτοῦνται ἀπὸ τὴν ἐργασία τους, νὰ παραχωροῦν περιουσιακὰ στοιχεῖα στὴν ὀργάνωση καὶ ἀκόμα νὰ ἐργάζονται σκληρὰ σὲ αὐτὴ χωρὶς κανένα μισθό.
Πρόκειται γιά: Θρησκευτικὲς ὁ μάδες ὅπως οἱ Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ, οἱ Μορμόνοι, οἱ Ἀντβεντιστὲς τῆς Ἑβδόμης Ἡμέρας, οἱ Πεντηκοστιανοί, καὶ ἄλλοι. Πολλὲς γκουρουϊστικὲς ὁμάδες ἀνήκουν στὶς θρησκευτικὲς σέκτες, ὅπως ἡ ὀργάνωση Χάρε Κρίσνα, μὲ ναούς, βωμοὺς καὶ βραχμάνους ἱερεῖς.
Στὶς θρησκευτικὲς σέκτες θὰ μπορούσαμε νὰ ἐντάξουμε καὶ τὴν νεοειδωλολατρία, ἡ ὁποία ἐμφανίστηκε τελευταῖα στὸ προσκήνιο καὶ εὐθύνεται γιὰ μία ἄνευ προηγουμένου φονταμενταλιστικὴ τακτικὴ καὶ πρακτική.
Θεραπευτικὲς ὁμάδες, ὅπως εἶναι ἡ ὁμοιοπαθητική, ἡ ρεφλεξολογία, τὸ ρέϊκι, ὁ βελονισμός, κ.ἄ. μὲ ἀμφίβολα ἢ καὶ καταστρεπτικὰ ἀποτελέσματα.
Λατρεῖες αὐτογνωσίας
Πολιτικὲς λατρεῖες, ὅπως ἡ λεγομένη “Νέα Τάξη Πραγμάτων”. Φυσιολατρικὲς – Οἰκολογικὲς λατρεῖες, ὅπως ἡ λεγομένη WICCA, ἡ παγκόσμια θρησκεία τῶν μάγων καὶ τῶν μαγισσῶν, δημιούργημα τῶν διαβόητων μάγων G. Gardner καὶ Miriam Starhawk, τῆς ὁποίας βασικὴ πίστη εἶναι, ὅτι στὸ πρόσωπο τῆς “Μεγάλης Θεᾶς” λατρεύεται ἡ φύση.
Μεσσιανικὲς – ἐσχατολογικὲς λατρεῖες. Τέτοιοι σήμερα εἶναι οἱ Μυοὺγκ Μοῦν, Κρισναμούρτι, Χάρε Κρίσνα, Σαὶ Μπάμπα, Μαϊτρέγια, David Berg, Ἰμὰμ Μαχντί, Ντέηβιντ Κορές, Ἀούν Βεόρ, Μοριά, Σόκο Ἀσαχάρα, Σρὶ Σιηνμόϊ κ.λπ. στοὺς ὁποίους ἀποδίδεται λατρεία ὡς σαρκωμένων θεῶν, ὅπως ἡ διαβόητη Nirmala Devi Namah, ἡ ὁποία θεωρεῖται ὡς ἡ ἐνσάρκωση τοῦ “Ὑπερτάτου Ὄντος”! καὶ τέλος
Οἱ Πνευματιστικὲς– Σατανιστικὲς λατρεῖες
Ἡ τακτική, ποὺ ἀκολουθοῦν αὐτὲς οἱ σέκτες, ἔχει σκοπὸ τὴν ἀπόκρυψη τῶν πραγματικῶν τους σκοπῶν καὶ τὴν παραπλάνηση τοῦ ὑποψηφίου θύματός τους. Στὰ πλαίσια αὐτά:
— Αὐτοπροβάλλονται πολλὲς φορὲς ὡς φιλανθρωπικὲς ὀργανώσεις καὶ ἀσκοῦν παραπλανητικὰ κάποια κοινωφελῆ δραστηριότητα.
— Συχνὰ προσεταιρίζονται ἀνθρώπους ἐπώνυμους (ἐπιστήμονες, γιατρούς, δικηγόρους κ.ἄ.) οἱ ὁποῖοι ἀγνοοῦν τοὺς σκοποὺς καὶ τὰ κίνητρα τῶν ὁμάδων αὐτῶν.
— Ἐπιδιώκουν συνεργασία μὲ δημόσιους φορεῖς.
— Ὀργανώνουν ποικίλες ἐκδηλώσεις μὲ ἐλεύθερη συνήθως εἴσοδο, ὅπως σεμινάρια.
— Προσφέρουν δωρεὰν «ἀναλύσεις προσωπικότητας» μὲ ἐπιστημονικὸ δῆθεν κῦρος.
— Σφετερίζονται τίτλους, ποὺ ἀνήκουν σὲ ἐπιστημονικὰ ἱδρύματα.
— Ἰσχυρίζονται ψευδῶς ὅτι χορηγοῦν τίτλους σπουδῶν καὶ διπλώματα.
— Ἐπικαλοῦνται δῆθεν συνεργασία μὲ πανεπιστήμια καὶ διεθνεῖς ὀργανισμούς.
— Χρησιμοποιοῦν ἄλλες ὁμάδες, ποὺ δὲν φαίνονται σχετικές, ὅπως π.χ. σχολὲς πολεμικῶν τεχνῶν.
Παρερμηνεύουν τὴν Ἁγία Γραφή
— Παρερμηνεύουν χωρία τῆς Βίβλου καὶ δίνουν ἄλλο νόημα σὲ Χριστιανικοὺς ὅρους.
— Ὁ προσηλυτισμὸς γίνεται ὁπουδήποτε, στὸ δρόμο, στοὺς τόπους ἐργασίας, στὸ ταξί, στὸ σχολεῖο, στὸ φροντιστήριο, στὸ κομμωτήριο, στὴν παραλία, σὲ συναυλίες, στὰ τσάγια, σὲ κοινωνικὲς καὶ φιλανθρωπικὲς ἐκδηλώσεις κ.λπ.
