Η ομιλία μέ τήν μεγαλύτερη ακροαματικότιτα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ομιλίες) ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ... ...{κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ... https://apokalipsistora.blogspot.com/2017/05/blog-post_18.html

< ΟΛΑ, ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ >

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018

ΑΜΒΩΝΑΣ... ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Η ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΙΠΕ Ο ΑΓ.ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΦΛΑΜΙΑΤΟΣ...  

«Τ​​​​α παιδιά να πηγαίνουν μία ώρα αργότερα το πρωί στο σχολείο»!
Ποιος να τολμήσει αντίρρηση ή κριτική στον λαϊκισμό της «διευκόλυνσης»; Πρόκειται για «εύρημα» ιδιοφυές, προεκλογικό μπουναμά άκρως εντυπωσιακόν. Δεν στοιχίζει τίποτα στο κράτος, ενώ φαντάζει σαν «προοδευτική ανοιχτομυαλιά».

Αν κάποιος ψελλίσει αμφισβήτηση της «λογικής» του «ευρήματος», αν θυμίσει τη μακροβιότατη πείρα παιδαγωγίας που αρνείται τις «διευκολύνσεις» (πείρα κοινωνιών που ονειρευόμαστε οι τριτοκοσμικοί να μπορούσαν τα παιδιά μας να σπουδάσουν εκεί), αν τολμούσε κάποιος να υπομνήσει τον «ασκητικό» χαρακτήρα της σπουδής, θα εισπράξει μόνο χλεύη και ρετσινιές. Η κορυφαία ελευθερία της αυτοκυριαρχίας, η ασκητική των εθελούσιων αυτοπεριορισμών, δεν συνταιριάζει με την ηδονική κολακεία της ενστικτώδους ροπής προς τη ραστώνη.

Ο λαϊκισμός των «διευκολύνσεων» έχει ρημάξει το ελληνικό σχολειό τα τελευταία σαράντα τέσσερα χρόνια. Προσφέρει: άλλοτε λιγότερο χρόνο παραμονής στο σχολείο, άλλοτε κατάργηση κάθε αξιολόγησης ή σχετικοποίηση της βαθμολογίας. Κατασυκοφάντηση της αριστείας - άμιλλας ή υποκατάσταση του διαγωνίζεσθαι με παιγνιώδεις επιλογές: ποιο το σωστό - ποιο το λάθος. Άμετρη αύξηση (κωμική) των «επιτρεπόμενων» απουσιών ή και κατάργηση κάθε εποπτείας και κριτικής αξιολόγησης των διδασκόντων. Τέτοιου είδους «διευκολύνσεις» και άπειρες ανάλογες είναι ο «κοινός τόπος» εκπαιδευτικής πολιτικής όλων, μα όλων των ελλαδικών κυβερνήσεων και κομμάτων. Δεν υπάρχει διαφοροποίηση της πολιτικής, όταν πρόκειται για την Παιδεία. Οι «διευκολύνσεις» συνιστούν την «προοδευτική» εκπαιδευτική πολιτική.

«Προοδευτική» πολιτική χαρακτηρίζεται στην Ελλάδα, τελεσίδικα, αυτή που διαμορφώνεται από την ιδεολογία του Ιστορικού Υλισμού – των μαρξιστών ή των «Αγορών». Έτσι, από το νηπιαγωγείο ώς και το διδακτορικό, η παιδεία στην Ελλάδα είναι χρηστική: Η ελλαδική οικογένεια στέλνει τα παιδιά της στο σχολείο, όχι για να έχουν είσοδο στην έμπρακτη κοινωνία της ζωής και της γνώσης, όχι για να μάθουν τη χαρά της συνύπαρξης, της φιλίας, τη χαρά να μοιράζονται, να γοητεύονται από το καινούργιο, να ψάχνουν το άγνωστο, να ανακαλύπτουν το μοναδικό. Τίποτε από αυτά. Το ελληνόπουλο πηγαίνει στο σχολείο για να εξασφαλίσει «εφόδια», «χρήσιμη μάθηση», τον «εξοπλισμό» με γνώση που εξασφαλίζει χρήματα, ευζωία. Να πάρει το παιδί, τελικά, ένα «χαρτί» που θα το γλιτώσει από τη χειρωναξία.

