Η ομιλία μέ τήν μεγαλύτερη ακροαματικότιτα

ΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ομιλίες) ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ... ...{κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ... https://apokalipsistora.blogspot.com/2017/05/blog-post_18.html

< ΟΛΑ, ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ >

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Νά σάς διαβεβαιώσω λοιπόν ότι υπάρχουν δύο Ελλάδες: καί ο λαός πρέπει επιτέλους νά διαλέξει τί θέλει... Πρός τό παρών έχει ότι τού αξίζει...

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ...! Ακόμη και σήμερα... 

ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ Ελλαδίτες πάνε για ΨΩΝΙΑ στην ΤΟΥΡΚΙΑ...!

*Την στιγμή που η κατάσταση από την Παρασκευή στον Έβρο είναι πολύ δύσκολη, χιλιάδες λαθρομετανάστες καθοδηγούμενοι από το καθεστώς Ερντογάν “πολιορκούν” τις Καστανιές και όλη την συνοριογραμμή με την Ελλάδα για να εισβάλλουν, κάποιοι συμπατριώτες μας άνετοι και ωραίοι, περνούσαν χθες με τα λεωφορεία από το Τελωνείο των Κήπων για τριήμερη εκδρομή στην γειτονική Τουρκία.* Πρόκειται για εκδρομές από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, με προορισμό τις δυο συγκεκριμένες πόλεις που αναφέραμε. Το Τελωνείο Κήπων άλλωστε δεν έχει κλείσει, αν και όπως φαίνεται από βίντεο και φωτογραφίες, συ... περισσότερα »Stoxos newspaper

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΩΝ!

*Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ* Πολλές κοινωνίες απέτυχαν, όσον αφορά την ενεργητική αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, επειδή είχαν ξεχάσει τη δική τους ιστορία – βιώνοντας σταδιακά την εξαφάνιση του πολιτισμού τους. * *Κάποιες προκάλεσαν ακόμη και την «αποτέφρωση» του Έθνους τους, επειδή έκαναν τόσο μεγάλα λάθη, η μελέτη των οποίων σήμερα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, είχαν προσβληθεί από μία ανεξήγητη, μαζική σχιζοφρένεια.* *Άποψη* *Είμαστε σίγουροι πως κάποια στιγμή στο μέλλον, τα παιδιά μας θα αναρωτηθούν γιατί επιτρέψαμε στη σκιώδη εξουσία της Τρόικας να α... περισσότερα The Secret Real Truth

O Eξευτελισμός τού Ελληνισμού καί η ανικανότιτα τού λαού

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...ΣΕ ΟΛΑ !
Τουλάχιστον 46 τραυματίες από τα επεισόδια στο Σύνταγμα Τουλάχιστον 46 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν και 24 αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο Σωτηρία έχουν διακομιστεί τέσσερις με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ τρεις έχουν μεταφερθεί στον Ερυθρό Σταυρό, ανάμεσά τους ο άντρας που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και ο φωτορεπόρτερ, που τραυματίστηκε στο κεφάλι. Διασώστες του ΕΚΑΒ έχουν παράσχει τις π... περισσότερα »

ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ – ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΚΡΑΤΙΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...

 Ήταν κάποια εποχή κατά τήν οποίαν ο τότε λαός τού Ισραήλ εβρίσκετω είς αμηχανία, διότι πολλοί ήταν οί αναποφάσιστοι καί απορούσαν ποιός ήταν από Θεού θέλημα ο ποιό κατάλληλος, νά επιλέξουν ώς βασιλέα τους, μεταξύ τού Δαυίδ καί τού Σαούλ. Μεταξύ αυτών ήταν καί μία οικογένεια ξεχωριστή γιά τήν ευσέβειά της, η οικογένεια τού Ισσάχαρ, άνθρωποι μέ σύνεση, κατά τόν γνωστό χαρακτηρισμό τής γραφής γιά όσους ενεργούν κατά Θεόν, οί οποίοι έχοντας μία ολοκληρωμένη γνώση τών αναγκών, της τής χώρας καί τού λαού γιά τήν εποχή εκείνη, άνεϋ ενδοια... περισσότερα »

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ...

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...ΣΕ ΟΛΑ !
*ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΛΙΔΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΝ ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ... * Και ΣΥ λαέ μαλακισμένε ΜΗΝ ξεχνάς να τους ψηφίζεις!! Οι βουλευτές θα πάρουν αναδρομικά 24.442 ευρώ!! ΚΑΙ οι δικαστές *Την εκτίμηση ότι οι βουλευτές θα πάρουν αναδρομικά κάνει ο Αλέξης Μητρόπουλος. Συγκεκριμένα ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά στην εκπομπή «Καλημέρα» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε: Διαβάζοντας την τροπολογία, το άρθρο 4, όπως ψηφίστηκε...* * που αναφέρεται στα αναδρομικά των δικαστών, διαπίστωσα ότι τα περισσότερα αναδρομικά θα τα πάρουν οι βουλευτές. Στην ουσία θα πάρουν 24.442 ευρώ,... περισσότερα »

Για «αποβράσματα» μιλούν όσοι δεν ξέρουν πώς ζουν πραγματικά οι άνθρωποι αυτής της χώρας

*Τόσο η κυβέρνηση, όσο και το σύνολο του «πολιτικού προσωπικού» της χώρας πρέπει να πάρουν ταχύτατα μαθήματα «πραγματικής ζωής».* *Γιατί μόνο έτσι θα καταλάβουν ότι τον φτωχό, τον άνεργο, τον «τυχερό» μισθωτό που καθαρίζει 400, 500 ή 600 ευρώ πρέπει να τον σέβονται και όχι να τον συκοφαντούν.* *Ίσως μια λύση θα ήταν να πέρναγαν έστω μερικές εβδομάδες σε μια τέτοια συνθήκη.* *Να έβλεπαν τις δυσκολίες, το άγχος την απελπισία.* *Μετά δεν θα τολμούσαν να μιλήσουν ξανά για αποβράσματα.* *"Μετά, δεν θα τολμούσαν να μιλήσουν ξανά για αποβράσματα... τα πραγματικά πολιτικά αποβράσματα....περισσότερα »ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΡΓΙΟ ΠΛΑΣΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !

ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ 1.737 ΠΛΑΣΤΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΝΔΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ 2.002 Πλαστά ακόμη και απολυτήρια... Δημοτικού..! Φορείς του υπουργείου Υγείας –κυρίως νοσοκομεία– υπουργεία, δήμοι αλλά και ΔΕΚΟ είναι οι τομείς του Δημοσίου όπου εντοπίζεται η πλειονότητα πλαστών τίτλων και πιστοποιητικών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) που παρουσιάζει η «Κ», από το 2014 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2018 έχουν εντοπιστεί 1.737 πλαστοί τίτλοι στο Δημόσιο και οι κάτοχοί τους (σ.σ. κάποιοι με δύο ή τρεις π... περισσότερα »

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ... Εκτός Δημοσίου 369 υπάλληλοι με πλαστά πτυχία την τελευταία τριετία

Οι οποίοι πιάστηκαν στην «φάκα» λόγω αναληθούς, ανακριβούς παραποιημένου η πλαστού πτυχίου και απολύθηκαν απο το 2015 εως σημερα, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στην Βουλή η Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεια που κατατέθηκαν στην Βουλή προς απάντηση σε ερώτηση του κ.Γιώργου Γεωργαντά, το 2015 απολύθηκαν 156 υπάλληλοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία βρέθηκαν 65 υπάλληλοι με πλαστά στοιχεία από τους ΟΤΑ, 28 από το ... περισσότερα »

Είναι ΠΟΛΛΑ τα λεφτά μαννούλα μου. Με μισθό 270.000 € στο Υπερταμείο η κόρη της άλλοτε βουλευτού Ασημίνας Ξηροτύρη – Αικατερινάρη!

Τις 20 ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων το 34% της ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ, το Μετρό και τις αστικές συγκοινωνίες, που θα τεθούν σε καθεστώς αποκρατικοποίησης, παρουσίασε στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η διευθύνουσα σύμβουλος του Υπερταμείου Ουρανία Αικατερινάρη, κόρη...* * της άλλοτε βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, από την οποία έφυγε το 201... περισσότερα »

Τήν ώρα πού ο λαός πεινάει υπάρχουν λεφτά μόνο γιά τά κομματόσκυλα ! Ο ΟΑΣΑ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 3900 ΕΥΡΩ ΩΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ...!

