Video streaming by Ustream ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ομιλίες) ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ... http://apokalipsistora.blogspot.gr/2011/12/blog-post_21.html ...{κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ...

< ΟΛΑ, ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ >

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

ΑΜΒΩΝΑΣ... ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ομιλίες)

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ  ΟΜΙΛΙΕΣ  *1) τήν γλώσσα τής διπλωματίας, ή τής πίστεως, Αγαπά ο Χριστός...;  *2) ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ - ΜΕΤΑΜΟΙΑ ΚΑΙ Ο  ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ...  *3) H Ορθόδοξη Αντιμετώπιση τών λογισμών...   *4) Προλαμβάνει τά Ψυχολογικά Προβλήματα...   *5) Α΄ομιλία... Λογισμοί, Έμμονες ιδέες, Κατάθλιψη, Κατά τήν Ορθόδοξη Ψυχοθεραπεία...*6) Β΄ομιλία.. .Αντιμετώπιση τού Καταθλιπτικού προβλήματος ...Κατά τήν Ορθόδοξη Αναλυτική Ψυχοθεραπεία....  περισσότερα »

O Eξευτελισμός τού Ελληνισμού καί η ανικανότιτα τού λαού


Η χρεοκοπία είναι πλέον ηθική και πνευματική, το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί

Η εικόνα μίας επαιτούσας Ελλάδας υπό τους τακτικισμούς ενός ανιστόρητου πρωθυπουργού είναι ίσως για την χώρα πολύ σοβαρότερο πλήγμα από την κρίση χρέους. Στο ελληνικό πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα, ο πρόεδρος της κυβέρνησης είναι και θα έπρεπε να είναι ένα πρόσωπο που, πέρα από πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, εκπροσωπεί προς τα έξω τόσο την ιστορία όσο και τον πολιτισμό της χώρας του.

Πρέπει λοιπόν να έχει γερές πλάτες, ευρύτατο πεδίο γνώσεων και ισχυρά πνευματικά ερείσματα. Το επαναλαμβάνουμε: Η Ελλάδα δεν είναι μία οποιαδήποτε χώρα. Δεν είναι ένας απλός γεωγραφικός χώρος. Είναι κάτι ....
....πολύ μεγαλύτερο και άρρηκτα συνυφασμένο με τον άνθρωπο και την πνευματική του ανάπτυξη.

Υπό αυτή την έννοια, ο Ελληνισμός είναι τρόπος ζωής, συμπεριφοράς και αντίληψης. Η αναδρομή στο παρελθόν δείχνει ότι η ιστορική παρουσία της Ελλάδος έχει μία έντονη πολυεδρικότητα, κατά την ορθότατη άποψη του πολύ καλού φίλου μου και συγγραφέα Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου.  Και από αυτήν, κορυφαία είναι η πνευματική παρουσία του Ελληνισμού, η οποία συναρπάζει, γοητεύει και δημιουργεί προδιάθεση σεβασμού προς ό,τι υποδηλώνει. Όπως δε έχει γράψει και ο καθηγητής κ. Τάκης Τζαμαλίκος, «ο Ελληνισμός είναι το γεγονός της ιστορικής και πνευματικής υπάρξεως των Ελλήνων κατά έναν “τρόπο” ορισμένο εν χώρω και εν χρόνω».

Ως τρόπος υπάρξεως, λοιπόν, ο Ελληνισμός περιέχει το ελληνικό πνεύμα, προϋπόθεση ανάπτυξης του οποίου είναι η ελευθερία.

Το ερώτημα που τίθεται σήμερα είναι κατά πόσον η Ελλάδα εκπροσωπείται προς τα έξω από ανθρώπους που τής προσδίδουν κύρος, νόημα και αίγλη, ως χώρου γένεσης και κορυφώσεως του Ελληνισμού. Πολύ φοβούμεθα ότι τον τελευταίο καιρό η χώρα δεν βιώνει μόνον την έβδομη χρεοκοπία της. Δεν υφίσταται μόνον μία δραματική διαρθρωτική και πνευματική κατάρρευση. Οι άνθρωποι που την εκπροσωπούν πάνε πολύ πιο μακρυά. Διακυβεύουν σε υπερθετικό βαθμό το κύρος και την αξιοπρέπεια της χώρας. Με επιστολές και ανιστόρητες αναφορές τους, εξευτελίζουν τον ελληνισμό. Διαπομπεύουν μία πολλών αιώνων Ιστορία.