Ο Ιστορικός Υλισμός (των μαρξιστών ή των «Αγορών», το ίδιο κάνει) είναι, στο σημερινό Ελλαδιστάν, εκπαιδευτικός μονόδρομος. Ίσως στη διαχείριση της Οικονομίας να παραλλάζουν (σπανιότατα) οι πρακτικές και να ξαφνιάζουν – κάποιες κοινωνικές ευαισθησίες του πρεσβύτερου Καραμανλή είχαν ξενίσει σαν «σοσιαλμανία»! Στην Παιδεία δεν παραλλάζει τίποτα, ποτέ – δεν τολμάει κανένας απόκλιση από τον μονόδρομο της χρηστικότητας και ωφελιμοθηρίας. Γι’ αυτό και δεν διέφεραν στην πολιτική τους η Γιαννάκου από τον Κακλαμάνη, ο Σουφλιάς από τον Αρσένη, ο Στυλιανίδης από τον Ευθυμίου. Όλοι ίδιο λάβαρο: τη χρησιμοθηρία.

Είναι η αιτία που παραμένουν ίδια πάντοτε και ανεπίλυτα τα εξευτελιστικά του εκπαιδευτικού μας «συστήματος» αδιέξοδα: Παγκόσμια αποκλειστικότητα, το φροντιστήριο να είναι το έργο και το σχολείο το πάρεργο. Η στείρα απομνημόνευση να υποκαθιστά την κριτική σκέψη. Στα πανεπιστήμια να στρατωνίζονται οι κομματικές νεολαίες, η χυδαιότητα των κομματικών συμφερόντων.

Παγιδευμένα στον ιστορικο-υλιστικό μονόδρομο της χρηστικότητας τα κόμματα, όλα, δεν σοκάρονται ούτε από το γεγονός ότι, εξόφθαλμα και προκλητικά, το σχολείο στην Ελλάδα ετοιμάζει βανδάλους. Με τον σουγιά, με το σπρέι, τον μαρκαδόρο, τη βαριοπούλα, το ελληνόπουλο καταστρέφει το σχολειό του, το πανεπιστήμιό του, τον αστικό περίγυρο, ανδριάντες, προτομές, ορθομαρμαρώσεις – κάθε τι «δημόσιο» που έμαθε να το θεωρεί εχθρικό, μισητό. Σαράντα τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Και κανένας ποτέ υπουργός Παιδείας, κανένα προεκλογικό πρόγραμμα κόμματος, κανένα κανάλι κρατικό ή ιδιωτικό δεν τόλμησε ποτέ το ερώτημα: Γιατί αυτή η ωμή βαρβαρότητα, γιατί, σε τόσο παρατεταμένο χρονικό διάστημα, τόσος αυτοκαταστροφικός μηδενισμός;

Τις πιο μακάβριες επιδόσεις νεκροφορίας τις διεκδικεί σήμερα ο Κώστας Γαβρόγλου. Η περίπτωσή του δεν συζητιέται, έχει αυτοεξαιρεθεί ακόμα και από το πεδίο τού από πεποίθηση ιστορικο-υλιστή ιδεολόγου, μοιάζει, όπως και ο Τσίπρας, ο εν ψυχρώ εκτελεστής εντολών. Η απίστευτη «κωλοτούμπα» που τους τίναξε από τη «ριζοσπαστική» (όχι οποιανδήποτε) «Αριστερά» στο ανθρωπολογικό είδος του λακέ των «Αγορών», με μοναδικό αντίδοτο λίγο διαρκέστερη ηδονή της εξουσίας, αυτή η μεταστροφή τούς έχει τελειώσει. Αν συντηρηθεί η αναφορά στο όνομά τους, θα είναι μόνο για να εικονογραφείται η εμπειρική πιστοποίηση ότι ο Ιστορικός Υλισμός είναι Ιανός διπρόσωπος.

Τελικά, το πιο απελπιστικό από όλα είναι ότι αυτή την πραγματικότητα καταδίκης σε πνιγμό της ελληνικής κοινωνίας ετοιμάζεται να τη διαιωνίσει νομοτελειακά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν έχει καμία αντιπρόταση για την Παιδεία ούτε τολμάει να ψελλίσει ποιον, τελευταία στιγμή, θα ορίσει υπουργό.
Αξίζει νά τό αντιγράψετε...
κοινοποιήστε-ενημερώστε-μεταδώστε
Αν σάς άρεσε τό θέμα προωθήστε το στούς φίλους σας για να τους ενημερώσετεπατέρας Ιωάννης Γλιόγκος Ι.Ν.ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2018
κοινοποιήστε-ενημερώστε-μεταδώστε
Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ομιλίες)