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μουσική επιμελήτρια που κρίθηκε απαραίτητη προς πρόσληψη από τη διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας. Όπως αποκάλυψαν τα «themaleaks» στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής υπήρξε, επίσης, και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ σε δήμο των νοτίων προαστίων. Στο έγγραφο από τη Διαύγεια για την πρόσληψη της κυρίας Βέρθας Ευθυμιάδου αρμοδιότητα της οποίας θα είναι η επιλογή της... μουσικής που θα ακούγεται στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ φαίνεται ότι για το έργο που θα προσφέρει θα εισπράξει μέχρι το τέλος του έτους το ποσό των 3.900 ευρώ. ... περισσότερα »


Δημόσιο: 1.267 υπάλληλοι «μπουμπούκια» -Ανθρωποκτονίες, εμπορία ναρκωτικών, δωροδοκίες, υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες...

*Αυτό τόνισε μιλώντας στην στην ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς με θέμα «Ενισχύοντας την Ακεραιότητα στον Δημόσιο Τομέα».* *Συγκεκριμένα, όπως είπε η επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής κ. Μαρία Παπασπύρου* *Κυρία μου, της... "ανεξάρτητης" Αρχής Καταπολέμησης της Διαφθοράς, ξεκινήστε από τους πολιτικούς, συνεχίστε με τους δικαστικούς, τους στρατιωτικούς, τους μητροπολίτες και μετά, τσςακίστε και τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους...* *Γιατί οι πλέον διεφθαρμένοι, βρίσκονται σ' άλλα ... γρανάζια και σε... "ανεξάρτητες" Αρχές... * ... περισσότερα »

Ο Σύλλογος Πλαστοπτυχιούχων Δημοσίου απαιτεί επίδομα για να δώσει εξετάσεις νομιμοποίησης!

*Το συνδικαλιστικό όργανο Κατόχων Πλαστών και Παράτυπων Πτυχίων που εργάζονται στο Δημόσιο (ΚΠΠΠ), έδωσε συνέντευξη τύπου καταθέτοντας σε αυστηρό τόνο μια σειρά αιτημάτων προς το υπουργείο Παιδείας* *Φορώντας χάρτινες σακούλες στο κεφάλι με σκοπό να διαφυλάξουν τα προσωπικά τους δεδομένα από τον «κοινωνικό αυτοματισμό» όπως είπαν χαρακτηριστικά, οι κάτοχοι παράνομων πτυχίων που διορίστηκαν στο Δημόσιο εξέφρασαν αρχικά την ικανοποίησή τους δεδομένου ότι με την απόφαση για διενέργεια εξετάσεων που θα τους νομιμοποιούν, το υπουργείο Παιδείας δείχνει για πρώτη φορά επιτέλους να α...περισσότερα »

ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ «ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ»: 

ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ 7 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΛΟΓΩ ΠΛΑΣΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ !

ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ Ενώ μια υπάλληλος διορίστηκε και μονιμοποιήθηκε στη Βουλή, με απολυτήριο Λυκείου που δεν ανήκε σε αυτήν !!! Τον δρόμο της απόλυσης πήραν επτά υπάλληλοι της Βουλής, που εντοπίστηκαν με πλαστούς τίτλους σπουδών σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα της κυβερνήσεως στις 14.1.2016. Ο πρώτος εργαζόταν ως επιστημονικός σύμβουλος στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και σύμφωνα με την σχετική απόφαση, διαπιστώθηκε ότ... περισσότερα »

ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ !! ΠΕΦΤΩ ΑΠ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ !! GRECO Έκθεση κόλαφος: Δικαστές και βουλευτές οι άρχοντες της διαφθοράς στην Ελλάδα

*Με μία έκθεση-καταπέλτη, για το ποιοί ευθύνονται, κυρίως, για την διαφθορά στην Ελλάδα, η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), υποστηρίζει κατηγορηματικά ότι, στο επίκεντρο της εκτεταμένης διαφθοράς στην Ελλάδα, βρίσκονται οι βουλευτές, οι δικαστές και οι εισαγγελείς. Η διαφθορά λέει η έκθεση...* * πού πρόκειται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα οδηγήθηκε στην οικονομική κρίση και στην συγκάλυψη και επέκταση της, συνέβαλλαν τα μέγιστα εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, υπερψηφίζοντα... περισσότερα »

Αποκάλυψη! Προσέλαβαν κι άλλες καθαρίστριες στο ΥΠΟΙΚ... πού έγινε βόθρος βολεμένων κομματόσκυλων....  Μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξεως προκύπτει από την αποκάλυψη του Liberal ότι με απόφαση της κυβέρνησης και ΦΕΚ που υπογράφει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσλαμβάνει κι άλλες 165 καινούργιες καθαρίστριες, στο Υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να προκηρύξει διαγωνισμό! Και, μάλιστα, με απόφαση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Κυριακή (όπου συνήθως το Εθνικό Τυπογραφείο είναι κλειστό). Μόλις πριν μία εβδομάδα, πάλι εν κρυπτώ, η κυβέρνηση... περισσότερα »

97 υπάλληλοι του ΟΒΙ με μισθό πάνω από 7.000 ευρώ το μήνα! 

Απαντήσεις για τη μισθολογική κατάσταση στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) έδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας, μετά την σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής, Γιώργος Αμυράς, προς τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη.Ο κ. Αμυράς στην ερώτησή του ανέφερε πως «97 υπάλληλοι του ΟΒΙ είχαν μισθούς ακόμη και πάνω από 7.000 ευρώ τον μήνα»...* * και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε να μάθει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, που άσκησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς στα στελέχη του ΟΒΙ, εάν παραμένουν σήμερα στις...περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! 5.000 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΝΔΑΡΙΝΩΝ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ - ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ *Ακόμα και τώρα που η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού το πολιτικό σύστημα εξακολουθούσε να προστατεύει τους κομματικούς στρατούς και να δίνει μισθούς 2.800 ευρώ όταν στον ιδιωτικό τομέα οι....* Διαβάστε περισσότερα »

"Η Ελλάδα με απάτες έχτισε μια εθνική οικονομία καλοπληρωμένων δημοσίων υπαλλήλων" Η ελληνική κυβέρνηση σχεδόν διπλασίασε τους μισθούς φθάνοντας στο σημείο μάλιστα ένας δημόσιος υπάλληλος να αμείβεται έως 150% περισσότερο από ότι ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα  Απίστευτες απάτες έλαβαν χώρα στην Ελλάδα….η πορεία προς το 2008 ήταν γεμάτη με λογιστικά τεχνάσματα και απάτες και αυτό πληρώνουν οι έλληνες τις απάτες τονίζει σε έκθεση της η Phoenix Capital που παρουσιάζει το bankingnews.gr Η ελληνική κρίση χρέους, όπως και όλες οι κρί... περισσότερα »

ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ! Αποκάλυψη-βόμβα: Συνταξιούχοι του υπ. Οικονομικών συνέχιζαν για χρόνια να παίρνουν και μισθό!  

Με την απίστευτη αποκάλυψη ότι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών που είχαν συνταξιοδοτηθεί εξακολουθούσαν να εισπράττουν για χρόνια τους μισθούς που έπαιρναν ως εν ενεργεία και ταυτόχρονα ελάμβαναν κανονικά και τις συντάξεις τους, συνόδευσε την υποβολή της παραίτησής του από την θέση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας ο κ. Δημήτριος Κλούρας.Η παραίτηση του κ. Κλούρα ζητήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη την περασμένη Τετάρτη 5 Αυγούστου και υποβλήθηκε την αμέσως επόμενη... περισσότερα »

Στα αζήτητα λίστες με έλληνες φοροφυγάδες που κατέχει το Βερολίνο - Δεν έχoυν ζητηθεί ακόμη από την Ελλάδα

*Όταν ζητήσετε κύριοι ΤσιπροΚαμμένοι τις λίστες των φοροφυγάδων, όταν τους μπαγλαρώσετε και πλερώσουν, όταν βγουν τα τριπλότυπα είσπραξης από τα Δημόσια Ταμεία, ότι πλέρωσαν τα λαμόγια, τότε θα ζητήσετε και από τους μη φοροφυγάδες έλληνες να πληρωσουν αν και εφόσον μπορούν, τις υποχρεώσεις τους προς τις Εφορίες.* *Διαφορετικά, δεν έχει σάλιο...* *Ή θα εφαρμόσετε το Ελληνικό Σύνταγμα περί ισότητας όλων των Ελλήνων, ή άντε να πνιγείτε.  Στα αζήτητα λίστες με έλληνες φοροφυγάδες που κατέχει το Βερολίνο - Δεν έχoυν ζητηθεί ακόμη από την Ελλάδα] *Mε αντάλλ... περισσότερα »

Ἄς διαλέξουμε τὴν Ἑλλάδα ποὺ θέλουμε νὰ σώσουμε!