— Ἀπευθύνονται κυρίως σὲ ἀνθρώπους, ποὺ ἔχουν προβλήματα, ὅπως ὑγείας, πένθους, ἀνεργίας καὶ βεβαίως ἐντοπίζουν ὅσους ρέπουν πρὸς τὸν μυστικισμό.
— Ὑπόσχονται εὔκολες καὶ σίγουρες λύσεις στὰ μεγάλα ἢ μικρὰ προβλήματα.
— Χρησιμοποιοῦν τὴ σύγχρονη τεχνολογία, ὅπως εἶναι ἡ τηλεόραση, τὸ ραδιόφωνο καὶ κυρίως τὸ διαδίκτυο γιὰ τὴ διάδοση τῶν δοξασιῶν τους καὶ τὴν προσέλκυση ὀπαδῶν.
Γιὰ τὸ λόγο αὐτὸ θὰ πρέπει νὰ προσέχουμε:
— Ἀγνώστους, ποὺ εἶναι πολὺ καὶ ἄνευ λόγου, φιλικοὶ μαζί μας
— Ἀνθρώπους ποὺ ἔχουν ἁπλουστευμένες λύσεις γιὰ δύσκολα προβλήματα
— Ὁποιονδήποτε προσφέρει δωρεὰν ἢ πολὺ φτηνὰ γεύματα καὶ διαλέξεις.
— Προσκλήσεις σὲ ἀπόμακρες τοποθεσίες γιὰ ἐργαστήρια κατὰ τὴ διάρκεια τοῦ Σαββατοκύριακου, τὰ ὁποῖα ἔχουν ἀόριστους στόχους.
— Ἀνθρώπους, ποὺ μᾶς πιέζουν νὰ κάνουμε κάτι, γιατί “καὶ ἄλλοι τὸ κάνουν” (π.χ. ἄσκηση γιόγκα).
— Μὴ Ξεχνᾶμε: Οἱ λατρεῖες ἐνδιαφέρονται γιά μᾶς, ὄχι γιατί μᾶς ἀγαποῦν ἢ θέλουν πραγματικὰ τὸ καλό μας, ἀλλὰ γιατί ἔχουν συμφέρον ἀπό μᾶς.
— Δὲν πρέπει νὰ ἐνδίδουμε στὴν περιέργειά μας.
Ὁδηγίες πρὸς τοὺς Γονεῖς
Καὶ τέλος ὁ ὁμιλητὴς προέτρεψε τοὺς γονεῖς “Ἡ καλλίτερη θεραπεία εἶναι ἡ πρόληψη. Γονεῖς σταθεῖτε κοντὰ στὰ παιδιά σας ἀπὸ τὴ βρεφικὴ κιόλας ἡλικία τους ὡς τὴν ἐφηβεία. Νὰ τοὺς μιλᾶτε συνεχῶς γιὰ τὸ Χριστό, ὥστε νὰ Τὸν ἀγαπήσουν καὶ νὰ Τὸν ἐμπιστεύονται στὴ ζωή τους. Νὰ τὰ ὁδηγεῖτε τακτικὰ στὴν Ἐκκλησία. Νὰ τὰ κοινωνεῖτε συχνά. Νὰ τὰ μάθετε νὰ προσεύχονται πρωῒ καὶ βράδυ. Νὰ τὰ πείσετε ὅτι μόνο ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μας εἶναι ἡ ἀληθινὴ Ἐκκλησία καὶ πὼς ἔξω ἀπὸ Αὐτὴ δὲν ὑπάρχει ἀλήθεια καὶ σωτηρία.
Νὰ τὰ πληροφορήσετε γιὰ τοὺς κινδύνους, ποὺ ἐλλοχεύουν στὶς νεοφανεῖς αἱρέσεις. Κάθε φορά, ποὺ δημοσιεύεται κάποια ἀξιόποινη πράξη τῶν αἱρετικῶν, νὰ τὴν κάνετε γνωστὴ στὰ παιδιά, γιὰ νὰ προβληματίζονται.
Νὰ ἀποβάλλετε ἀπὸ αὐτὰ τὴ λαθεμένη εἰκόνα τοῦ Θεοῦ ὡς χωροφύλακα καὶ ἐκδικητικοῦ τιμωροῦ, νὰ τὰ πείσετε ὅτι ὁ Θεὸς εἶ ναι ἄμετρη ἀγάπη καὶ πὼς ὁ ἄνθρωπος αὐτοτιμωρεῖται καὶ αὐτοκαταστρέφεται μακριὰ ἀπὸ τὸ Θεό. Παρακολουθεῖστε διακριτικὰ τὶς ἐκπομπές, ποὺ παρακολουθοῦν στὴν τηλεόραση καὶ τὶς ἱστοσελίδες, ποὺ ἐπισκέπτονται στὸ διαδίκτυο.
Δεῖτε ἀκόμη τὰ βιβλία καὶ τὰ ἔντυπα, ποὺ διαβάζουν, ἂν ἔχουν ὕποπτη προέλευση. Νὰ κάνετε διάλογο μαζί τους μὲ πνεῦμα ἠρεμίας καὶ κατανοήσεως, συμμεριζόμενοι τὶς ἀνησυχίες τους καὶ τὰ εὔλογα ἐρωτήματά τους. Ἐὰν δὲν μπορεῖ τε νὰ ἀπαντήσετε νὰ τὰ παραπέμπετε στοὺς ἱερεῖς τῆς ἐνορίας σας καὶ στοὺς ἐπιλεγμένους κατηχητές”....
  ΒΑΣΙΚΕΣ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ  ΑΙΡΕΣΕΙΣ   
Ρωμαιοκαθολικοί - Παπικοί - Ουνίτες 
Μονοφυσίτες - Κόπτες - Ιακωβίτες 
Προτεστάντες - Ευαγγελικοί