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ  ΟΜΙΛΙΕΣ  *1) τήν γλώσσα τής διπλωματίας, ή τής πίστεως, Αγαπά ο Χριστός...;  *2) ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ - ΜΕΤΑΜΟΙΑ ΚΑΙ Ο  ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ...  *3) H Ορθόδοξη Αντιμετώπιση τών λογισμών...   *4) Προλαμβάνει τά Ψυχολογικά Προβλήματα...   *5) Α΄ομιλία... Λογισμοί, Έμμονες ιδέες, Κατάθλιψη, Κατά τήν Ορθόδοξη Ψυχοθεραπεία...*6) Β΄ομιλία.. .Αντιμετώπιση τού Καταθλιπτικού προβλήματος ...Κατά τήν Ορθόδοξη Αναλυτική Ψυχοθεραπεία....  περισσότερα »


***********************************************************************
Είς τήν προσπάθειάν του, ο Πατριάρχης τών Τούρκων, ο οποίος παριστάνει τόν Ορθόδοξο, κ.Βαρθολολομαίος, καί εκ'τού φλογερού του πόθου, νά ενώση τήν Ορθόδοξον Ανατολικήν Εκκλησίαν μέ τόν Παπισμόν, δέν εδίστασε νά αποδώση ευθύνες ακόμη καί είς τούς Αγίους Πατέρες, τούς οποίου έχει λόγους πολλούς νά αντιπαθεί ο Πάπας, διότι επεκύρωσαν τάς Αγίας καί Θεοπνεύστους 8 Οικουμενικάς Συνόδους, αποκαλώντας τους < ατυχή θύματα τού αρχέκακου όφεως > διότι ηγωνίσθησαν υπέρ τής αληθείας καί δέν βοηθούν τώρα οί Ιεροί κανόνες τόν βλάσφημο καί υποκριτή Τούρκο αξιωματικό, καί ούτε συνηγορούν, είς τήν πολυπόθητον ένωσίν του μέ τόν Αντίχριστον Πάπα.
Μεταξύ άλλων ο ατυχής νάνος τής Εκκλησίας, -κατ'αλήθειαν υπηρέτης τής ουνοίας- είπε χαρακτηριστικά. <Οί κληροδοτήσαντες είς ημάς τήν διάσπασιν προπάτορες ημών υπήρξαν ατυχή θύματα τού αρχέκακου όφεως καί ευρίσκονται ήδη είς χείρας τού δικαιοκρίτου Θεού. Αιτούμεθα υπέρ αυτών τό έλεος τού Θεού, αλλά οφείλομεν ενώπιον Αυτού όπως επανορθώσωμεν τά σφάλματα εκείνων.>
Εγώ θά σάς απαντούσα κ.Βοθρολομαίε ο Θεός νά μάς απαλλάξει από τήν θλυβεράν παρουσίαν σας. Καί άν επιτέλους δέν σάς εκφράζει η διδασκαλία τών Αγίων, γιατί υποκριτικά τούς εορτάζεις κατ'έτος καί δέν τηρείς τά προστάγματα αυτών, όπου καθαρά μάς προτρέπουν
( τόν Πάπαν νά καταράστε, ούτος εστί ο Αντίχριστος )
Οί πρωτοφανείς τούτοι βλάσφημοι λόγοι, προεκάλεσαν τήν ιεράν αγανάκτησιν πολλών ευσεβών, όχι μόνον εκ' τών Γ.Ο.Χ. αλλά καί ορισμένων έκ τών νεοημερολογιτών, οί οποίοι συχνά μέ θάρρος διαμαρτύρονται είς τέτοιου είδους παρεκτροπάς καί θά πρέπει τό παράδειγμά τους, νά τό μιμηθούν καί άλλοι.
Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος τού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ι.Ν.Απ.Παύλου Πατρών απέστειλε <αναφορά-καταγγελία> πρός τήν (ιεράν) Σύνοδον τής Νεορθόδοξης Παρασυναγωγής τών νεοημερολογιτών, διαμαρτυρόμενος διά τό αίσχος. Οί τελευταίοι φυσικά ουδέν έπραξαν, καί ουδεμία ανακοίνωση εξέδωσαν, δικαιολογώντας απόλυτα τήν ταυτότητα τής παρασυνάγωγης παραουσίας των, άν καί η καταγγελία ήταν σαφέστατη καί απαιτούσε σαφήνεια ενεργειών βάση τών Ιερών κανόνων.
<Καταγγέλλομεν Υμίν μετά λύπης Αυτόν (τόν ψευτοπατριάρχη τόν αποκαλεί Αυτόν, καί πολύ τού πάει,) καί παρακαλούμεν, όπως καταδικάζοντες τήν βλασφημίαν Αυτού ρυθμίσητε τήν θέσιν τής Ελλαδικής Εκκλησίας έναντι τού κακοδοξούντος πατριάρχου, κινήσητε δέ τήν διαδικασίαν διά τήν εφαρμογήν τών θείων καί Ιερών κανόνων, επιβάλλοντες τά παρ'αυτών σχετικά επιτίμια.>
Η καταγγελία αυτή εκοινοποιήθη καί είς τάς Εκκλησίας (Συνόδους) Κρήτης καί Κύπρου. Αλλά διά νά λειτουργήσουν όμως οί Ιεροί κανόνες, ανάγκη είναι πρωτίστως νά εφαρμόζονται, καί τούτο δέν είθισται, είς τήν Νεορθόδοξη Παρασυναγωγή τών νεοημερολογιτών.