Εἶναι ἡ «Ἑλλάς» μὲ τὰ γνωστὰ σύνορα, μὲ τοὺς ἀνθέλληνες κι ἀπατεῶνες πολιτικούς, ποὺ ἐλέγχονται ἀπ΄ εὐθείας ἀπὸ τραπεζῖτες καὶ λειτουργοῦν ὡς μαριονέτες-κουδουνίστρες…. Αὐτὴ ποὺ διαθέτει τοὺς κατοίκους ποὺ σκύβουν τὸ κεφάλι, ἤ ποὺ «ἰθαγενοποιοῦνται» διότι ὑπογράφουν Τασίες, Φωφᾶρες, Πάκηδες, Μήτσηδες, Σωτήρηδες, Κωστάκηδες, Θανάσηδες, Ἀντώνηδες, Ἀλέξηδες, Φώτηδες, Γιωργάκηδες, Ἀποστόληδες, Χᾶννες, Μαρίες καὶ Διαμαντῆδες…Αὐτὴ ποὺ τὴν ξεπούλησαν πρὶν κἄν τὴν χαροῦν οἱ πραγματικοί δικαιοῦχοι, τὰ παιδιά της.. Καὶ εἶναι μία ἄλλη Ἑλλάς, ...περισσότερα »




ΣΟΚ: Δείτε τι σύνταξη παίρνουν Παπαρήγα – Κανέλλη από το ΙΚΑ και το Ταμείο των Δημοσιογράφων!!! (ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ)

* Πάρτε μάτι τα ποσά…* *Για να μη το παιδεύουμε παραβλέπουμε, την παράπλευρη απώλεια ότι οι βουλευτές παράλληλα με τη βουλευτικήαποζημίωση, παίρνουν κανονικά και τις συντάξεις τους γιατί μπορεί στο μεταξύ να έχει αλλάξει κάτι (μην ξεχνάμε ότι στο προχώ ελληνικό κράτος τα πόθεν έσχες που βγήκαν αφορούν εισοδήματα του 2011), για να δούμε τι συντάξεις παίρνουν η Αλέκα και η Λιάνα.* *Το εντυπωσιακό βέβαια δεν είναι τόσο η συνταξάρα της Λιάνας Κανέλη που παίρνει 29.567 ευρώ δηλ. περίπου 2,500 το μήνα από το Τ...περισσότερα »

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! 

Ο Νίκος Θεολόγου, μηχανικός αυτοκινήτων στην Αμερική (που βρίσκεται εκεί σαν μετανάστης), επιστρέφει στην Ελλάδα και δημιουργεί την εταιρεία του. Μεταξύ 1918 και 1920, σχεδιάζει και κατασκευάζει ένα ελαφρύ όχημα, που χρησιμοποιεί κινητήρα μοτοσυκλέτας τύπου... Διαβάστε περισσότερα »

Μεγαλοδικηγόρος, γυναίκα, δήλωσε πόρνη πολυτελείας, για να δικαιολογήσει μυθικές καταθέσεις...

Επικαλούνται βίζιτες για να δικαιολογήσουν τα παστωμένα *Άλλοι τουλάχιστον 100 μεγαλογιατροί όλων των ειδικοτήτων, επιχειρηματίες, έμποροι Ι.Χ, ανώτατα στελέχη εταιρειών αλλά και του Δημοσίου άρχισαν να λαμβάνουν, τις τελευταίες ημέρες, κλήσεις απο το ΣΔΟΕ προκειμένου να καταθέσουν για τις μεγάλες διαφορές οι οποίες, όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, προκύπτουν αναφορικά με τα ποσά που δήλωσαν ως εισόδημα στην εφορία την δεκαετία 2000-2010 και απο την άλλη τα μυθώδη ποσά των καταθέσεων τους που διαπιστώθηκε ότι διατηρούσαν σε ελληνικές τράπεζες. Πρόκειται για έν... περισσότερα »

Φέσι βάζει το ΕΣΥ στον ΕΟΠΥΥ!

Δεν είναι μόνο οι ιδιωτικές κλινικές, που χρέωναν στον ΕΟΠΥΥ, περιττές εξετάσεις, υλικά και νοσηλείες. Το ίδιο κάνει και το ΕΣΥ! Έρευνα που διεξάγεται για λογαριασμό του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ), δείχνει ότι οι περιττές χρεώσεις φθάνουν το 20%... Η έρευνα ξεκίνησε το 2012 με πρωτοβουλία του προέδρου του ΤΥΠΕΤ κ. Ν. Κήπου. Το εν λόγω ταμείο είναι αυτοδιαχειριζόμενο και αποφάσισε να συμπεριφερθεί όπως και οι ιδιωτικές, ασφαλιστικές εταιρείες. Δηλαδή, να προσλάβει ιδιωτική, ελεγκτική εταιρεία, προκειμένου να κάνει κλινικό έλεγχο σε πραγματικό χρόνο όταν ένας... περισσότερα »


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ -ΣΟΚ! Βρέθηκε με ΠΛΑΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Αττικής. Βαριά αδικήματα, συγκλονιστικό παρασκήνιο και πολλά ερωτήματα!

*Εν μέσω θυέλλης*, παρασκηνιακής προς το παρόν, για το θέμα της αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, η *Τράπεζα Αττικής* αντιμετωπίζει νέες σοβαρές περιπέτειες! *Όπως πληροφορείται το Press-gr, *την Τετάρτη αναγκάστηκε να υποβάλλει την παραίτησή του ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας κ. *Ευάγγελος Δελής. * Τι είχε προηγηθεί; Ύστερα από έλεγχο των... αρμοδίων οργάνων τη*ς Τράπεζας της Ελλάδος* ο κ. Δελής βρέθηκε -ναι!- με *ΠΛΑΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ!* Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, πρόκειται για *πραγματική βόμβα! * Πέραν των άλλων σοβαρών πτυχών της υπόθεσης, τα...περισσότερα »

Κατάντια: Mετέτρεψαν τους Έλληνες σε χαφιέδες - Καταδίδει ο ένας τον άλλο στην εφορία για εκδίκηση!

Είναι απίστευτο αλλά μετέτρεψαν την χώρα σε μέρος καταδοτών οι οποίοι καταδίδουν όχι γιατί βλέπουν ουσιαστικές ποινικές παραβάσεις, αλλά από εκδίκηση, γιατί δεν γουστάρουν τον γείτονα ή τον συγγενή τους. Όταν όμως βλέπουν να καίνε ζωντανά σκυλάκια στις πλατείες, και ανθρώπους, τότε δεν καταδίδει κανένας. «Αυτή τη στιγμή οι γραμμές μας είναι κατειλημμένες. Παρακαλώ αναμείνατε...». Κι όμως, είναι τέτοια η... κίνηση στο νούμερο 1517, που πλέον χρειάζεται υπομονή για να κάνει κάποιος καταγγελία, αφού όπως προκύπτει, ολοένα και περισσότεροι Ελληνες αποφασίζουν να «καρφώσουν» κάποιον, γι... περισσότερα »

ΟΙ ΜΑΙΜΟΥ ΤΥΦΛΟΙ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΟΙ… ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΗΔΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Ολοκληρώθηκε από ειδικό κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας, ο επανέλεγχος όσων είχαν χαρακτηριστεί τυφλοί κι έπαιρναν το επίδομα τυφλότητας στην Ζάκυνθο. Έτσι, από τους 388 που κλήθηκαν για να επανεξεταστούν, οι 146 δεν εμφανίστηκαν καθόλου (για προφανείς λόγους), από τους δε 221 που εμφανίστηκαν, διαπιστώθηκε ότι τυφλοί ήταν μόνο το 17,65%. Η συνέχεια θα δοθεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο

ΣΟΚ.Πουλάνε ΟΑΕΔ και ΙΚΑ σε ξένους - Ταφόπλακα στο κράτος πρόνοιας  Πουλάνε ΟΑΕΔ και ΙΚΑ σε ξένους]*Μεθοδευουν την είσοδο εισπρακτικής εταιρείας για τις οφειλές στο ΙΚΑ και ψάχνουν επενδυτές για ΟΑΕΔ-Ταφόπλακα στο κράτος πρόνοιας* *Με θολές μεθοδεύσεις σκέφτονται να «πουλήσουν» κομμάτια του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ σε ιδιώτες επενδυτές. Επί της ουσίας δηλαδή βάζουν την ταφόπλακα σε ότι έχει μείνει από αυτό που κάποτε αποκαλούσαμε κοινωνική πρόνοια. Για όσους δεν κατάλαβαν το τονίζουμε απλά για να γίνει ευκόλως αντιληπτό:* *- Ξένοι επενδυτές θα διαχειρίζονται τα προγράμματα απασχόλησης, τις συντάξεις και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων.* *... περισσότερα »

Σουλβατζή: Ο Σημίτης σταμάτησε την ανασκαφή για τον τάφο του Αλέξανδρου

*«Μεγάλο εύρημα» χαρακτηρίζει την ανασκαφή της η αρχαιολόγος Λιάνα Σουλβατζή που μίλησε στον Κώστα Χαρδαβέλλα και τη Μάρω Λεονάρδου στον RealFm 97,8 αλλά όπως είπε «δεν πιστεύω με τίποτα ότι ο τάφος ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο».* * Η ίδια είχε κάνει ανασκαφές στην Αίγυπτο από το 1989 έως το 1995 αναζητώντας τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά οι εργασίες σταμάτησαν και η ίδια είχε δεχτεί δριμεία κριτική. Όπως είπε στον RealFm ο Αλέξανδρος είχε εκφράσει την επιθυμία του να ταφεί στην Αίγυπτο.* *Οι έρευνες, που γίνονταν με αυτοχρηματοδότηση, είχαν ως αποτέλεσμα την εύρεση ενός τάφου... περισσότερα »

ΚΑΤΑΝΤΙΑ. Δεν βγαίνει στην παραγωγή το το Ελληνικό αυτοκίνητο PONY, λόγω γραφειοκρατίας

*Στα εμπόδια που συναντώνται, για να βγουν στην παραγωγή πάλι τα «θρυλικά» PONY, τα επονομαζόμενα και «τζιπ των φτωχών», αναφέρθηκε ο πρόεδρος της εταιρείας NAMCO, Π. Κοντογούρης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.Το κυριότερο εμπόδιο, όπως είπε, είναι η γραφειοκρατία. «Είναι αυτονόητο ότι η αυτοκινητοβιομηχανία με γραφειοκρατικό κράτος δεν μπορεί να υπάρξει», ανέφερε ο κ. Κοντογούρης, επισημαίνοντας «έχουμε στην Ελλάδα ένα περίεργο τείχος ασχετοσύνης, άγνοιας, για να μην πω παράνοιας και περιφρόνηση όχι απλά στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά γενικά στη βιομηχανί... περισσότερα »