  Έντυπα Χριστιανικών αιρέσεων  είναι:   
Σκοπιά  --  Ξύπνα --   Χριστιανισμός  --  Ό δρόμος 
Καιροί αναψυχής  --  -- Ανέσπερο Φώς ( πρώην "Καλά Νέα" ) 
-- Η φωνή τού Ευαγγελίου  --  Ό επιούσιος άρτος  --  Πρός Εμμαούς 
 -- Ηχώ τής αλήθειας --  Ή μάχαιρα τού πνεύματος -- 
Λόγοι ζωής -- Ή αγγελία μας -- Ουράνιο τόξο 
-- Νέα πνοή -- Παιδικοί αντίλαλοι 
-- Ημεροδείκτης τού Χριστιανού -- Ευαγγελικό φώς 
-- Λυτρωμένα νειάτα -- Πνευματικοί αντίλαλοι

  Αιρετικές ιστοσελίδες πού παρουσιάζονται ώς Ορθόδοξες:    
 www.egolpio.net  ( Πεντηκοστιανό )
http://foni-tom.blogspot.gr/ Φωνή Θεού - Αφθαρσία  ( Προτεστάντες )


  Τηλεοπτικοί καί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί :  
Hellas 62 ( TV) -- 
Ρ/Σ  " Χριστιανισμός " ( Πεντηκοστιανοί )

  Τηλεφωνικά μηνύματα :  
Διαφημίζονται τηλεφωνικοί αριθμοί γιά Χριστιανικά μηνύματα συμπαράστασης. 
 Προσοχή !    Τό 90% από αυτά τά μηνύματα, ανήκουν σέ αιρέσεις...

  Έντυπα  Εξωχριστιανικών  ομάδων  είναι:  
Δαυλός ( Νεοειδωλολάτρες - Διακοπή λειτουργίας λόγω έλλειψη αναγνωστών...)
Διϊπετές (       ''         '' )
Πύρινος Κόσμος ( διακίνηση αποκρυφιστικών  βιβλίων )

Προσοχή Ορθόδοξοι Χριστιανοί του facebook...
Η Σελίδα αυτή στο facebook που ομιλεί περί του Χριστού, ανήκει σε αιρετικούς... 

https://www.facebook.com/tlig.gr
Φωτογραφία του χρήστη Αληθινή Εν Θεώ Ζωή.