ΜΙΑ «ΑΛΛΗ» ΑΠΟΨΗ... ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ "ΜΕΣΟΒΑΣΙΛΕΙΑΣ" 

Ή ΑΛΛΙΩΣ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΩΣ "ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ"

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...
Αφορμή για να γράψω τις σκέψεις μου αυτές είναι η άποψη-θεωρία περί της «Μεσοβασιλείας» ή αλλιώς γνωστή και ως «Αναλαμπή της Ορθοδοξίας» –[σ.σ.: στο εξής για λόγους συντομίας θα αναγράφεται σκέτο ως «Αναλαμπή» ή και «Αναλαμπής» Και ξεκινώ να «ξετυλίγω» τις σκέψεις μου με βάση την απλή –[κοινή]– λογική: Πρώτα από όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η λογική μας δόθηκε από τον ίδιο τον Θεό και εάν κάνουμε σωστή χρήση –(όπως και με όλα τα άλλα δώρα του Θεού)– τότε βαδίζουμε σε ασφαλή μονοπάτια. Η λογική δεν καταργεί την Πίστη· το αντίθετο, μάλιστα, μας επιτρέπει –στο μέτρο του δυνατού– να ... περισσότερα »

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ εκκολάπτετε από τήν μασονία καί προωθείτε

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...
Ἡ παγίδα τῆς ληστρικής συνόδου μασονικής κατεύθυνσης... *Ἡ παγίδα τῆς συνόδου* *Ἀδαμάντιος Τσακίρογλου* Κλασσικός φιλόλογος, Ἱστορικός *Εἴμαστε στὴν κορύφωση τῆς τραγωδίας, ἡ ὁποία λέγεται “ἁγία καὶ μεγάλη”σύνοδος καὶ ἡ ὁποία δὲν θὰ ὁδηγήσει δἰ ἐλέου καὶ φόβου στὴν κάθαρση, ἀλλὰ δυστυχῶς διὰ κακοδοξίας, διπλωματίας καὶ κοσμικότητας στὴν δίωξη καὶ στὸ σχίσμα*. Αὐτὸ θὰ γίνει γιὰ δύο λόγους: Πρῶτον διότι φανερὰ οἱ μετέχοντες δὲν πραγματεύονται ὡς «ἑπόμενοι τοῖς θεί­οις Πατράσι» ἀλλὰὡς τυφλοὶ τά τ᾽ ὦτα τόν τε νοῦν τά τ᾽ ὄμματα καὶ ὡς ἐκ τῶν προτέρων διχασμὲνοι διχάζουν, ὑβρίζουν, παραφ... περισσότερα »

Η Θρησκεία του μέλλοντος

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...
Το τέλος της Ευρώπης που ξέραμε - Τι δεν καταλαβαίνεις; * Την 1-6-16 έλαβαν χώρα στην Ελβετία τα εγκαίνια του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού τούνελ στον κόσμο που θα συνδέει την Ελβετία με τη Βόρεια Ιταλία. Παρόντες στην τελετή οι ισχυροί ηγέτες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η κα Μέρκελ, κ. Ολάντ, Ρέντσι ενώ γενικά παραβρέθηκε ως καλεσμένη η Ευρωπαϊκή Ελίτ.* *Η τελετή ξεκίνησε με – τι άλλο; – συμπροσευχή (στο 7΄.10΄΄) Καθολικού Ιερέα, Ραβίνου, Μουφτή και Προτεστάντισσας Κληρικού και συνεχίστηκε με διάφορα συμβολικά δρώμενα ώστε να καταλήξει στην πιο απροκάλυπτη Σατανιστική τελετή που έχ... περισσότερα »