Απίστευτα αδικήματα - 562 υπάλληλοι που απολύθηκαν είχαν «ρημάξει» το δημόσιο

- Εφοριακός εξαπάτησε την υπηρεσία του και έκανε δικά του 150.000 ευρώ του Δημοσίου - Εκπαιδευτικός μέσα στο σχολείο παρενόχλησε σεξουαλικά μαθήτρια χαιδεύοντας τα γεννητικά του όργανα - Από τη λίστα φαίνεται πως δεκάδες δημόσιοι υπάλληλοι έλειπαν για εκατοντάδες ημέρες από τη δουλειά τους - Κατά τα έτη 2012 και 2013 είχαν απολυθεί συνολικά ως επίορκοι 351 υπάλληλοι Η ενίσχυση της κρατικής μηχανής όμως εδώ και δεκαετίες ήταν θέμα υπουργού... οί περισσότεροι υπάλληλοι ήταν πράσινα παιδιά καί μπλέ κουτάβια, ήταν ακριβώς παιδάκια τού καθεστώτος...  
Ποιός μάς έφερε μέχρι εδώ, στόν πάτο, γιατί η Ελλάδα είναι υπό πτώχευση; νομίζω πώς η αιτία είναι το διεφθαρμένο, σπάταλο, και εχθρικό σε κάθε προσπάθεια παραγωγής, κράτος. Αν δεν έχετε βρεθεί σε ελληνική υπηρεσία ζητώντας ένα οποιοδήποτε πιστοποιητικό δεν μπορείτε να φανταστείτε ούτε τον βαθμό της διαφθοράς ούτε την έκταση του παραλογισμού αυτού του καφκικού μηχανισμού. Το κράτος αυτό που αποτελείται κατά κύριο λόγο από τους πρώην αφισοκολλητές των δύο κομμάτων τρώει, όπως ο γύπας στην τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης», τα σπλάχνα του παραγωγικού δυναμικού αυτής της χώρας.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν δύο Ελλάδες: Ελλάδα δεν είναι μόνο οι απατεώνες πολιτικοί και οι γραφειοκράτες που μας έχουν κάνει να ντρεπόμαστε για τη χώρα μας. Η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο δυναμικό ευφυών, δημιουργικών, εργατικών και ηθικών ανθρώπων που στραγγαλίζονται κάθε μέρα από την κομματική μαφία. Αν στην Ιταλία η Μαφία έχει συναλλαγές με το κράτος, στην Ελλάδα, Μαφία είναι το ίδιο το κράτος! Όλα αυτά τα χρόνια, οι πολιτικοί σε συνεργασία με τους εργολάβους δημοσίων έργων που είναι παράλληλα ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, κλέβουν ασύστολα τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. και τους φόρους όσων Ελλήνων δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, ενώ προσφέρουν εξοργιστική ασυλία σε κάθε γκάγκστερ του συναφιού τους.
Τι θα κάνατε εσείς αν ακούγατε τον εφοριακό που ήρθε στην επιχείρησή σας για έλεγχο και τα βρήκε όλα άψογα, να σας λέει ότι είναι αδύνατον να γυρίσει στην εφορία με «άδεια χέρια» και ότι πρέπει οπωσδήποτε να γράψει πρόστιμο και να πάρει κι αυτός τη μίζα του; Κι όμως, υπάρχουν πολλοί πρώην δημόσιοι υπάλληλοι που παραιτήθηκαν γιατί δεν άντεχαν να περνούν όλη τη ζωή τους σε ένα γραφείο χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτε, παρά μόνο ρουσφέτια διορισμών και παρανομιών με την ευλογία του πολιτικού τους προϊσταμένου!
Δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας σήμερα στην Ελλάδα που να θυμίζει δυτικοευρωπαϊκή χώρα. Η Παιδεία, το μέλλον κάθε χώρας είναι πεδίο αισχρής συναλλαγής καθώς οι φοιτητές με νόμο του Ανδρέα Παπανδρέου που μόλις τώρα καταργήθηκε, ψήφιζαν για τους Πρυτάνεις και πουλούσαν τις ψήφους τους με αντάλλαγμα τα θέματα στις εξετάσεις και τις θέσεις για τις διδακτορικές διατριβές.
Οι αγρότες όλα αυτά τα χρόνια, με πολιτική κάλυψη, εξαπατούσαν την Ε.Ε εμφανίζοντας εκτάσεις που δεν καλλιεργούσαν και ψεύτικη παραγωγή για να εισπράτουν τις επιδοτήσεις, ενώ τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων αντί να αξιοποιηθούν στην αναμόρφωση των καλλιεργειών και στον εκσυγχρονισμό της παραγωγής γινόντουσαν πολυτελή αυτοκίνητα και γλέντια στα νυχτερινά κέντρα της επαρχίας.
Σε ένα τέτοιο όργιο παρανομίας δεν είναι καθόλου περίεργο που ο μεγαλύτερος παράνομος στην Ελλάδα είναι το ίδιο το κράτος μη εφαρμόζοντας τους νόμους που το ίδιο ψηφίζει. Δεν πληρώνει ποτέ εμπρόθεσμα, οδηγώντας επιχειρήσεις σε κλείσιμο και επιχειρηματίες στην αυτοκτονία (κυριολεκτικά: αναφέρομαι σε πραγματικά περιστατικά) δεν τηρεί τις συμφωνίες του, δεν επιστρέφει το ΦΠΑ (χρωστάει αυτή τη στιγμή 6 δις ευρώ) ενώ αν κάποιος πολίτης στραφεί νομικά εναντίον του εξοντώνεται οικονομικά από την «Δικαιοσύνη» η οποία χρειάζεται 20 περίπου χρόνια για να ολοκληρώσει μια απλή αίτηση αποζημίωσης.
Ξέρετε ότι υπάρχουν ιδιωτικές εκτάσεις που το κράτος έχει δεσμεύσει για απαλλοτρίωση το 1990 και ακόμα δεν έχει αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες της, παρότι υπάρχει νόμος που το υποχρεώνει να το κάνει; Ταυτόχρονα εδώ και χρόνια, τις δημόσιες εκτάσεις τις οικειοποιούνται και τις πωλούν συμμορίες κρατικών υπαλλήλων στις πολεοδομίες και τις δασικές υπηρεσίες σε συνεργασία με επίορκους δικηγόρους, συμβολαιογράφους και πολιτικούς «νονούς».
Είναι τόσο μεγάλα τα έσοδα των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που διευθυντές εφοριών με πολύ «ψωμί» αφού πρώτα έτρωγαν όσα μπορούσαν, λίγο πριν συνταξιοδοτηθούν έβγαζαν στη δημοπρασία τη θέση τους την οποία πουλούσαν σε όποιον διευθυντή «φτωχής» εφορίας έδινε την μεγαλύτερη προσφορά! Τυπικά η πώληση καλύπτονταν με αμοιβαία μετάθεση.
Κανένας ηθικός και αξιοπρεπής άνθρωπος δεν δέχεται να εργαστεί σε τέτοιο περιβάλλον. Έτσι, ο Δημόσιος Τομέας καταλήφθηκε από τους κομματικούς στρατούς οι οποίοι, ανεξάρτητα από το κόμμα στο οποίο ανήκουν, έχουν κοινά χαρακτηριστικά:
θεωρούν ότι πληρώνονται επειδή υποστηρίζουν τον βουλευτή που τους διόρισε και όχι επειδή οφείλουν να προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινό
οι περισσότεροι είναι αμόρφωτοι και χαμηλής νοημοσύνης, χωρίς καμία ικανότητα αλλά και διάθεση για εργασία έχοντας στενή επαφή με την εξουσία λειτουργούν υπεράνω νόμων και αισθάνονται πως ό,τι κι αν κάνουν οι πολιτικοί φίλοι τους θα τους καλύψουν
οι πιο πονηροί από αυτούς εκμεταλλεύονται την πολυνομία και τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία για να στήσουν συμμορίες κλοπής εκατομμυρίων από τα ταμεία του Δημοσίου ενώ οι λιγότερο δικτυωμένοι απαιτούν από τους πολίτες χρήματα απλώς και μόνο για να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό τον παράνομο, αλλά ευρύτατα διαδεδομένο χρηματισμό ο λαός τον βάφτισε «γρηγορόσημο». Αν δεν πληρωθεί στον υπάλληλο, η υπόθεση του πολίτη θα αφεθεί να λιμνάσει στο απέραντο τέλμα της γραφειοκρατίας για χρόνια ή και δεκαετίες!
Είναι προφανές ότι το ΣΥΜΦΕΡΟΝ του πολιτικού κόσμου είναι να διατηρεί αυτό το καθεστώς εκβιασμών και παρανομίας. Δύο περιπτώσεις, τα αυθαίρετα και οι φοροδιαφυγή είναι case studies. Επιτρέψτε μου, να αναφερθώ εκτενέστερα, γιατί η ουσία κρύβεται και στις λεπτομέρειες.
Αυθαίρετα
Στην Ελλάδα ουδέποτε υπήρξε χωροταξικός σχεδιασμός. Τα πρώτα αυθαίρετα χτίστηκαν μετά τον εμφύλιο, στη δεκαετία του ’50 κυρίως από κυνηγημένους αριστερούς που έφυγαν από την επαρχία και προσπαθούσαν να φτιάξουν τη ζωή τους όπως – όπως στην ανωνυμία της Αθήνας. Όμως στη συνέχεια αυθαίρετα έχτιζαν οι πάντες, παντού: σε παραλίες, σε δάση, σε δημόσια γη, σε καμένες εκτάσεις, ή καταπατώντας ιδιοκτησίες άλλων που δεν μπορούσαν να ελέγχουν συχνά τα οικόπεδά τους διότι ήταν π.χ. μετανάστες στην Αμερική. Πολλά από αυτά εξυπηρετούν πραγματικές οικιστικές ανάγκες: η Αθήνα του 2011 προφανώς δεν μπορεί να έχει τα όρια της Αθήνας του 1950 και ο πλεονάζων πληθυσμός κάπου θα πρέπει να στεγαστεί. Ποτέ όμως το επίσημο κράτος δεν όρισε πού και πώς μπορείς να χτίσεις και πού όχι. Η Ελλάδα είναι άλλωστε η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που δεν διαθέτει ακόμα Εθνικό Κτηματολόγιο. Κάθε φορά, μάλιστα που κάποιος πολιτικός, μεμονωμένα, αναλάμβανε σχετική πρωτοβουλία, όπως το 1983 ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης, αποπέμπονταν από την κυβέρνηση. Παράξενο; Καθόλου! Τα αυθαίρετα είναι εδώ και 30 χρόνια μια τεράστια βιομηχανία με πολλά δις ευρώ ετήσιο τζίρο – φυσικά μαύρο, τον οποίο καρπώνονται οι συμμορίες σε πολεοδομίες, νομαρχίες, Δήμους, Δασαρχεία, Υπηρεσίες Ηλεκτρισμού, Ύδρευσης, Αποχέτευσης κ.λ.π. για να κάνουν τα «στραβά μάτια».
Μάλιστα, σε περιοχές αυθαιρέτων, υπάρχουν και διαφημίσεις μεσολαβητών που θα «κανονίσουν το θέμα» με την ΔΕΗ την ΕΥΔΑΠ κ.λ.π.! Αλλά και το ίδιο το κράτος χρησιμοποιεί τους αυθαίρετους οικιστές ως όμηρους κάθε φορά που χρειάζεται πρόσθετα έσοδα. Σύμφωνα με τον νόμο Τρίτση του 1983 καθορίζονταν με σαφήνεια και αυστηρότητα οι όροι νομιμοποίησης των μέχρι τότε αυθαιρέτων ενώ όλα τα αυθαίρετα από εκείνη την ημερομηνία και μετά, θεωρούνται κατεδαφιστέα.
‘Ομως από το 1983 έχει υπολογιστεί ότι μόνο στην Αττική έχουν χτιστεί 100.000 αυθαίρετα. Πόσα κατεδαφίστηκαν; Κανένα! Κάθε 5-6 χρόνια παίζεται το ίδιο έργο: μια κυβέρνηση που χρειάζεται χρήματα λέει «ως εδώ, πληρώστε για να σώσετε τα σπίτια σας, αλλά από δω και μπρος όλα θα κατεδαφίζονται». Ακόμα και η σημερινή «εκσυγχρονιστική», υποτίθεται κυβέρνηση το ίδιο ακριβώς έκανε: δημιούργησε τον Απρίλιο του 2010 μια υπηρεσία κατεδαφίσεως αυθαιρέτων, η οποία πήγε με τον πρωθυπουργό επικεφαλής και με όλα τα τηλεοπτικά συνεργεία και κατεδάφισε ένα νυχτερινό κέντρο! Αυτό ήταν όλο! Στη συνέχεια σκέφτηκαν ότι χρειάζονται χρήματα και επανέλαβαν το ίδιο κόλπο με τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων: πληρώστε για να μην σας ενοχλήσουμε! Μάλιστα είναι τέτοια η ξεφτίλα και του επίσημου Κράτους, που σε όσους πληρώσουν δεν θα δώσουν χαρτιά νομιμοποίησης, αλλά αναστολή κατεδάφισης για 30 χρόνια! Και μέσα σ’ όλα αυτά έρχεται μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που θεωρεί όλα τα αυθαίρετα μετά τον νόμο Τρίτση του 1983 κατεδαφιστέα και αντισυνταγματικούς τους νόμους όλων των ετών από το 1983 και έπειτα που τα νομιμοποιούσαν έναντι είσπραξης προστίμου! Η απόλυτη σχιζοφρένεια!
Φοροδιαφυγή
Σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο, φόρους πληρώνεις όχι επειδή το όρισε ο Μωυσής με τις 10 εντολές, αλλά για να χρηματοδοτείς τις Δημόσιες Υπηρεσίες οι οποίες υποτίθεται εξυπηρετούν και προστατεύουν τον πολίτη. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με επίσημες έρευνες, το 85% των φόρων καταλήγουν σε παράνομους διορισμούς σπατάλες και μίζες. Ένας δρόμος κοστίζει 6 φορές περισσότερο απ’ όσο ένας αντίστοιχος των ίδιων προδιαγραφών σε κάποιο άλλο κράτος της Ε.Ε. Όσο για το τι είδους Υπηρεσίες προσφέρονται στους πολίτες, έχω ήδη γράψει αρκετά. Το ίδιο το φορολογικό είναι τερατωδώς άδικο, παράλογο και αντιφατικό, και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά αλλάζει κάθε λίγους μήνες (μέσα στο 2011 ψηφίστηκαν 11 φορολογικά νομοσχέδια!). Οι εφοριακοί και να θέλουν δεν μπορούν να μάθουν όλες αυτές τις αλλαγές, ενώ ο ο πολίτης αισθάνεται όπως κάθε θύμα ένοπλης συμμορίας εκβιαστών: πρέπει να πληρώσει γιατί το Κράτος θα του κάνει κακό αν δεν πληρώσει, ξέροντας ότι τα χρήματά του θα καταλήξουν στις τσέπες των φίλων του κόμματος και στις βίλες των πολιτικών.
Επίσης πρέπει να κρατήσεις χρήματα για να πληρώσεις τον εφοριακό που θα σου κάνει έλεγχο, τον γιατρό που θα σε εγχειρήσει, τον υπάλληλο που θα σε «εξυπηρετήσει». Έτσι η φοροδιαφυγή έχει και λογικό και ηθικό έρεισμα, σαν τα χρήματα που αρνείται να δώσει ένας Σικελός στην Μαφία. Επίσης, η κυρίαρχη ιδεολογία που επέβαλαν το ΠΑΣΟΚ, τα σταλινικά κόμματα της αριστεράς, αλλά ασπάσθηκε και η λαϊκίζουσα Νέα Δημοκρατία είναι πως επιχειρηματίας = εχθρός του λαού και κέρδος = κλοπή. Σε κανένα άλλο μέρος της Ευρώπης (τουλάχιστον) το επιχειρείν δεν αντιμετωπίζεται με τέτοια εμφανή εχθρότητα.
Η πολυνομία, οι 100 φορείς που είναι αρμόδιοι και θα πρέπει να πάρεις τις υπογραφές τους για να φτιάξεις έναν στάβλο, τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιτίθενται σε οτιδήποτε χαλάει τη νιρβάνα τους, οι οικολόγοι που θα ανακαλύψουν ότι οι έλικες των ανεμογεννητριών ενοχλούν τις μέλισσες (ναι, έτσι έγινε!) και θα καταθέσουν προσφυγή, τα δικαστήρια που για να μην φανούν «φίλοι του κεφαλαίου» θα διατάξουν αναστολή των εργασιών έχουν διώξει δισεκατομμύρια επενδύσεων από αυτή τη χώρα. Όσες επιχειρήσεις καταφέρνουν και λειτουργούν υφίστανται διαρκή πόλεμο από την απίστευτα παράλογη νομοθεσία (μπορώ να σας ενημερώσω για εκατοντάδες νόμους που θα ζήλευε κι ο Ιονέσκο!) τους ελεγκτές που θέλουν το λάδωμά τους, ενώ το θεσμικό πλαίσιο, που αλλάζει συνεχώς, δεν τους αφήνει να ξέρουν τι θα ξημερώσει αύριο. Επιπλέον, αντί η κυβέρνηση να επιβραβεύει όσους δηλώνουν τα εισοδήματά τους, τους απομυζεί κάθε φορά που χρειάζεται έσοδα με έκτακτους φόρους, απίθανες εισφορές και ληστρικά ποσοστά φορολόγησης. Είναι χαρακτηριστικό το απόλυτα ανήθικο και βλακώδες, μακροοικονομικά, σύστημα της «περαίωσης» – ελληνική πατέντα: επειδή το Κράτος δεν μπορεί ούτε να εισπράξει ούτε να ελέγξει, κάθε 2-3 χρόνια λέει στους φορολογούμενους: ελάτε να πληρώσετε ένα ποσό για κάθε έτος και δεν θα σας ελέγξουμε! Αλλά αυτή θα είναι η τελευταία φορά που το κάνουμε αυτό. Το κάνουν κάθε 2-3 χρόνια!
Είναι προφανές ότι όσοι έχουν αποκρύψει μεγάλα εισοδήματα πληρώνουν ευχαρίστως, όσοι έχουν κρύψει λίγα πληρώνουν με δυσφορία, ενώ όσοι δήλωσαν τα πάντα αισθάνονται ακόμα μια φορά εξαπατημένοι, ενώ έχουν επιπλέον και τον φόβο του ελέγχου που δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει χωρίς «κάτι να πάρει». Ουσιαστικά, το ίδιο το κράτος σε ωθεί στη φοροδιαφυγή. Κι όμως το να πιαστούν οι κραυγαλέες τουλάχιστον περιπτώσεις (μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνδικαλιστές) είναι πάρα πολύ απλό: αρκεί η διασταύρωση των περιουσιακών στοιχείων με τις φορολογικές δηλώσεις και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών.
Γιατί δεν το αποφασίζει καμμία κυβέρνηση; Διότι πολύ δύσκολα θα αποφύγουν το άνοιγμα και των δικών τους λογαριασμών! Οπότε θα ξηλωθεί όλο το πουλόβερ της διαφθοράς και της διαπλοκής! Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ένας δημοσιογράφος άρχισε να βιντεοσκοπεί με κρυφή κάμερα περιπτώσεις διαφθοράς κρατικών λειτουργών, η Βουλή αντέδρασε με πρωτοφανή ταχύτητα ψηφίζοντας νόμο που απαγορεύει την δημοσιοποίηση αυτού του υλικού, ορίζει ότι τα δικαστήρια δεν θα το λαμβάνουν υπόψη και τιμωρεί τον δημοσιογράφο για παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων! Αν μάλιστα η δημοσιογραφική έρευνα ενοχλήσει περισσότερο, η λύση είναι η δολοφονία, όπως συνέβη πρόσφατα με τον αμφιλεγόμενο αλλά ενοχλητικό για πολλούς Σ. Γκιόλια.
Μόλις τώρα, η είσοδος μηχανογραφικών συστημάτων σε κάποιους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης (οι περισσότερες Υπηρεσίες δεν διαθέτουν καν μηχανογράφηση) αποκάλυψε απίστευτα πράγματα. 4500 πεθαμένοι (κάποιοι από το 1975!) συνέχιζαν να πληρώνονται! Είναι τέτοια η αδιαφορία των Δ. Υπαλλήλων, που κανένας δεν αναρωτήθηκε, από περιέργεια έστω, ποιος είναι αυτός ο παππούς που, με χρονολογία γέννησης 1890, είναι ακόμα ακμαίος και πηγαίνει στην Τράπεζα κάθε μήνα να εισπράξει τη συνταξή του! Τώρα μάθαμε επίσης για τη βιομηχανία παραγωγής δήθεν «αναπήρων» με συμμετοχή γιατρών και νομαρχιακών υπαλλήλων που έφτασε να δώσει σύνταξη τυφλού σε τερματοφύλακα ποδοσφαιρικής ομάδας!
Ωστόσο κανένας ακόμα δεν έχει θίξει τις συντάξεις που δίδονται σε ανύπαντρες κόρες αξιωματικών, σε όλη τους τη ζωή, ακόμα κι αν εργάζονται! Ούτε τις συντάξεις σε δήθεν αντιστασιακούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίοι τότε δεν είχαν καν γεννηθεί! Εξακολουθούν να συνταξιοδοτούνται: γυναίκες που δούλεψαν μόλις 15 χρόνια αν είναι μητέρες έστω και ενός παιδιού, 45άρηδες στρατιωτικοί, 55 ετών δημόσιοι υπάλληλοι, επειδή, λέει, έχουν «ώριμο» δικαίωμα, την ίδια στιγμή που η χώρα βουλιάζει από τα χρέη. Ο ελληνικός στρατός έχει περισσότερους συνταξιούχους στρατηγούς από τον στρατό των HΠΑ!
Μια τέτοια κρατική «φιλοσοφία» είναι επόμενο να αδιαφορεί παντελώς για την προστασία της Δημόσιας περιουσίας. Πριν μερικές μέρες, στον καταχρεωμένο ΟΣΕ, συνέβη μια απίστευτη κλοπή: άγνωστοι (;) έκλεψαν έξι ολόκληρες ντιζελάμαξες, κάθε μία από τις οποίες ζυγίζει 50 τόνους, βαγόνια αλλά και δεκάδες μέτρα σιδηροτροχιάς! Οι κλέφτες τα τεμάχισαν όλα αυτά, με σκοπό την εκποίησή τους ως σκραπ, χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανένας!
Η λέξη τιμωρία απουσιάζει από το λεξιλόγιο της Δημόσιας Διοίκησης. Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις που αναφέρει στην πρόσφατη έκθεσή του, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, ένας δραστήριος και τίμιος Ανώτατος Δικαστικός, που προσπαθεί να φωτίσει, τουλάχιστον, αυτό το καρκίνωμα:
- Παθολόγος Γενικού Νοσοκομείου του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εγκατέλειπε τη θέση του, αφήνοντας παράνομα ως αντικαταστάτη, ειδικευόμενο γιατρό, με μικρότερη εμπειρία. Ως αποτέλεσμα, ασθενής που εισήχθη με πονοκέφαλο πέθανε λόγω λανθασμένης διάγνωσης. Ποινή: Καμμία!
- Υπάλληλος δήμου, ελεγκτής εσόδων-εξόδων παραπέμφθηκε για έλλειμμα 59.200.000 ευρώ στη διαχείριση του Γραφείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Ποινή: Καμμία!
- Υπάλληλος πανεπιστημίου, υπεύθυνος για την παραλαβή πετρελαίου, παρήγγειλε τεράστιες ποσόστητες τις οποίες έκλεβε και πουλούσε στην αγορά. Η ζημιά που προκάλεσε στο Πανεπιστήμιο ήταν 7.000.000 ευρώ! Ποινή: Καμμία!
- Δύο ελεγκτές εσόδων-εξόδων έκλεψαν περισσότερα από 18 εκατομμύρια ευρώ το διάστημα 1996 έως και το 2001! Ποινή: 6 μήνες προσωρινή παύση από τα καθήκοντά τους!
Το γιατί αυτές οι εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις διαφθοράς έμειναν ατιμώρητες από τις Δημόσιες Υπηρεσίες που υπέστησαν τη ζημία, είναι προφανές: οι συνένοχοι είναι περισσότεροι και σε υψηλότερα κλιμάκια Διοίκησης. Ο υπάλληλος που εμφανίζεται ότι έχει την ποινική ευθύνη συνήθως είναι ένα «χαμηλόβαθμο» στέλεχος της συμμορίας και «νονοί» είναι οι διευθυντές του, αυτοί που θα έπρεπε τιμωρήσουν τη διαφθορά!