Τυφλωμένοι από το πάθος της εξουσίας, δέσμιοι ενός χυδαίου λαϊκισμού και των ιδεοληψιών που αυτός συνεπάγεται, αποκομμένοι από την πραγματικότητα και αδαείς περί το ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι, οι άνθρωποι αυτοί έχουν καταφέρει σοβαρότατα πλήγματα στην εικόνα της χώρας. Με τους δήθεν τακτικισμούς τους και τις φαιδρές κινήσεις τους, έχουν από καιρό δείξει στην Ευρώπη και στους εταίρους-δανειστές μας ποιο είναι το πραγματικό τους πρόσωπο και ποιες οι ανομολόγητες προθέσεις τους. Στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, ακόμα και πέτρες γνωρίζουν πλέον ότι ο κ. Αλ. Τσίπρας και η παρέα του δεν πρόκειται να κάνουν ούτε μία μεταρρύθμιση στην Ελλάδα. Γιατί δεν θέλουν, αλλά και δεν μπορούν.

Γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα οι εταίροι ότι, πέρα από την περίφημη δημοσιονομική εξυγίανση, η οποία απαιτεί οριζόντια κατά κύριο λόγο μέτρα, στο θέμα των διαρθρωτικών αλλαγών για την προσέλκυση επενδύσεων η κυβέρνηση των Συριζανέλ απλώς ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ούτε το μικρό της δακτυλάκι να κουνήσει. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που η δημοσιονομική εξυγίανση που έχει επιτευχθεί δεν οδηγεί σε ανάπτυξη. Το επενδυτικό περιβάλλον είναι πέρα για πέρα αρνητικό και αυτό απομακρύνει την δυνατότητα να γίνει βιώσιμο το χρέος μας.

Παράλληλα, όμως, τα οριζόντια μέτρα συνεχίζονται, με ατμομηχανή την φορολογία. Σε μία εποχή που η ελληνική οικονομία χρειάζεται περισσότερο από ποτέ προσέλκυση επενδύσεων και τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, οι ελληνικές επιχειρήσεις συνθλίβονται υπό το βάρος της υπερφορολόγησης που υπερβαίνει το ήμισυ της κερδοφορίας τους, όπως διαπιστώνεται στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την διευκόλυνση του επιχειρείν (Doing Business 2017). Σύμφωνα με την έκθεση, οι συνολικοί φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να πληρώσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις ανέρχονται στο 50,7% επί των κερδών τους, υπερβαίνοντας κατά πολύ τον αντίστοιχο μέσον όρο (40,9%) μεταξύ των υπολοίπων χωρών μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ).

Στην ευρύτερη κατάταξη μεταξύ 189 χωρών, με βάση την διευκόλυνση του επιχειρείν, η θέση της Ελλάδος επιδεινώθηκε κατά τρεις θέσεις, καταλαμβάνοντας φέτος την 71η θέση (από την 58η, πέρυσι) –εξέλιξη ιδιαιτέρως ανησυχητική τόσο για τις προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων όσο και για τις μελλοντικές επενδύσεις, αναγκαίες για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάκαμψη. Επίσης, σημαντική επιδείνωση για την Ελλάδα κατά επτά θέσεις παρατηρείται και στο κριτήριο της ενάρξεως μίας επιχειρήσεως. Στην χώρα μας απαιτούνται 14 ημέρες, έναντι 8 που είναι ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν δε στα παραπάνω προσθέσουμε την φυγή ανθρώπινου δυναμικού και την απαράδεκτη κατάσταση στην Παιδεία και την Δικαιοσύνη, τότε η απώλεια κύρους και το έλλειμμα σοβαρότητος προσλαμβάνουν καταστροφικές διαστάσεις.

Από την άποψη αυτή, το θέαμα ενός απαίδευτου πρωθυπουργού να επαιτεί αξιολογήσεις και ρυθμίσεις επί ρυθμισμένου δημοσίου χρέους, κάθε άλλο παρά τιμητικό είναι για την χώρα.

Υπό αυτές τις συνθήκες. θα πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι το ευρωπαϊκό τοπίο θα σκοτεινιάσει για την Ελλάδα. Όπως ήδη γράψαμε, ο πρωθυπουργός μας θα είναι μόνος και απομονωμένος στα διάφορα Ευρωπαϊκά Συμβούλια και δεν θα έχει την αμερικανική στήριξη που είχε έως σήμερα. Ειδικά δε μετά τον Μάϊο, που θα απωλέσει και την γαλλική στήριξη, η θέση του κ. Αλέξη Τσίπρα θα είναι η χειρότερη δυνατή για τα ελληνικά συμφέροντα.