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο κ. Ρακιντζής επί σειρά ετών υποβάλλει ανάλογες εκθέσεις προτείνοντας θεσμικές αλλαγές για να μην υπάρχει πρόσφορο έδαφος διαφθοράς. Καμμία από τις προτάσεις του δεν υιοθετήθηκε από το Κράτος! Είναι τόσο βαθειά ριζωμένη στους Δημόσιους ληστές η αντίληψη ότι «τα χρήματα του κράτους είναι δικά μου» που ακόμα και οι τελευταίες οριζόντιες μειώσεις μισθών του επέβαλε η Κυβέρνηση στο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των δαπανών μισθοδοσίας στα περισσότερα Υπουργεία! Σας φαίνεται περίεργο; Δεν είναι καθόλου: οι υπάλληλοι φρόντισαν να υπερκαλύψουν την απώλεια των εσόδων τους υπογράφοντας μεταξύ τους βεβαιώσεις ότι συμμετείχαν σε επιτροπές, ότι δούλευαν υπερωριακά, εκτός έδρας κ.λ.π. – κόλπο διαδεδομένο στους ληστές της Δημόσιας Διοίκησης. Διευθύντρια του υπουργείου Υγείας συμμετείχε με αμοιβή σε 31 επιτροπές(!) καταγράφει σε έκθεσή του ο κ. Ρακιντζής. Διαπιστώθηκε, επίσης, η ύπαρξη πλήθους επιτροπών και υποεπιτροπών στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στο υπουργείο Υγείας, οι οποίες δεν είχαν αντικείμενο εργασίας…
Μάλιστα είναι τέτοιο το θράσος τους που το κύκλωμα εξέδιδε βεβαιώσεις συμμετοχής σε επιτροπές ακόμα και τις ημέρες της κανονικής τους άδειας! Δεν μπήκαν καν στον κόπο να δουν πότε απουσίαζε ο καθένας!
Και γιατί να ενδιαφερθούν; Παίρνουν παράδειγμα από τους ηγέτες τους: σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος, ο Δημόσιος Οργανισμός ΑΓΡΟΓΗ, από το 1998 μέχρι το 2009 είχε μόλις 73 υπαλλήλους και, ξαφνικά, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο λίγο πριν τις εκλογές του 2009, απέκτησε άλλους 269! Ποιος ήταν υπεύθυνος γι’ αυτή την εξώφθαλμη παρανομία; Ο Υπουργός Δικαιοσύνης (2008) και Αγροτκής Ανάπτυξης (2009) της Ν. Δημοκρατίας Σωτήρης Χατζηγάκης! Στην Ελλάδα δεν έχει βρωμίσει μόνο το κεφάλι του ψαριού αλλά όλη η κρατική θάλασσα!
“Ευτυχώς που δουλεύουμε με βάρδιες και δεν χτυπάμε κάρτα, οπότε κάποιοι μπορεί να έρχονται σπανίως στα γραφεία. Διότι αν κάποια μέρα έρθουμε όλοι μαζί, όχι μόνο θα μείνουμε πολλοί όρθιοι, αλλά θα δημιουργηθεί…μποτιλιάρισμα στο Σύνταγμα και η ουρά των αυτοκινήτων που θα περιμένουν να μπουν στο υπόγειο πάρκινγκ της Βουλής θα σχηματίζει χιλιόμετρα…”, ανέφερε συνδικαλιστής σε παλαιότερο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», αναφερόμενος στους…άπειρους συναδέλφους του στη Βουλή! Νομίζετε ότι έπαψαν οι διορισμοί στη Βουλή των συγγενών των βουλευτών; Λάθος! Με την 3987/2708/22-3-2010 κοινή απόφαση της κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, διορίστηκε στη Βουλή χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο αντικείμενο και χωρίς προκήρυξη διαγωνισμού, η δακτυλογράφος στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία», κ. Σοφία Ανδριτσοπούλου, ως μόνιμη πλέον υπάλληλος της Βουλής, με Α΄ βαθμό. Σας θυμίζω ότι την περίοδο της πρόσληψης η κοινή γνώμη συγκλονιζόταν από τις αποκαλύψεις για το όργιο προσλήψεων στη Βουλή και για τα προκλητικά προνόμια των χιλιάδων υπαλλήλων της – όλοι τους συγγενείς βουλευτών, τους οποίους, σε πλήρη αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα, υπερασπίζονται οι πολιτικοί συγγενείς τους. Η κ. Σ. Ανδριτσοπούλου είναι η σύζυγος του βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου.
Ποιος θα σπάσει αυτό το απόστημα; Όχι αυτοί που το δημιούργησαν!
Αλλά ακόμα κι αν το ήθελε, κανένα από τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει το σύστημα. Διότι η διοίκηση μιας χώρας απαιτεί την ύπαρξη στη Δημοσια Διοίκηση 2000 ανώτερων κρατικών στελεχών που θα αναλάβουν να προωθήσουν και να επιβάλλουν όπου χρειαστει τις μεταρρυθμίσεις. Ούτε η Δημόσια Διοίκηση ούτε τα κόμματα τους διαθέτουν. Τόσα χρόνια αναξιοκρατίας και διαφθοράς έχουν απομακρύνει τους σοβαρούς ανθρώπους από την δημόσια ζωή. Δεν είναι τυχαίο ότι και τα δύο κόμματα παρουσιάζουν τα ίδια στελέχη εδώ και 20 χρόνια. Ποιος σοβαρός άνθρωπος δέχεται να συναλλάσσεται με κομπιναδόρους, να συζητάει με ανόητους και να παλεύει μάταια με τον πιο παράλογο γραφειοκρατικό μηχανισμό της υφηλίου μετά την πτώση του Ανατολικού Μπλοκ;
Είναι χαρακτηριστική η επιλογή διοικητών νοσοκομείων από τη σημερινή κυβέρνηση: ούτε ένας στους τρεις δεν έχει διοικητική εμπειρία και ούτε ένας στους δέκα σχετική εκπαίδευση. Ως διοικητές επιλέχθηκαν θεολόγος, φιλόλογος, γεωλόγος, εκπαιδευτικός, ναυπηγός, διαιτολόγος, στρατιωτικός χημικός, τελωνειακός, ηλεκτρολόγος…
Και ο Γιώργος; Τι κάνει ο Γιώργος με την διεθνή κουλτούρα και το εκσυγχρονιστικά οράματα; Ο Γιώργος Παπανδρέου ακόμα και να θέλει να αλλάξει το σκηνικό (δεν έχει δείξει καμμία ανάλογη πρόθεση) δεν μπορεί. Τον εμποδίζει το ίδιο του το κόμμα – ακόμα και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του! Είναι μάλλον τίμιος και καλών προθέσεων αλλά δεν διαθέτει την πυγμή του ηγέτη. Θα ήταν καλός ενδεχομένως για πολιτικός της Σουηδίας ή του Καναδά, όμως είναι απολύτως ακατάλληλος για να τα «βάλει» με τα πιτ-μπουλ που εξέθρεψε ο κομματικός μηχανισμός του πατέρα του. Στηρίζεται σε όσους θα έπρεπε να αποκλείσει για πάντα από την πολιτική ζωή – ακόμα και να στείλει στη φυλακή.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο άνθρωπος που λίγο έλειψε να γίνει πρωθυπουργός, ήταν γνωστό σε όλη την επιχειρηματική «πιάτσα» ότι χρηματίζονταν. Οι πάντες το ήξεραν – προφανώς το ήξερε και ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά τον «τιμώρησε» αποκλείοντάς τον από το ψηφοδέλτιο στις προηγούμενες εκλογές. Τέτοια αυστηρότητα! Κι επειδή όλοι είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά, ο ένας «κρατάει» τον άλλον. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών που παραγράφει σε 5 χρόνια κάθε αξιόποινη πράξη όχι μόνο των Υπουργών αλλά και των συνεργατών τους (!), βάσει του οποίου έχουν παραγραφεί οι ποινικές ευθύνες και του Άκη και των νεοδημοκρατών, ψηφίστηκε και από τα δύο κόμματα εξουσίας και ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας του Β. Βενιζέλου, του σημερινού Υπουργού Οικονομικών και του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης και σημερινού Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου!
Μη σας κάνει εντύπωση γιατί δεν υπάρχει συναίνεση των πολιτικών στην Ελλάδα. Η εξήγηση είναι απλή: γιατί ουδέποτε οι διαφορές τους ήταν ιδεολογικές. Πάντα, η εκάστοτε αντιπολίτευση, αντιδρούσε σε κάθε θέση της εκάστοτε κυβέρνησης μόνο και μόνο για να την φθείρει ώστε να έρθει και η σειρά της να κλέψει τα δημόσια έσοδα.
Από την μια πλευρά, λοιπόν, της αντίδρασης σε κάθε μεταρρύθμιση είναι η κρατική μαφία και από την άλλη οι ομιλούντες σκελετοί του Σταλινικού Μουσείου: τα τριτοκοσμικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς. Η μισή κυβέρνηση είναι εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων, που υποτίθεται ότι καλείται να εφαρμόσει! Οι συνδικαλιστές του ίδιου του ΠΑΣΟΚ που όλα αυτά χρόνια θεωρούσαν τις δημόσιες υπηρεσίες «χωράφι τους», απεργούν σε κάθε απόπειρα αλλαγής των απαράδεκτων προνομίων τους βυθίζοντας τη χώρα στο χάος. Οι απεργίες τους είναι αυταπόδεικτα παράνομες, κανένας όμως δεν εφαρμόζει τον νόμο. Οι τραμπούκοι της ομάδας κρούσης του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, εμποδίζουν πλοία να αποπλεύσουν, απαγορεύουν σε εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά τους, κλείνουν δρόμους, λιμάνια, αρχαία μνημεία, όποτε το αποφασίσουν χωρίς κανείς να τους ενοχλεί.
Καί δυστηχώς ποτέ κανείς δέν τούς υποχρεώσε, σε ένα και μόνο πράγμα: νά δουλέψουν... να αλλάξουν το κράτος-τέρας που δημιούργησαν. Να καταργήσουν οί πολιτικοί την μονιμότητα της κομματικής τους πελατείας που έχουν διορίσει με απίστευτους μισθούς και προνόμια (θα γνωρίζετε υποθέτω για το «επίδομα έγκαιρης προσέλευσης» που έπαιρνε όποιος απλώς πήγαινε στην ώρα του στη δουλειά του!). Να υποχρεωθούν να εφαρμόσουν κανόνες οικονομικής διαφάνειας στα ίδια τα κόμματα και σε κάθε συναλλαγή του Δημοσίου. Αλλά υπέρχει καί ο λαός πού έρχεται αντιμέτωπος κάθε μέρα μέ αυτό τό σάπιο κράτος, πού θέλει καί μπορεί, αλλά δέν τό τό επιτρέπουν, παρ’ όλα αυτά η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει, όπως το έχουν κάνει χιλιάδες Έλληνες μετανάστες, σε χώρες τού εξωτερικού, όπως το έχει καταφέρει η ελληνική ναυτιλία. Μόλις το κράτος – αγχόνη σταματήσει να πνίγει όσους έχουν και ιδέες και διάθεση και παραγωγικό σφρίγος, η Ελλάδα θα ανθίσει. φτάνη νά απαλαγούμε από τούς διεφθαρμένους και ανίκανους πολιτικούς μας πού μάς εξαπατούν, καί μάς εξευτελίζουν και μάς στερούν από τον κόσμο του αύριο τον πλούτο που μπορεί να προσφέρει το αληθινό Ελληνικό πνεύμα – αυτό που ποτέ δεν έσβησε σ΄αυτόν τον τόπο...
ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ...

Οι δικαστές δίκαζαν αλλά οι υπουργοί αθώωναν τους κλέφτες...!!

20 χρόνια πλιάτσικο της κρατικής περιουσίας…Την χωρίς όρια διαφθορά του πολιτικού μας συστήματος, όπου υπουργοί και πρωθυπουργοί ακύρωναν καταδικαστικές αποφάσεις ακόμη και του Αρείου Πάγου για κλέφτες του Δημοσίου αποκαλύπτει...

ο τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς στα απομνημονεύματά του τα οποία παρουσιάζει από προχθές το newsbomb.gr.

«Μεγάλες καταχρήσεις υπήρξαν στις λεγόμενες προβληματικές επιχειρήσεις – τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σανιδάς – και κυρίως σε αυτές που είχαν ενταχθεί στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (ΟΑΕ). Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν η ΠΥΡΚΑΛ, η Πειραϊκή Πατραϊκή, η ΕΛΙΝΤΑ (πρώην IZOΛΑ), η Χαρτοποιία Δυτ. Ελλάδας, η ΛΑΡΚΟ και η Αθηναϊκή Χαρτοποιία. Για τη διερεύνηση των καταγγελιών αυτών, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών παρήγγειλε σε μένα να ενεργήσω προκαταρκτική εξέταση. Από την έρευνά μου που διήρκησε δύο περίπου έτη, προέκυψε ότι ενώ η ένταξη των προβληματικών επιχειρήσεων στον ΟΑΕ είχε γίνει με σκοπό την εξυγίανση τους αντί να εξυγιανθούν είχαν μετατραπεί σε χώρους όχι μόνον κατασπατάλησης και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, το οποίο παρείχετο αφειδώς από το κράτος αλλά και λεηλασίας και διαρπαγής αυτού από τους διοικούντες πολλές φορές και από τους ιδίους τους εργαζόμενους. Οι επιχειρήσεις στις οποίες φέρονταν να εργάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι ή δεν παρήγαγαν τίποτα ή παρήγαγαν ελάχιστα, ενώ οι εργαζόμενοι φέρονταν να εργάζονται υπερωριακώς και να λαμβάνουν και bonus!!!

Επίσης από έρευνα προέκυψε ότι είχαν προκληθεί ζημιές δισεκατομμυρίων δραχμών. Η ΠΥΡΚΑΛ μόνο από την πώληση όπλων στο Ιράκ στη διάρκεια του πολέμου με το Ιράν, για την οποία η διοίκηση δεν είχε λάβει καμία εγγύηση, είχε ζημιωθεί δεκατρία δισεκατομμύρια δραχμές, ποσό αστρονομικό για την εποχή εκείνη. Εξεταζόμενος ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΠΥΡΚΑΛ κατέθεσε κυνικά ότι η συναλλαγή με το Ιράκ και ο τρόπος που έγινε αποτελούσε κυβερνητική πολιτική και δεν ενδιέφερε η τυχόν πρόκληση ζημιάς. Για τις περιπτώσεις επτά ή οκτώ προβληματικών επιχειρήσεων που διερεύνησα συνέταξα σχετικά πορίσματα και παρήγγειλα την άσκηση ποινικών διώξεων μεταξύ των άλλων και για κοινή ή και κακουργηματική απιστία.

Όταν τον Οκτώβριο του 1993 επήλθε κυβερνητική αλλαγή , ελάχιστο χρόνο μετά την κυβερνητική μεταβολή ψηφίσθηκε ο νόμος 2172/1993. Τούτο είχε ως συνέπεια την παραγραφή όλων σχεδόν των εγκλημάτων απιστίας.

Με ποια ψυχική διάθεση και δύναμη οι δικαστικοί λειτουργοί θα είναι δυνατόν να συνεχίζουν το έργο τους και την αποστολή τους, να μοχθούν και να κοπιάζουν, όταν γνωρίζουν ότι θα είναι δυνατόν να έρχεται, την επόμενη, μια κυβερνητική πλειοψηφία, οποιουδήποτε κόμματος και να θεσπίζει διατάξεις με τι οποίες θα ευνοούνται κατηγορούμενοι για οποιαδήποτε εγκλήματα, πολύ όμως, περισσότερο για εγκλήματα τελεσθέντα εις βάρος του Δημοσίου.

Είμαι βέβαιος ότι εάν είχαν τιμωρηθεί τότε όλοι εκείνοι, οι οποίοι είχαν ασελγήσει σε βάρος του δημοσίου εγκλήματος δεν θα είχαμε φθάσει στην εξαχρείωση όλου του δημοσίου τομέα και δεν θα είχαμε γίνει σήμερα πρωταθλητές στη διαφθορά»..

"Για να μην ξεχνάμε ποιος ίδρυσε το ΙΚΑ και καθιέρωσε την Πρωτομαγιά (8ωρο)" .

*ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ..! Ο Ι.ΜΕΤΑΞΑΣ: ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ (8ΩΡΟ)! ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ - ΠΡΟΔΟΤΕΣ  ΑΠΛΑ ΤΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΞΑ, ΑΛΛΑ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ...  ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ "ΟΧΙ" ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!... Έτσι... Για να μην ξεχνάμε...  *indobserver *