Διότι όλοι πλέον στην Ευρώπη έχουν ξεχάσει την Ελλάδα και τη ιστορία της και βλέπουν μπροστά τους έναν ικέτη πρωθυπουργό, που αναζητεί τρόπο να κρατηθεί στην εξουσία.

Ο ελληνισμός, έτσι, ως ιδέα και αντίληψη για την ζωή, έχει πάει περίπατο. Η χρεοκοπία είναι πλέον ηθική κα πνευματική και αυτό είναι το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί. Για έναν πολύ απλό λόγο: σε αυτού του είδους τις χρεοκοπίες εδράζονται ιστορικά οι αυταρχικές εξουσίες και οι βιασμοί της δημοκρατίας.

Ας γρηγορούν λοιπόν όσοι ακόμα σκέπτονται.
***********************************************************************
Είς τήν προσπάθειάν του, ο Πατριάρχης τών Τούρκων, ο οποίος παριστάνει τόν Ορθόδοξο, κ.Βαρθολολομαίος, καί εκ'τού φλογερού του πόθου, νά ενώση τήν Ορθόδοξον Ανατολικήν Εκκλησίαν μέ τόν Παπισμόν, δέν εδίστασε νά αποδώση ευθύνες ακόμη καί είς τούς Αγίους Πατέρες, τούς οποίου έχει λόγους πολλούς νά αντιπαθεί ο Πάπας, διότι επεκύρωσαν τάς Αγίας καί Θεοπνεύστους 8 Οικουμενικάς Συνόδους, αποκαλώντας τους < ατυχή θύματα τού αρχέκακου όφεως > διότι ηγωνίσθησαν υπέρ τής αληθείας καί δέν βοηθούν τώρα οί Ιεροί κανόνες τόν βλάσφημο καί υποκριτή Τούρκο αξιωματικό, καί ούτε συνηγορούν, είς τήν πολυπόθητον ένωσίν του μέ τόν Αντίχριστον Πάπα.
Μεταξύ άλλων ο ατυχής νάνος τής Εκκλησίας, -κατ'αλήθειαν υπηρέτης τής ουνοίας- είπε χαρακτηριστικά. <Οί κληροδοτήσαντες είς ημάς τήν διάσπασιν προπάτορες ημών υπήρξαν ατυχή θύματα τού αρχέκακου όφεως καί ευρίσκονται ήδη είς χείρας τού δικαιοκρίτου Θεού. Αιτούμεθα υπέρ αυτών τό έλεος τού Θεού, αλλά οφείλομεν ενώπιον Αυτού όπως επανορθώσωμεν τά σφάλματα εκείνων.>
Εγώ θά σάς απαντούσα κ.Βοθρολομαίε ο Θεός νά μάς απαλλάξει από τήν θλυβεράν παρουσίαν σας. Καί άν επιτέλους δέν σάς εκφράζει η διδασκαλία τών Αγίων, γιατί υποκριτικά τούς εορτάζεις κατ'έτος καί δέν τηρείς τά προστάγματα αυτών, όπου καθαρά μάς προτρέπουν
( τόν Πάπαν νά καταράστε, ούτος εστί ο Αντίχριστος )
Οί πρωτοφανείς τούτοι βλάσφημοι λόγοι, προεκάλεσαν τήν ιεράν αγανάκτησιν πολλών ευσεβών, όχι μόνον εκ' τών Γ.Ο.Χ. αλλά καί ορισμένων έκ τών νεοημερολογιτών, οί οποίοι συχνά μέ θάρρος διαμαρτύρονται είς τέτοιου είδους παρεκτροπάς καί θά πρέπει τό παράδειγμά τους, νά τό μιμηθούν καί άλλοι.
Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος τού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ι.Ν.Απ.Παύλου Πατρών απέστειλε <αναφορά-καταγγελία> πρός τήν (ιεράν) Σύνοδον τής Νεορθόδοξης Παρασυναγωγής τών νεοημερολογιτών, διαμαρτυρόμενος διά τό αίσχος. Οί τελευταίοι φυσικά ουδέν έπραξαν, καί ουδεμία ανακοίνωση εξέδωσαν, δικαιολογώντας απόλυτα τήν ταυτότητα τής παρασυνάγωγης παραουσίας των, άν καί η καταγγελία ήταν σαφέστατη καί απαιτούσε σαφήνεια ενεργειών βάση τών Ιερών κανόνων.
<Καταγγέλλομεν Υμίν μετά λύπης Αυτόν (τόν ψευτοπατριάρχη τόν αποκαλεί Αυτόν, καί πολύ τού πάει,) καί παρακαλούμεν, όπως καταδικάζοντες τήν βλασφημίαν Αυτού ρυθμίσητε τήν θέσιν τής Ελλαδικής Εκκλησίας έναντι τού κακοδοξούντος πατριάρχου, κινήσητε δέ τήν διαδικασίαν διά τήν εφαρμογήν τών θείων καί Ιερών κανόνων, επιβάλλοντες τά παρ'αυτών σχετικά επιτίμια.>
Η καταγγελία αυτή εκοινοποιήθη καί είς τάς Εκκλησίας (Συνόδους) Κρήτης καί Κύπρου. Αλλά διά νά λειτουργήσουν όμως οί Ιεροί κανόνες, ανάγκη είναι πρωτίστως νά εφαρμόζονται, καί τούτο δέν είθισται, είς τήν Νεορθόδοξη Παρασυναγωγή τών νεοημερολογιτών.

ΜΙΑ «ΑΛΛΗ» ΑΠΟΨΗ... ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ "ΜΕΣΟΒΑΣΙΛΕΙΑΣ" 

Ή ΑΛΛΙΩΣ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΩΣ "ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ"

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...
Αφορμή για να γράψω τις σκέψεις μου αυτές είναι η άποψη-θεωρία περί της «Μεσοβασιλείας» ή αλλιώς γνωστή και ως «Αναλαμπή της Ορθοδοξίας» –[σ.σ.: στο εξής για λόγους συντομίας θα αναγράφεται σκέτο ως «Αναλαμπή» ή και «Αναλαμπής» Και ξεκινώ να «ξετυλίγω» τις σκέψεις μου με βάση την απλή –[κοινή]– λογική: Πρώτα από όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η λογική μας δόθηκε από τον ίδιο τον Θεό και εάν κάνουμε σωστή χρήση –(όπως και με όλα τα άλλα δώρα του Θεού)– τότε βαδίζουμε σε ασφαλή μονοπάτια. Η λογική δεν καταργεί την Πίστη· το αντίθετο, μάλιστα, μας επιτρέπει –στο μέτρο του δυνατού– να ... περισσότερα »

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ εκκολάπτετε από τήν μασονία καί προωθείτε

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...
Ἡ παγίδα τῆς ληστρικής συνόδου μασονικής κατεύθυνσης... *Ἡ παγίδα τῆς συνόδου* *Ἀδαμάντιος Τσακίρογλου* Κλασσικός φιλόλογος, Ἱστορικός *Εἴμαστε στὴν κορύφωση τῆς τραγωδίας, ἡ ὁποία λέγεται “ἁγία καὶ μεγάλη”σύνοδος καὶ ἡ ὁποία δὲν θὰ ὁδηγήσει δἰ ἐλέου καὶ φόβου στὴν κάθαρση, ἀλλὰ δυστυχῶς διὰ κακοδοξίας, διπλωματίας καὶ κοσμικότητας στὴν δίωξη καὶ στὸ σχίσμα*. Αὐτὸ θὰ γίνει γιὰ δύο λόγους: Πρῶτον διότι φανερὰ οἱ μετέχοντες δὲν πραγματεύονται ὡς «ἑπόμενοι τοῖς θεί­οις Πατράσι» ἀλλὰὡς τυφλοὶ τά τ᾽ ὦτα τόν τε νοῦν τά τ᾽ ὄμματα καὶ ὡς ἐκ τῶν προτέρων διχασμὲνοι διχάζουν, ὑβρίζουν, παραφ... περισσότερα »

Η Θρησκεία του μέλλοντος

ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΡΟΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣστοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ...
Το τέλος της Ευρώπης που ξέραμε - Τι δεν καταλαβαίνεις; * Την 1-6-16 έλαβαν χώρα στην Ελβετία τα εγκαίνια του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού τούνελ στον κόσμο που θα συνδέει την Ελβετία με τη Βόρεια Ιταλία. Παρόντες στην τελετή οι ισχυροί ηγέτες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η κα Μέρκελ, κ. Ολάντ, Ρέντσι ενώ γενικά παραβρέθηκε ως καλεσμένη η Ευρωπαϊκή Ελίτ.* *Η τελετή ξεκίνησε με – τι άλλο; – συμπροσευχή (στο 7΄.10΄΄) Καθολικού Ιερέα, Ραβίνου, Μουφτή και Προτεστάντισσας Κληρικού και συνεχίστηκε με διάφορα συμβολικά δρώμενα ώστε να καταλήξει στην πιο απροκάλυπτη Σατανιστική τελετή που έχ... περισσότερα »


κοινοποιήστε-ενημερώστε-μεταδώστε
Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε